Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ariel
    12. Siječanj 2022. 13:41

Demetria

Ariel

Jutro cure. Ja nemam nista za radit na poslu danas, a doma sam, pa sam od ranog jutra gledala kolica i autosjedalice. Suprug zeli da autosjedalica ima onu 360° postavu da nam bude lakse s tim (sto je meni u redu ako je jedostavnije s tim).
    Gledamo kolica koja nemaju jaje i onda posebno jaje za to postolje koje se moze stavit i na kolica. Cijene kolica su minimalno 500 eura + jaje (do 12 mj) sa postoljem (koje ostaje za svaku sjedalicu) jos 500 eura(jaje oko 250 i postolje oko 250 eura).
    To je npr maxi cosi, abc design i cybex. Posto smo 450 km od hrvatske i planiramo putovat gore-dolje, jako nam je bitno da je autosjedalica dobra, sigurna i udobna za bebaca. Ali ocito sve to dolazi sa velikom cifrom. Cak smo razmisljali kupit neka novija rablejna kolica a samo autosjedalicu skroz novu.
    Ne znam sto je najbolje za napravit. Moja seka ne vozi svoju djecu u kolicima, nosi ih u rukama uvijek (a starija sad trci, nece ni sjedit nigdje). Ja ne planiram dijete nosit u rukama stalno. No way!

Pa možeš kolica kupiti polovna a jaje novo samo provjerite mozete li s tim jajetom od 360 postici kut od 45, stupnjeva u autu.
    Najsigurnije je za pocetak vezati pojasevima jer se može postici lako nagib. Ali ni baze nisu lose.
    I imate li rupu u autu na straznjim sjedalima na podu?

Ne znam sto sve ima jer kupujemo novi auto. Taj dio nismo proucili. Znamo da ima za isofix. Trebali bi ici i detaljno pogledat sto sve ima i kako moze. Nebi vezali pojasevima autosjedalicu, vise smo za isofix bazu. Znam ljude koji imaju isofix i one koji vezu pojasevima, svako napravi kak mu najbolje pase. Vodimo se najvise prema ADAC ocjenama tako da mislim da cemo isofix uzet. A i kad auto stigne (posto je skroz nov i cekamo da ga proizvedu) cemo isporbat. Pa ako nam nece pasat vratit cemo i uzet nesto drugo. 
    Polovna kolica su isto bila opcija ali nasli smo jako dobru ponudu za cybex kolica di pase i to jaje koje ima najbolju ocjenu na adac stranici. Planiram puno hodat i vozit ta kolica i isto tako planiramo puno putovat do hrvatske inazad u austriju (da sam u grazu bilo bi lakse ali sam jos 300 km dalje). 
    Ali cinjenica je da su cijene visoke. Ali ok, nasi malisani i njihova sigurnost su mi najbitniji. 

Marijanaaa12345
    12. Siječanj 2022. 13:42

Tinkica27

Cure neznam koliko vas je prijavljeno na bubamara newsletter, ali evo sad mi je došao mail da imaju neka siječanjska sniženja. Do 20 % na chicco opremu, do 20% na autosjedalice britax romer, chicco, cybex, free on i još dosta toga. Pa si svakako skicnite ako ste u potrazi za opremom.. Popust se odnosi i na trgovine i na web stranicu ☺️

Odlicno, bas pecam Chicco next to me :) 

29/ZD
    13.05. 2022. Beba Mario ❤️
    26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)

Demetria
    12. Siječanj 2022. 13:53

MMMartinaaa

Vidim da ste se dosta raspisale u vezi kolica i AS, pa ću ja kopirati ovdje šta je meni savjetovala prijateljica (ne tvrdim da je ovo 100% točno i jedino ispravno, ali možda nekome pomogne u donošenju odluke prije kupnje):
    Beba se prvih godinu dana treba prevoziti isključivo u jajetu. Iako postoje brojne autosjedalice kategorije 0+/1 (što znači da idu od rođenja nadalje), takve sjedalice nisu dobre zato što u njima beba nikad nema pravilan luk leđa koji ih štiti u slučaju saobraćajne.
    Također, važno je da se jaje uvijek montira direktno na sjedalo od auta (bez isofix baze, iako postoje i takva jaje), jer je to najbolji način da jaje postigne kut od otprilike 45 stupnjeva, koji najviše štiti bebu i postavlja kralježnicu u optimalan, zaštićeni položaj. Jaje na bazi gotovo nikad ne postiže taj optimalan kut.Najbolje je kupovati autosjedalicu svaku kategoriju posebno, ako se za to financijski ima mogućnosti.Znači, redom:1.   Prvo jaje, odnosno 0+ (od rođenja do otprilike 1. godine života)2.   Autosjedalica kategorije 1 ili 0+/1 (koje mogu ići od rođenja na papiru, ali bolje ne – vidi gore! – do 4. godine života3.   I onda se ova posljednja može kombinirati grupa 2/3, odnosno od 4. do 12. godine životaDijete se u autosjedalici preporuča voziti u smjeru SUPROTNOM od smjera vožnje do 4. godine života.Zašto:https://www.youtube.com/watch?v=Sg5i9YInU64https://www.youtube.com/watch?v=LzieUZCILzYKorisna grupa sa puno savjeta o autosjedalica (gore sam vam sumirala većinom sve iz nje:https://www.facebook.com/groups/323139841204103

Potpisujem sve navedeno.
    Ovo za suprotni smjer pogotovo.
    Puno njih kaze pa dijete mi ne place kad je u smjeru vožnje (do 4gpdine)
    Moja place u smjeru vožnje i nisam ju ni u ludilu probala obrnuti.
    Nego ju zabavim necim.
    Savjet je u autu plasticne ili mekane igračke u slučaju sudara

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• Tinkica27
    12. Siječanj 2022. 13:54

Marijanaaa12345

Tinkica27

Cure neznam koliko vas je prijavljeno na bubamara newsletter, ali evo sad mi je došao mail da imaju neka siječanjska sniženja. Do 20 % na chicco opremu, do 20% na autosjedalice britax romer, chicco, cybex, free on i još dosta toga. Pa si svakako skicnite ako ste u potrazi za opremom.. Popust se odnosi i na trgovine i na web stranicu ☺️

Odlicno, bas pecam Chicco next to me :)

Imaju 3 modela snižena.. Ta cijena sa sniženjem je ako si član bubamara kluba, tako da se svakako učlani ☺️

• Nara-Nara
    12. Siječanj 2022. 14:03

MMMartinaaa

Demetria

MMMartinaaa

Jutro curke, nadam se da ste mi sve dobro.
    Natipkala sam kilometarski komentar i sve mi se izbrisalo😫
    Uglavnom, prije svega sretno curama danas na pregledima, i drago mi je da su jučerašnji isto tako prošli uspješno.
    Marta - žao mi je što prolaziš kroz taj stres. Tu smo uz tebe. Znam da se sad sigurno čini nemoguće, ali šta god da je - proći će i riješit će se.
    Ja sam jučer dobila bonus od firme i odmah sam išla potrošiti ga na opremu za bebu. Uzela sam Stokke tripp trapp hranilicu u mint boji (uz sve dodatke za novorođenče i kasnije za bebe kada počinju sjediti) te Stokke kadicu s postoljem i naslonom za bebe. Jedva čekam da stigne. Uzela sam i ogledalo za u auto.🙂

Koliko te izssla hranilica sa svime ako smijem pitati)

Hranilica me došla (sa svime: ona ležaljka za novorođenče, zatim ona stolica kada krenu sjediti + jastuk mini + jastuk standardni kada se makne ta stolica + zaštitni pojasevi da se dijete ne bi slučajno prevrnulo) oko nešto manje od 3.5 tisuće kuna. Uzela sam sve preko malestvari stranice. Dečko se sjeća svoje tripp trapp stolice i koliko ju je volio, pogledala sam dosta videa na youtube-u i stvarno se radi o klasiku. Super je što dijete uvijek ima stepenice za nogice, bez obzira koliko je malo.
    Ja radim u firmi od nekih 200 ljudi, od toga oko 100 žena, prosjek godina nešto malo više od 30. 2020. smo imali 20 beba! Znači uvijek imamo dosta cura koje su na porodiljnima, komplikacijama, ili koje su trudne. I nikad nismo nikome ne produžili ugovor. Ako bi istek bio tokom razdbolja kada je žena koristila porodiljni, isti bi produžili.
    Ali jasno mi je da je to rijetkost. Mojoj prijateljici su oba puta kada je bila trudna (a ugovor joj je isticao dok je bila doma čuvala trudnoću) poslodavac samo poslao na adresu radnu knjižicu s odjavom (tada su još bile fizičke radne knjižice). Dno dna. Nisu je ni nazvali da ju obavijeste.

Martina, pa zar beba treba hranilicu? Sorry, prvo dijete, a zbog peseka se baš nisam stigla informirati puno 🙈🙄😅

MMMartinaaa
    12. Siječanj 2022. 14:10

Pepsi2019

Martina, pa zar beba treba hranilicu? Sorry, prvo dijete, a zbog peseka se baš nisam stigla informirati puno 🙈🙄😅

hahaha, ne treba! Zato sam ja uzela onu kao njihaljku koja se stavlja na tripp trapp tako da je dijete u našoj visini (visini stola) dok jedemo, sjedimo, družimo se, spremamo il slično, umjesto da je na podu. 
    Tako da je taj dio totalno opcionalan. 

Ariel
    12. Siječanj 2022. 14:18

Definitivno u autu suprotno od voznje. U slucaju sudara im glava ide previse prema naprijed te im se moze odvojit od kraljeznice sto je za tako malu bebu kobno. Kad je suprotno od voznje je sve to stabilno. Ne razumijem ljude koji iznoriraju upozorenja i informacije koje imamo. Ok ako je nesto jednako dobro (kao nacin stavljanja sjedalice u auto) ali u kojem smjeru treba bit stavljena je svugdje isto napisano. 

Demetria
    12. Siječanj 2022. 14:21

Anushka

Mi imamo od prve curke kolica 3 u 1 stvarno su ko nova jer smo ih dosta malo koristili i kasnije uzeli kišobran. Sad kad ste se toliko raspisale me brine to jaje, da li je još uvijek ispravno. Mi smo uzeli njih prije više od 5 god, marka je BabyMerc, model Q9, tada su svi kupovali ta ili ona Bebeto, gdje god bi išli viđala sam ta kolica jer su naša cjenovno bila prihvatljiva, cijeli komplet je bio nešto više od 2000 kn. E sad brine me i autosjedalica, imamo od MaxiCosi Axiss fix, to je ona koja se okreće za 360 i ide kao od rođenja, iako smo ju mi kupili curki nešto prije prvog rođendana i koristili ju od tada u smjeru suprotnom od vožnje, pa skroz do 4 godine kada smo joj uzeli onu na pojas jer je ovu prerasla (ona je do 104 cm). Ona se učvrsti pomoću nekog sidra, to je nešto kao isofix, ta sidra su u gepeku, pa se tamo provlači i platili smo ju skoro 4000 kn tada jer je taj model 360 onda bio tek izašao(jedan čovjek je komentirao da je skuplja autosjedalica od njegovog auta🤦‍♀️).sad kad čitam vaše objave, više ne znam jel išta ispravno od tih stvari a realno sve je ko novo i ušćuvano i ne kupuje mi se sada drugo🤷🏼‍♀️.

provjeri rokove...većini su do 5 godina...nekima i dulje ali postoji razlog zašto as ne valja iz a5-6 godina premda joj rok bude naprimjer 7-10god

*

Demetria
    12. Siječanj 2022. 14:25

Ariel

MMMartinaaa

Također, važno je da se jaje uvijek montira direktno na sjedalo od auta (bez isofix baze, iako postoje i takva jaje), jer je to najbolji način da jaje postigne kut od otprilike 45 stupnjeva, koji najviše štiti bebu i postavlja kralježnicu u optimalan, zaštićeni položaj. Jaje na bazi gotovo nikad ne postiže taj optimalan kut.

Mene zanima od kud tvojoj prijateljici ta informacija da je vazno da se montira uvijek na sjedalo auta bez baze?
    Ja pokusavam naci negdje na intermetu tu usporedbu i tu informaciju ali ne mogu naci. Koliko sam primjetila da te baze funkcioniraju na isti nacin kao i sjedalo auta samo je lakse zakacit to jaje nago nabadat na sjedalo. Ali tko zna, mozda je istina samo bi rado htjela znat od kud joj ta informacija kako bi mogla vise o tome razmislit.

rodine savjetnice uvijek zagovaraju prvo pojaseve nego bazu jer se za bebu postigne bolji kut nego s bazom premda neke baze mogu to postići ali ovisi sve o nagibu sjedala.
    kod nas je nagib sjedala jako strm i nemamo ni tu kuku ni mogućnost ugradnje isofiksa...to bi me koštalo 3-5 tisuća kuna a nema mi to baš smisla.
    jednom sam negdje vidjela razliku ponašanja baez i pojaseva u sudaru i pojasevi su bili sigurniji ali eno mislim da je to najviše preporuka zbog kuta jajeta

*

MfrauM
    12. Siječanj 2022. 14:27

MMMartinaaa

Pepsi2019

hahaha, ne treba! Zato sam ja uzela onu kao njihaljku koja se stavlja na tripp trapp tako da je dijete u našoj visini (visini stola) dok jedemo, sjedimo, družimo se, spremamo il slično, umjesto da je na podu.
    Tako da je taj dio totalno opcionalan.

Taj tripp trapp je nešto najbolje što postoji! Moji to imaju za necaka doma i stvarno je super, mali otkad zna za sebe sjedi s nama za stolom. Ja isto to pikam ali imam do toga još , jao kad ću ja doživjeti te tjedne za razmišljanje o opremi 🥰. 
    Sutra mi je kontrola i neznam za sebe od straha 🥴

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.