Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leemma
    12. Siječanj 2022. 09:11

Dobro jutro! Zelim vam dobre preglede danas! 😊
    Mama_anđela mislim da su svi ti bolovi normalni i da nemas razloga za brigu! Ja sam u prvom tromjesecju osjecala svakakve bolove, od grceva slicnih pms-u, do stidne kosti koja me boljela pri hodanju... Znali su potrajati po 2-3 dana. I sve je ok 🙂
    Dok nisu jako bolni ili se ne pojavi krvarenje, bez brige!

👩33 👦39
    Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
    01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
    09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
    4.11. kuca ❤ (6+3)
    14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
    Termin - 27.6.2022. 🌞

Anushka
    12. Siječanj 2022. 09:14

Mi imamo od prve curke kolica 3 u 1 stvarno su ko nova jer smo ih dosta malo koristili i kasnije uzeli kišobran. Sad kad ste se toliko raspisale me brine to jaje, da li je još uvijek ispravno. Mi smo uzeli njih prije više od 5 god, marka je BabyMerc, model Q9, tada su svi kupovali ta ili ona Bebeto, gdje god bi išli viđala sam ta kolica jer su naša cjenovno bila prihvatljiva, cijeli komplet je bio nešto više od 2000 kn. E sad brine me i autosjedalica, imamo od MaxiCosi Axiss fix, to je ona koja se okreće za 360 i ide kao od rođenja, iako smo ju mi kupili curki nešto prije prvog rođendana i koristili ju od tada u smjeru suprotnom od vožnje, pa skroz do 4 godine kada smo joj uzeli onu na pojas jer je ovu prerasla (ona je do 104 cm). Ona se učvrsti pomoću nekog sidra, to je nešto kao isofix, ta sidra su u gepeku, pa se tamo provlači i platili smo ju skoro 4000 kn tada jer je taj model 360 onda bio tek izašao(jedan čovjek je komentirao da je skuplja autosjedalica od njegovog auta🤦‍♀️).sad kad čitam vaše objave, više ne znam jel išta ispravno od tih stvari  a realno sve je ko novo i ušćuvano i ne kupuje mi se sada drugo🤷🏼‍♀️.

url=https://lilypie.com]

Ariel
    12. Siječanj 2022. 09:33

MMMartinaaa

Također, važno je da se jaje uvijek montira direktno na sjedalo od auta (bez isofix baze, iako postoje i takva jaje), jer je to najbolji način da jaje postigne kut od otprilike 45 stupnjeva, koji najviše štiti bebu i postavlja kralježnicu u optimalan, zaštićeni položaj. Jaje na bazi gotovo nikad ne postiže taj optimalan kut.

Mene zanima od kud tvojoj prijateljici ta informacija da je vazno da se montira uvijek na sjedalo auta bez baze? 
    Ja pokusavam naci negdje na intermetu tu usporedbu i tu informaciju ali ne mogu naci. Koliko sam primjetila da te baze funkcioniraju na isti nacin kao i sjedalo auta samo je lakse zakacit to jaje nago nabadat na sjedalo. Ali tko zna, mozda je istina samo bi rado htjela znat od kud joj ta informacija kako bi mogla vise o tome razmislit. 

Visibaba07
    12. Siječanj 2022. 09:37

Jutro cure ☺️
    Marta drži se,tu smo za tebe,probaj se nervirati čim manje..
    AS meni je to sve tako ko viša matematika,kladim se da ću na kraju izabrati nešto krivo 😓
    Mama Anđela mislim da u tim tjednima je normalno stezanje,ja sam isto imala grčeve kao menstrualni,kažu da dok god nisu bolovi učestali i nema krvarenja da je to sve normalno,ipak se sve širi..
    Sretno cure danas na pregledima 🍀

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 10:04

Ariel

Mene zanima od kud tvojoj prijateljici ta informacija da je vazno da se montira uvijek na sjedalo auta bez baze?
    Ja pokusavam naci negdje na intermetu tu usporedbu i tu informaciju ali ne mogu naci. Koliko sam primjetila da te baze funkcioniraju na isti nacin kao i sjedalo auta samo je lakse zakacit to jaje nago nabadat na sjedalo. Ali tko zna, mozda je istina samo bi rado htjela znat od kud joj ta informacija kako bi mogla vise o tome razmislit.

Kažem, ne znam niti sam išla u neko dubinsko istraživanje. Ja sumnjam da bi netko na tržište stavio nešto što je nesigurno za tako ranjivu skupino kao što su bebe. 
    Roda vam ima super priručnik o autosjedalicama sa svim informacijama i na šta se treba obratiti pozornost: 
    https://www.roda.hr/media/attachments/udruga/dokumenti/brosure_leci/Autosjedalice%202016_09_web.pdf?fbclid=IwAR34bVmN0jQroNhumlaWv6pkepCzfEszm8ag0d1PrTrRFC6NzpNAjJiVtzE

• Tasm
    12. Siječanj 2022. 10:10

MMMartinaaa

Vidim da ste se dosta raspisale u vezi kolica i AS, pa ću ja kopirati ovdje šta je meni savjetovala prijateljica (ne tvrdim da je ovo 100% točno i jedino ispravno, ali možda nekome pomogne u donošenju odluke prije kupnje):
    Beba se prvih godinu dana treba prevoziti isključivo u jajetu. Iako postoje brojne autosjedalice kategorije 0+/1 (što znači da idu od rođenja nadalje), takve sjedalice nisu dobre zato što u njima beba nikad nema pravilan luk leđa koji ih štiti u slučaju saobraćajne.
    Također, važno je da se jaje uvijek montira direktno na sjedalo od auta (bez isofix baze, iako postoje i takva jaje), jer je to najbolji način da jaje postigne kut od otprilike 45 stupnjeva, koji najviše štiti bebu i postavlja kralježnicu u optimalan, zaštićeni položaj. Jaje na bazi gotovo nikad ne postiže taj optimalan kut.Najbolje je kupovati autosjedalicu svaku kategoriju posebno, ako se za to financijski ima mogućnosti.Znači, redom:1.   Prvo jaje, odnosno 0+ (od rođenja do otprilike 1. godine života)2.   Autosjedalica kategorije 1 ili 0+/1 (koje mogu ići od rođenja na papiru, ali bolje ne – vidi gore! – do 4. godine života3.   I onda se ova posljednja može kombinirati grupa 2/3, odnosno od 4. do 12. godine životaDijete se u autosjedalici preporuča voziti u smjeru SUPROTNOM od smjera vožnje do 4. godine života.Zašto:https://www.youtube.com/watch?v=Sg5i9YInU64https://www.youtube.com/watch?v=LzieUZCILzYKorisna grupa sa puno savjeta o autosjedalica (gore sam vam sumirala većinom sve iz nje:https://www.facebook.com/groups/323139841204103

Sve to ima smisla, ali... Moj sin je rođen sa 4500 g nakon doslovno 5-6 mj njemu je jaje bilo jako usko i jako je nervozan bio za vrijeme voznje, pa smo uzeli britax romer i size 360, preporodili se... 

Ariel
    12. Siječanj 2022. 10:15

Martina sve je ok, gledali smo na ADAC i tamo ima razlicitih isofixa koje preporucuju. Mislim da je tehnologija toliko napredovala da je to sad sigurno. Ja sam nasla na ADAC clanak di pise da je isofix cak bolji jer nema mjesta krivom postavljanju jajeta. Da neki zanju jednostavno krivo postavit jaje u auto pa je to veci rizik, jedino sto je isofix tezi i zauzima mjesta u autu. Ali meni to nije problem. 
    Itako planiramo ici to detaljno proucit jer zelim sigurnost u autu. Ako ispadne da je isofix los, necu ga uzimat sigurno. Ali za sad ne mogu nac informaciju da to nije dobro.  Suprug je malo vise investiran u to sve jer on i najvise vozi pa je preuzeo kontrolu oko toga. 

Didi4321
    12. Siječanj 2022. 10:17

Dobro jutro svima i sretno curama na pregledu 
    --
    Mi planiramo uzeti as britax romer dualfiz i-size, jer je jedna od najsigurnijih i ima to 360 okretanje sto ce meni dosta znaciti za moja ledja. A kolica uzeti 2u1 (kosara i sportska), ali za njih jos ne znam tocno koja, jer moji su izrazili zelju da nam ih poklone, pa moram vidjeti do kojeg cjenovnog ranga su voljni ici.
    --
    Info o autosjedalicama i kolicima trazim u grupama na fejsu: Djecja kolica, dodatna oprema za kolica i savjeti, te Rodini savjeti o autosjedalicama.
    Na njima mozete pronaci savjete i iskustva drugih roditelja sa as i kolicima, pa da vidite dal je nesto sto vam se svidja dobro ili ne. 
    Cesto citam te grupe i kroz njih sam skuzila da je ovo sve visa matematika kad su as u pitanju, npr. da dosta toga ovisi o autu kojeg imate i da obavezno morate probati as u vasem autu prije kupovine da vidite dal zadovoljava taj nagib itd.
    Takodjer, spominjana Strollerica, vec je pisano da je zena dostupna za savjet o kolicima, dobijete upitnik i na temelju toga savjetuje sto smatra da je najbolje.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 10:17

Ma da, toliko je informacija da se svi skupa preznojavamo. Ja isto vjerujem u tehnološki napredak i sigurnost onoga što je na tržištu. Cijene uopće neću komentirat jer ta jaja stvarno na kraju dođu kao kolica. 😳

Sweety
    12. Siječanj 2022. 10:25

Ja sam citala da neka auta imaju kosa sjedala, pa da je nemoguce sa isofixom postici kut od 45 stupnjeva, sto je za jaje preporucljivo . Pa sad ovisi, i kakvo tko ima auto  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.