Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teab
    12. Siječanj 2022. 08:05

Marta nemam ti kaj pametnog rec osim,drz se,bas mi je zao kaj to prolazis
    Ariel slazem se s nosenjem dijeteta u rukama,tu i tamo okej,ali po meni ja dijete nebi navikavala na to,ali svaka majka ima svoje razloge pa vjerojatno i tvoja seka

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

Sweety
    12. Siječanj 2022. 08:11

Ariel

Jutro cure. Ja nemam nista za radit na poslu danas, a doma sam, pa sam od ranog jutra gledala kolica i autosjedalice. Suprug zeli da autosjedalica ima onu 360° postavu da nam bude lakse s tim (sto je meni u redu ako je jedostavnije s tim).
    Gledamo kolica koja nemaju jaje i onda posebno jaje za to postolje koje se moze stavit i na kolica. Cijene kolica su minimalno 500 eura + jaje (do 12 mj) sa postoljem (koje ostaje za svaku sjedalicu) jos 500 eura(jaje oko 250 i postolje oko 250 eura).
    To je npr maxi cosi, abc design i cybex. Posto smo 450 km od hrvatske i planiramo putovat gore-dolje, jako nam je bitno da je autosjedalica dobra, sigurna i udobna za bebaca. Ali ocito sve to dolazi sa velikom cifrom. Cak smo razmisljali kupit neka novija rablejna kolica a samo autosjedalicu skroz novu.
    Ne znam sto je najbolje za napravit. Moja seka ne vozi svoju djecu u kolicima, nosi ih u rukama uvijek (a starija sad trci, nece ni sjedit nigdje). Ja ne planiram dijete nosit u rukama stalno. No way!

Mi imamo kolica Cybex balios S, nama su super, i sad su za drugu bebu ko nova. Ispod 500 eura smo platili, neznam tocno. Na ta kolica smo uzeli Babyschale Cybex Aton 5 koje kosta oko 110 eura, a tako negdje kosta i Isofix basa, i to smo koristili oko godinu dana. Uz to smo uzeli i adaptere za kolica da se jaje moze staviti na kolica, oko 30 e.
    Sada smo kupili Cybex Sirona S-size, ide do 18kg, sto se rotira za 360, ona ima vec ugrađenu isofixbasu i ne moze se odvojiti od base, bila je oko 290 eura mislim. Takve su cijene u Njemackoj. 

• Nara-Nara
    12. Siječanj 2022. 08:26

marta96

Cure vidim raspisale se o lijepim stvarima. Ja sam u zadnja dva dana doživjela toliki stres, da to nije normalno. Uopće ne mogu pisati detalje, ali doslovno zbog gluposti dobijem prijetnje tužbama. Mislim užas, totalno se pokušavam ne zamarati, ali podsvijest radi svoje i eto me budna i ovu noć kao i prošlu, samo me prošlu od toga boljela i glava.. Eto ne znam uopće kak si pomoći da se zbilja opustim jer znam da beba sve osjeća i samo me strah da njoj šta ne bude od toga. 😔

A baš mi je žao Marta. Prijetnja će proći,a kasnije ćeš si misliti kak si zbog toga imala neprospavane noći. Obično to tako bude... Nadam se da će se zavrzlama uskoro riješiti. Drži se😘😘

Ariel
    12. Siječanj 2022. 08:28

Sweety

Ariel

Jutro cure. Ja nemam nista za radit na poslu danas, a doma sam, pa sam od ranog jutra gledala kolica i autosjedalice. Suprug zeli da autosjedalica ima onu 360° postavu da nam bude lakse s tim (sto je meni u redu ako je jedostavnije s tim).
    Gledamo kolica koja nemaju jaje i onda posebno jaje za to postolje koje se moze stavit i na kolica. Cijene kolica su minimalno 500 eura + jaje (do 12 mj) sa postoljem (koje ostaje za svaku sjedalicu) jos 500 eura(jaje oko 250 i postolje oko 250 eura).
    To je npr maxi cosi, abc design i cybex. Posto smo 450 km od hrvatske i planiramo putovat gore-dolje, jako nam je bitno da je autosjedalica dobra, sigurna i udobna za bebaca. Ali ocito sve to dolazi sa velikom cifrom. Cak smo razmisljali kupit neka novija rablejna kolica a samo autosjedalicu skroz novu.
    Ne znam sto je najbolje za napravit. Moja seka ne vozi svoju djecu u kolicima, nosi ih u rukama uvijek (a starija sad trci, nece ni sjedit nigdje). Ja ne planiram dijete nosit u rukama stalno. No way!

Mi imamo kolica Cybex balios S, nama su super, i sad su za drugu bebu ko nova. Ispod 500 eura smo platili, neznam tocno. Na ta kolica smo uzeli Babyschale Cybex Aton 5 koje kosta oko 110 eura, a tako negdje kosta i Isofix basa, i to smo koristili oko godinu dana. Uz to smo uzeli i adaptere za kolica da se jaje moze staviti na kolica, oko 30 e.
    Sada smo kupili Cybex Sirona S-size, ide do 18kg, sto se rotira za 360, ona ima vec ugrađenu isofixbasu i ne moze se odvojiti od base, bila je oko 290 eura mislim. Takve su cijene u Njemackoj.

Da od prilike su takve cijene i tu u austriji. Mi cemo ici pogledat sve to u ducan (ima xxxlutzt veliki izbor). Pa da samo vidimo kak je to u rukama i kak se s tim barata. cekat cu da prode 20 tjedana a onda cu pocet kupovat. ZAto bi rado sad pocela vec gledat i trazit. A i pratimo akcije, ako bude sto na akciji da ulovimo jeftinije jer zasto ne? 

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 08:30

TRUDNICE I PREGLEDI PRVI DIO 🥰

Sweety - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Mrvica20 - danas ♥️🤰
    bubamara19 - danas 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    teja4444 - danas ♥️🤰 (C)
    MfrauM -  sutra ♥️🤰
    Nefertiti - sutra ♥️🤰
    Mrvica72 - 14.01. ♥️🤰
    Tonkicaa - 14.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Tinkica27 - 14.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    ljubičica - 17.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Niki777 - 17.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    IK_26 -  17.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    BlaBla - 17.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    dunja03 - 18.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Didi4321 - 18.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Limica - 18.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Gabi12 - 18.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Visibaba07 - 18.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Pepsi2019 - 19.01. ♥️🤰 (D)
    nana6 - 19.01. ♥️🤰
    Pepika - 19.01. ♥️🤰 (D)
    petra_pan - 19.01. ♥️🤰
    Maajaa12344 - 20.01. ♥️🤰
    Marijanaaa12345 - 20.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ninnek - 20.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    MMMartinaaa - 20.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Comming072022 - 20.01. ♥️🤰
    Astera - 21.01. ♥️🤰
    Tini_ - 21.01. ♥️🤰
    Angie24 - 24.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Poison_Ivy32 - 24.01. ♥️🤰
    Nekeybah - 24.01. ♥️🤰
    AnnieP - 26.01.  ♥️🤰
    Teab - 27.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Ina85 - 27.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    marta96 - 28.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Demetria - 31.01. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Atina25 - 31.01. 💖 it's a GIRL! 💖🤰

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 08:31

TRUDNICE I PREGLEDI DRUGI DIO 🥰
    Lovely_ - 02.02. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    missR - 03.02. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Anushka - 03.02. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Pikapolonka - 03.02. ♥️🤰
    Suncokret - 03.02. ♥️🤰
    Leemma - 08.02. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    anita23 - 14.02. ♥️🤰 
    Ariel - 02.03. ♥️🤰
    Hrabrica - uskoro 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    EnaEna - za cca 1tj 2x♥️🤰 (C + D)
    annboleyn - za cca 2tj ♥️🤰
    zg123 - … 2x♥️🤰
    Aristea - … ♥️🤰
    Mary10 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Saphire - … ♥️🤰
    Bachata - … ♥️🤰
    Comming072022 - … ♥️🤰
    Monstera - ... 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Principessa007 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
    Mama_anđela - … ♥️🤰
    Tams - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
    Brontosaurica - … ♥️🤰
    Novaamamaa23 - … ♥️🤰
    TheTina - … ♥️🤰
    Chappie - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰

UKUPNO: 16 dječaka 💙 & 15 curica 🌸
    Popis testera za trudnice i bebe: str. 127 & 128🎁
    Popis stvari za bebu: str. 410 📖✅
    Popis dućana za opremu/robicu za bebe: str. 513 & 514 🛍️👶
    Posljednja lista termina poroda: str. 636 🤰🐣

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 08:50

Jutro curke, nadam se da ste mi sve dobro. 
    Natipkala sam kilometarski komentar i sve mi se izbrisalo 😫
    Uglavnom, prije svega sretno curama danas na pregledima, i drago mi je da su jučerašnji isto tako prošli uspješno.
    Marta - žao mi je što prolaziš kroz taj stres. Tu smo uz tebe. Znam da se sad sigurno čini nemoguće, ali šta god da je - proći će i riješit će se. 
    Ja sam jučer dobila bonus od firme i odmah sam išla potrošiti ga na opremu za bebu. Uzela sam Stokke tripp trapp hranilicu u mint boji (uz sve dodatke za novorođenče i kasnije za bebe kada počinju sjediti) te Stokke kadicu s postoljem i naslonom za bebe. Jedva čekam da stigne. Uzela sam i ogledalo za u auto. 🙂

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 08:52

Vidim da ste se dosta raspisale u vezi kolica i AS, pa ću ja kopirati ovdje šta je meni savjetovala prijateljica (ne tvrdim da je ovo 100% točno i jedino ispravno, ali možda nekome pomogne u donošenju odluke prije kupnje): 
    Beba se prvih godinu dana treba prevoziti isključivo u jajetu. Iako postoje brojne autosjedalice kategorije 0+/1 (što znači da idu od rođenja nadalje), takve sjedalice nisu dobre zato što u njima beba nikad nema pravilan luk leđa koji ih štiti u slučaju saobraćajne.

Također, važno je da se jaje uvijek montira direktno na sjedalo od auta (bez isofix baze, iako postoje i takva jaje), jer je to najbolji način da jaje postigne kut od otprilike 45 stupnjeva, koji najviše štiti bebu i postavlja kralježnicu u optimalan, zaštićeni položaj. Jaje na bazi gotovo nikad ne postiže taj optimalan kut.
    Najbolje je kupovati autosjedalicu svaku kategoriju posebno, ako se za to financijski ima mogućnosti.
    Znači, redom:
    1.     Prvo jaje, odnosno 0+ (od rođenja do otprilike 1. godine života)
    2.     Autosjedalica kategorije 1 ili 0+/1 (koje mogu ići od rođenja na papiru, ali bolje ne – vidi gore! – do 4. godine života
    3.     I onda se ova posljednja može kombinirati grupa 2/3, odnosno od 4. do 12. godine života
    Dijete se u autosjedalici preporuča voziti u smjeru SUPROTNOM od smjera vožnje do 4. godine života.
    Zašto:
    https://www.youtube.com/watch?v=Sg5i9YInU64
    https://www.youtube.com/watch?v=LzieUZCILzY
    Korisna grupa sa puno savjeta o autosjedalica (gore sam vam sumirala većinom sve iz nje:
    https://www.facebook.com/groups/323139841204103

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 08:53

Kolica se uvijek kupuju 2u1, što znači da se sastoje od košare (koja se koristi dok se beba ne posjedne, što se događa između 6 i 9 mjeseci) i sportskog dijela koji se koristi nakon što se beba posjedne.

Ne kupuju se 3u1 (ona uz ova dva dijela ima i jaje), zato što jaja koja dolaze sa autosjedalicama nisu kvalitetna kao jaja koja se kupuju isključivo kao autosjedalica, a ne modni dodatak s kolicima.
    Za kolica je bitno da imaju aluminijsku konstrukciju, što ih čini nešto težima, ali, a razliku od plastične konstrukcije, bolje podnose all-terrain, aka off road puteve, šume, itd.

Mama_anđela
    12. Siječanj 2022. 08:57

Jutro curee :) Ja se ponekad javim jer nekako sam jos u ranoj trudnoci u odnosu na vas Vi vec pisete o kolicima, autosjedalicama, a ja tek na pocetku I bas se iskreno nadam da cu doci cim prije do tog stadijuma da raspravljam o ljepsim temama, robici i opremi za bebu
    .
    Imam jedno pitanje, obzirom da se u prosloj T nisam tako susrela, da li su vam se javljali bolovi u donjem dijelu stomaka kao a da je to bio znak rastezanja i povecanja maternice i ligamenata? Ja sam jucer imala slucaj gdje me valjda od hladnoce, bar tako mislim, jer na poslu nije bilo dobro zagrijano i nakon 3 sata sam pocela osjecati bolove u donjem dijelu i nakon odlaska doma i lezanja par sati, prosli su, sada isto nista ne osjecam. Posto je doktor odsutan pa nisam mogla otici nekako se opet plasim da se nije desilo nesto drugo losije. Znam da se u ovom tjednu desavaju te promjene i rastezanja samo ne znam do kog nivoa je to normalno. Bar malo da se utjesim, a svakako cu na pregled otici prije nego sam dogovorila s doktorom, cisto da znam na cemu sam

🙋‍♀️ 27 g.
    🙆‍♂️ 36 g.
    12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙

- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
    🐣surprise 21.12.2021. ➕
    -Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
    -NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.