Roditelji Tatina zona 19. prosinca 2020.

Muškarci stvarno ne čuju plač bebe po noći ili glume?

beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žene imaju razvijen instinkt zbog kojeg snažno reagiraju na djetetov plač, čak i ako nisu majke!

Mnoge iscrpljene majke sumnjale su da im se partneri pretvaraju da spavaju dok dijete usred noći plače. Međutim, najnovije istraživanje pokazuje da muškarci zaista čvrsto spavaju.

Zvukove koje ispuštaju bebe muškarci ne čuju, ali zato čuju zvukove automobila, vjetra i dosadne muhe. Znanstvenici su mjerili aktivnost podsvijesti tijekom spavanja kod muškaraca i žena, a otkriveno je da postoji značajna razlika između spolova.

roditelji beba krevet spavanje Možda te zanima... Tko manje spava i još 5 tipičnih svađa novopečenih roditelja Roditelji

Žene imaju razvijen majčinski instinkt zbog kojeg snažno reagiraju na djetetov plač, čak i ako one same nisu majke. Otkriveno je i da žene nakon prekida sna teže ponovno zaspe od muškaraca.

"Ništa ne čini ljude toliko deprimiran kao prekinut san, posebno kad se to događa nekoliko noći za redom. Zato žene koje imaju male bebe mogu biti u zaista lošem stanju, što se ne može reći i za njihove muževe", pojasnio je psiholog David Louise.

Možda te zanima... 'Legneš zadnja, ustaješ prva. A tata? On se umori na poslu' Beba
  • dajdajdaj

    Imam 4ero. Skakalo sam kad je plakalo a ustajao sam kad nije plakalo jer sam se bojao zašto ne plače... Zato kako vi žene ne želite da vas se sve ne stavljaju u isti "koš" uzvratite istom mjerom. Ima nas i drugačiji. S ponosom otac 4ero

  • makantahi

    boli ga briga , nije njegovo

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.