Zalosno je sto nisu muski sefovi, vec zene. Zene, majke, kraljice koju su mi doslovno rekli ti si samo broj.
little angel comes 01.07.
24.10. +
5.11. ❤️
25.11. rastemo 🙏🏻❤️
18.12. mini anomaly 👍🏻👍🏻
22.12. 7,2 cm
24.12. 7,5 cm i probir 🤘🏻🤘🏻
24.01. ❤️
2.02. Baby boy 💙 anomaly 🤟🏻🤟🏻
24.02.
💙It's a boy 💙
Jutro curee :) Ja se ponekad javim jer nekako sam jos u ranoj trudnoci u odnosu na vasVi vec pisete o kolicima, autosjedalicama, a ja tek na pocetku
I bas se iskreno nadam da cu doci cim prije do tog stadijuma da raspravljam o ljepsim temama, robici i opremi za bebu
.
Imam jedno pitanje, obzirom da se u prosloj T nisam tako susrela, da li su vam se javljali bolovi u donjem dijelu stomaka kao a da je to bio znak rastezanja i povecanja maternice i ligamenata? Ja sam jucer imala slucaj gdje me valjda od hladnoce, bar tako mislim, jer na poslu nije bilo dobro zagrijano i nakon 3 sata sam pocela osjecati bolove u donjem dijelu i nakon odlaska doma i lezanja par sati, prosli su, sada isto nista ne osjecam. Posto je doktor odsutan pa nisam mogla otici nekako se opet plasim da se nije desilo nesto drugo losije. Znam da se u ovom tjednu desavaju te promjene i rastezanja samo ne znam do kog nivoa je to normalno. Bar malo da se utjesim, a svakako cu na pregled otici prije nego sam dogovorila s doktorom, cisto da znam na cemu sam
Ja sam otpočetka imala stalno te neke bolove probadanje rastezanja.. svaki pregled je bio OK.. jednom je toliko bolelo da sam i na hitnu pošla, beba i sve je bilo sasvim ok i gledali su me ko da s luda 🙄🙄
Tako da izgleda da je sve to normalno.
Medicinska sestra mi je rekla ako vas tako boli i probada popite normabel i pođite spavati.
Eto.
1x 👶 prirodna trudnoća
4/21 blighted ovum
7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
16/11/21 ➕✅☺️
22/11/21 beta 5207 🥳🥳
23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
15/2/22 5.pregled...
Pozdrav cure, vidim da ste pisale o opremi za bebe, posebno o AS. Stvarno sam dugo istrazivala i čitala kad smo dobili prvu bebu i slažem se sa svime što je Martina napisala da joj je prijateljica rekla. Ja sam puno pitanja pitala i savjetnice jer nisam znala sama. Mi imamo britanski romer dualfix i size koja je jedna od najboljih sjedalica i ide od rođenja, ali savjetnice ne preporučuju jer se ne može postići dobar kut, za bebu od rođenja treba grupa 0 što je jaje. Ariel mislim da nigdje nećeš naći informaciju da se jaje stavlja bez baze, ali uglavnom ispadne tako. Zato je izuzetno važno probati sve prije nego kupite u svom autu. Ako su sjedišta kosa, jaje na isofix bazi nikad neće biti pod kutom koji odgovara bebi. Tako je I sa sjedalicim, koja zapravo već ima vec ugradenu bazu. Naša sjedalica u jednom autom stoji savršeno, dok u drugom autu ju je zbog kosih sjedala potrebno staviti u ležeći polazaj da bi djetetu bilo kao da sjedi.
Zalosno je sto nisu muski sefovi, vec zene. Zene, majke, kraljice koju su mi doslovno rekli ti si samo broj.
Ovo je njos najtuznije. Bas me zanima da je njima netko to tako radio kad su bile trudne bi li sad bile sefice. Fuj!
Marijana meni je to isto nepoznanica i zato sam prije nego sam isfa isla uzimat isla citat recenzije i iskustva,bilo kimbac,kosara,jaje i ostalo,ne kupujem prije nego procitam i prosurfam milion stranica i osobno ne odem i pogledam
Jebote nasa drzava,ti ako nemas ugovor za stalno mos se fuckat,iako je kod mene u firmi situacija drukcija,kolegica,tek dosla radit,radila jedva mj dana i objavila da je trudna,jos ima kod nas u firmi ugovor al ima i vezu i to je spasava. Naci u hrv si ti bez nekakve veze u sranju. I to tako tu funkcionira nazalost i rijetki dobe ugovor za stalan radni odnos jer su se pokazali,dobe ga jer ih sefonje trebaju jer nema radnika i ocajni su i to je tuzna istina o zdravstvu i socijali. A ni ostale vrste poslova nisu daleko od toga. Al eto zivimo tu di zivimo.
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Pozdrav cure, vidim da ste pisale o opremi za bebe, posebno o AS. Stvarno sam dugo istrazivala i čitala kad smo dobili prvu bebu i slažem se sa svime što je Martina napisala da joj je prijateljica rekla. Ja sam puno pitanja pitala i savjetnice jer nisam znala sama. Mi imamo britanski romer dualfix i size koja je jedna od najboljih sjedalica i ide od rođenja, ali savjetnice ne preporučuju jer se ne može postići dobar kut, za bebu od rođenja treba grupa 0 što je jaje. Ariel mislim da nigdje nećeš naći informaciju da se jaje stavlja bez baze, ali uglavnom ispadne tako. Zato je izuzetno važno probati sve prije nego kupite u svom autu. Ako su sjedišta kosa, jaje na isofix bazi nikad neće biti pod kutom koji odgovara bebi. Tako je I sa sjedalicim, koja zapravo već ima vec ugradenu bazu. Naša sjedalica u jednom autom stoji savršeno, dok u drugom autu ju je zbog kosih sjedala potrebno staviti u ležeći polazaj da bi djetetu bilo kao da sjedi.
Mi smo nasli na ADAC stranici da je cybex odlican i to cemo otic pogledat. Ima najbolje ocjene, ali bas kak pise, treba isprobat i vidjet. Planiramo vidjet uzivo, narucit preko interenta i dogovorit mogucnost vracanja ako ne odgovara u autu. Jer planiramo kupit novi auto koji dode 2 mj prije bebe i sad nikako ne mozemo isprobat kako treba. Jer ako nece pasat odna cemo ic trazit drugo.
Sreca pa preko neta daju da vratis ako nije rabljeno ili potrgano
Jutro cure. Ja nemam nista za radit na poslu danas, a doma sam, pa sam od ranog jutra gledala kolica i autosjedalice. Suprug zeli da autosjedalica ima onu 360° postavu da nam bude lakse s tim (sto je meni u redu ako je jedostavnije s tim).
Gledamo kolica koja nemaju jaje i onda posebno jaje za to postolje koje se moze stavit i na kolica. Cijene kolica su minimalno 500 eura + jaje (do 12 mj) sa postoljem (koje ostaje za svaku sjedalicu) jos 500 eura(jaje oko 250 i postolje oko 250 eura).
To je npr maxi cosi, abc design i cybex. Posto smo 450 km od hrvatske i planiramo putovat gore-dolje, jako nam je bitno da je autosjedalica dobra, sigurna i udobna za bebaca. Ali ocito sve to dolazi sa velikom cifrom. Cak smo razmisljali kupit neka novija rablejna kolica a samo autosjedalicu skroz novu.
Ne znam sto je najbolje za napravit. Moja seka ne vozi svoju djecu u kolicima, nosi ih u rukama uvijek (a starija sad trci, nece ni sjedit nigdje). Ja ne planiram dijete nosit u rukama stalno. No way!
Pa možeš kolica kupiti polovna a jaje novo samo provjerite mozete li s tim jajetom od 360 postici kut od 45, stupnjeva u autu.
Najsigurnije je za pocetak vezati pojasevima jer se može postici lako nagib. Ali ni baze nisu lose.
I imate li rupu u autu na straznjim sjedalima na podu?
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Jutro curke, nadam se da ste mi sve dobro.
Natipkala sam kilometarski komentar i sve mi se izbrisalo😫
Uglavnom, prije svega sretno curama danas na pregledima, i drago mi je da su jučerašnji isto tako prošli uspješno.
Marta - žao mi je što prolaziš kroz taj stres. Tu smo uz tebe. Znam da se sad sigurno čini nemoguće, ali šta god da je - proći će i riješit će se.
Ja sam jučer dobila bonus od firme i odmah sam išla potrošiti ga na opremu za bebu. Uzela sam Stokke tripp trapp hranilicu u mint boji (uz sve dodatke za novorođenče i kasnije za bebe kada počinju sjediti) te Stokke kadicu s postoljem i naslonom za bebe. Jedva čekam da stigne. Uzela sam i ogledalo za u auto.🙂
Koliko te izssla hranilica sa svime ako smijem pitati)
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Jutro curke, nadam se da ste mi sve dobro.
Natipkala sam kilometarski komentar i sve mi se izbrisalo😫
Uglavnom, prije svega sretno curama danas na pregledima, i drago mi je da su jučerašnji isto tako prošli uspješno.
Marta - žao mi je što prolaziš kroz taj stres. Tu smo uz tebe. Znam da se sad sigurno čini nemoguće, ali šta god da je - proći će i riješit će se.
Ja sam jučer dobila bonus od firme i odmah sam išla potrošiti ga na opremu za bebu. Uzela sam Stokke tripp trapp hranilicu u mint boji (uz sve dodatke za novorođenče i kasnije za bebe kada počinju sjediti) te Stokke kadicu s postoljem i naslonom za bebe. Jedva čekam da stigne. Uzela sam i ogledalo za u auto.🙂
Koliko te izssla hranilica sa svime ako smijem pitati)
Hranilica me došla (sa svime: ona ležaljka za novorođenče, zatim ona stolica kada krenu sjediti + jastuk mini + jastuk standardni kada se makne ta stolica + zaštitni pojasevi da se dijete ne bi slučajno prevrnulo) oko nešto manje od 3.5 tisuće kuna. Uzela sam sve preko malestvari stranice. Dečko se sjeća svoje tripp trapp stolice i koliko ju je volio, pogledala sam dosta videa na youtube-u i stvarno se radi o klasiku. Super je što dijete uvijek ima stepenice za nogice, bez obzira koliko je malo.
Ja radim u firmi od nekih 200 ljudi, od toga oko 100 žena, prosjek godina nešto malo više od 30. 2020. smo imali 20 beba! Znači uvijek imamo dosta cura koje su na porodiljnima, komplikacijama, ili koje su trudne. I nikad nismo nikome ne produžili ugovor. Ako bi istek bio tokom razdbolja kada je žena koristila porodiljni, isti bi produžili.
Ali jasno mi je da je to rijetkost. Mojoj prijateljici su oba puta kada je bila trudna (a ugovor joj je isticao dok je bila doma čuvala trudnoću) poslodavac samo poslao na adresu radnu knjižicu s odjavom (tada su još bile fizičke radne knjižice). Dno dna. Nisu je ni nazvali da ju obavijeste.
Cure neznam koliko vas je prijavljeno na bubamara newsletter, ali evo sad mi je došao mail da imaju neka siječanjska sniženja. Do 20 % na chicco opremu, do 20% na autosjedalice britax romer, chicco, cybex, free on i još dosta toga. Pa si svakako skicnite ako ste u potrazi za opremom.. Popust se odnosi i na trgovine i na web stranicu ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji