Zenskice drage, treba mi pomoc.
Rekla sam na poslu da sam trudna, e sad, tu nastaje problem, meni ugovor istice krajem 2.mjeseca. Obecavali mi brda i doline na kraju je ispalo da ce cim prije traziti drugu osobu. Koja su moja prava, di da idem i sta da radim? Komplikacije, prijava kao nezaposlena? Sta mi je pametno?
Hvala vam ❤️
ja ću samo reći da prvi puta kad sam rekla da sam trudna isto nisu dobro primili vijest ali sam im rekla da ostajem još cca mjesec dana da nađu zamjenu jer sam ja morala na kompikacije zbog svega.
prvo go pa komplikacije. kod nas se raspisuje javni natječaj za zamjenu pa to traje cca dva mejseca tri.
mene je više povrijedilo to što mi nisu ni čestitali. čak je rekla da joj uoće nije drago
dok ovaj puta je bila voditeljica i bila je sretna i svašta nešto smo još kometirale.ugodno iskustvo.
Upravo tako, ugovor traje do 28.02 i nema produzivanja zbog trudnoce.
Drage moja, imam ja 32.godine i nisam glupa da si poslodavac mora dati vremena da nekog nadje, ali govorim da se ponasaju sa trudnicama kao da imaju kugu i cim prije te tjeraju da odes ca. Pogotovo kad je ugovor na odredjeno.
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Evo da se javim poslije pregleda, sve je super, bebac napreduje i raste, mama se deblja 😂😂, dosad sam dobila 5 kg 🙈🙈. Potvrdila mi je doktorica da je deckic, kao sto je i Harmony pokazao. Ima 17 cm, i 250 grama. Posteljica mi je iza, bas sam pitala i pokazala mi je na uzv, sto me bas cudi da jos ne osjecam bebu kako treba, ili sam ja luda pa ne prepoznajem bebu od rada crijeva i bila. Sve je moguce hehe
Iduci pregled mi je 9.2.
Ja se stvarno niti najmanje ne razumijem u djecju opremu. Dvi tete u različitim ducanima rekle da ne preporucaju Kinderkraft kolica. Sad zasto pojma nemam. Davale su preporuku za Peg Pergo, Yolz i Stokke i Jos neke, sad sam zaboravila. Moji roditelji su meni uzeli Bebbeto. Sad kako se ko vodi u procjeni, neznan, mozda su prodavacice pa samo gledale cijenu i da prodaju.
ovisi od dućana do dućana ali neke rade na proviziju pa je bitno imati opreza jer će veću proviziju dobiti na skuplja kolica poput navedenih.
Mi smo nasli na ADAC stranici da je cybex odlican i to cemo otic pogledat. Ima najbolje ocjene, ali bas kak pise, treba isprobat i vidjet. Planiramo vidjet uzivo, narucit preko interenta i dogovorit mogucnost vracanja ako ne odgovara u autu. Jer planiramo kupit novi auto koji dode 2 mj prije bebe i sad nikako ne mozemo isprobat kako treba. Jer ako nece pasat odna cemo ic trazit drugo.
Sreca pa preko neta daju da vratis ako nije rabljeno ili potrgano
provjeri samo ako ćeš kupovati bazu to za kut, imaš li rupu ispod sjedala i može li ti baza poslužiti i za iduću skupinu....naprimjer cybex aton ne podržava iduće autosjedalice ...mislim aton m...tj baza koja ide na to jaje...
*
Mfrau - ma brzo će to proć, vidjet ćeš! Meni su isto prvi tjedni prolazili jako sporo, i sad evo kako trudnoća napreduje nekako se i vrijeme ubrzalo. 😅
Ima li netko iskustva kako priviknuti/pripremiti psa na bebu i obrnuto? 😁 Imamo malog mješanca, udomljen je prije 4 god (ima 5 god), i stvarno ga obožavamo i ne bi mogla zamisliti život bez njega. S ljudima i djecom je dobar, mazan je, i doma je super. Nikad ništa nije uništio, izgrizao i sl. Mene je samo strah situacije kada će beba puzati i početi hvatati sve oko sebe. Bila je kod nas prijateljica sa 2 svoje curice, koje su se stvarno izdivljaje po stanu, a ona baš nije obraćala pozornost, i onda je mlađa curica krenula rukom prema zdjelici dok je pas jeo, i on je naravno baš jako zarežao prema njoj. Ja sam se užasno prepala, srećom reagirala sam na vrijeme. Napominjem da prema nama tako ne reagira, ali razumijem njegovu reakciju i pas u ovom slučaju nije kriv. Dao je upozorenje. Svakako neću nikad ostavljati malo dijete bez nadzora, ali me samo zanima ako netko ima kakav savjet ili slične situacije s kojima se susreo? Na šta bi još trebalo pripaziti?
Pas živi s nama u stanu.
Hranilica me došla (sa svime: ona ležaljka za novorođenče, zatim ona stolica kada krenu sjediti + jastuk mini + jastuk standardni kada se makne ta stolica + zaštitni pojasevi da se dijete ne bi slučajno prevrnulo) oko nešto manje od 3.5 tisuće kuna. Uzela sam sve preko malestvari stranice. Dečko se sjeća svoje tripp trapp stolice i koliko ju je volio, pogledala sam dosta videa na youtube-u i stvarno se radi o klasiku. Super je što dijete uvijek ima stepenice za nogice, bez obzira koliko je malo.
Ja radim u firmi od nekih 200 ljudi, od toga oko 100 žena, prosjek godina nešto malo više od 30. 2020. smo imali 20 beba! Znači uvijek imamo dosta cura koje su na porodiljnima, komplikacijama, ili koje su trudne. I nikad nismo nikome ne produžili ugovor. Ako bi istek bio tokom razdbolja kada je žena koristila porodiljni, isti bi produžili.
Ali jasno mi je da je to rijetkost. Mojoj prijateljici su oba puta kada je bila trudna (a ugovor joj je isticao dok je bila doma čuvala trudnoću) poslodavac samo poslao na adresu radnu knjižicu s odjavom (tada su još bile fizičke radne knjižice). Dno dna. Nisu je ni nazvali da ju obavijeste.
uf to mi puno...uzeti ću onda ipak neku jeftinju verziju...hvala
Ne znam sto sve ima jer kupujemo novi auto. Taj dio nismo proucili. Znamo da ima za isofix. Trebali bi ici i detaljno pogledat sto sve ima i kako moze. Nebi vezali pojasevima autosjedalicu, vise smo za isofix bazu. Znam ljude koji imaju isofix i one koji vezu pojasevima, svako napravi kak mu najbolje pase. Vodimo se najvise prema ADAC ocjenama tako da mislim da cemo isofix uzet. A i kad auto stigne (posto je skroz nov i cekamo da ga proizvedu) cemo isporbat. Pa ako nam nece pasat vratit cemo i uzet nesto drugo.
Polovna kolica su isto bila opcija ali nasli smo jako dobru ponudu za cybex kolica di pase i to jaje koje ima najbolju ocjenu na adac stranici. Planiram puno hodat i vozit ta kolica i isto tako planiramo puno putovat do hrvatske inazad u austriju (da sam u grazu bilo bi lakse ali sam jos 300 km dalje).
Ali cinjenica je da su cijene visoke. Ali ok, nasi malisani i njihova sigurnost su mi najbitniji.
*
Demetria gledali smo ova: https://www.xxxlutz.at/p/cybex-kinderwagenset-balios-s-lux-3in1-006895022001
jer je to jaje dobilo najbolju ocjenu na testu. Dosta mi je bitno da to jaje nije tesko a lakse je za jednu kilu od drugih kao sto su abc design i maxi cosi. Dosta sam sitne grade i ako ne mogu ni dic to jaje, ne znam kako bi ga i namontirala. Jos nisam ni nesto visoka pa mi to igra dosta veliku ulogu. Ali definitivno planiram to isprobat sve u ducanima. Ovako na blef preko interenta ne zelim ninarucivat. Cim se muzu prehlada sredi cemo malo hodat okolo i radit listu ZA i PROTIV. To mi je nekako najbitnije od svega sto treba pribavit.
Martina, pa zar beba treba hranilicu? Sorry, prvo dijete, a zbog peseka se baš nisam stigla informirati puno 🙈🙄😅
tek od 6 mjeseci života a i onda ne ako se nije posjelo dijete.
mi za nju imamo ovu https://babyland.hr/proizvod/kinderkraft-hranilica-fini-2u1-bijelo-siva-16/
kupili tek u 10 mjesecu premda se posjela s 8, dugo je trebalo hranilici da dođe tako da ju naruči u 4-5mjesecu života bebice
a za bracu planiram nešto poput ove ali možda u boji drveta https://babyland.hr/proizvod/kinderkraft-hranilica-enock-bijela/
ima i jastuke https://babyland.hr/proizvod/kinderkraft-enock-jastuk-za-hranilicu-siva/
a mogla bi kupiti i njoj pa da imaju iste a njenu prodati
Definitivno u autu suprotno od voznje. U slucaju sudara im glava ide previse prema naprijed te im se moze odvojit od kraljeznice sto je za tako malu bebu kobno. Kad je suprotno od voznje je sve to stabilno. Ne razumijem ljude koji iznoriraju upozorenja i informacije koje imamo. Ok ako je nesto jednako dobro (kao nacin stavljanja sjedalice u auto) ali u kojem smjeru treba bit stavljena je svugdje isto napisano.
*
Pozdrav cure,
Ja sam evo prvi put bas nervozna. Kao sto sam pisala, odbila sam terapiju fragminima nakon preboljene korone. Cujem svakakve price, od prijevremenih poroda do trombova i sl, onda opet slusam savjete ginekologa koji kazu ne - nema potrebe.
..
Evo jos jednom molim ako ima ijedna zena sa iskustvom preboljenja covida u trudnoci ili znate nekoga da pisete.
..
Sto se tice opreme za bebu, taj dio preskacem jer jos nisam krenula u istrazivanje pa mi je ovo vase razmjenjivanje iskustava i savjeta ko kineski jezik 😅
..
Martina evo ja imam francusku buldogicu - jedno posebno bice, umiljato i mazno. Nedavno je prvi put bila u kontaktu sa malom bebom. Mali je plakao zbog grčića a ona se prepala pa je lajala. Tragikomedija i visoki decibeli 🤣🤣
Mislim da razmjena iskustva tu ne igra ulogu. Svaka zivotinja je drukcija u pogledu i odgoja i vrste i karaktera. Koliko god mi volimo svoje pse, mislim da treba biti na oprezu i malo po malo uvoditi novu rutinu. Mislim da su gori od djece po pitanju ljubomore, tako da cete morati njima i vise tepati i maziti ih 🤷🏼♀️😅
👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰
Mmartina to bi i ja volila znati. Mi imamo maltića starog 5 godina koji je bas nas najbolji frend ali je i razmazen pas 😂 On ne rezi da bi ugrizao al se jako boji kad dodu necija djeca kod nas i krenu trcati, galamti i unosit mu se u facu. Tad se izbezumi i strah me da nebi poceo bit agresivan od straha..
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Ima li netko iskustva kako priviknuti/pripremiti psa na bebu i obrnuto?😁 Imamo malog mješanca, udomljen je prije 4 god (ima 5 god), i stvarno ga obožavamo i ne bi mogla zamisliti život bez njega. S ljudima i djecom je dobar, mazan je, i doma je super. Nikad ništa nije uništio, izgrizao i sl. Mene je samo strah situacije kada će beba puzati i početi hvatati sve oko sebe. Bila je kod nas prijateljica sa 2 svoje curice, koje su se stvarno izdivljaje po stanu, a ona baš nije obraćala pozornost, i onda je mlađa curica krenula rukom prema zdjelici dok je pas jeo, i on je naravno baš jako zarežao prema njoj. Ja sam se užasno prepala, srećom reagirala sam na vrijeme. Napominjem da prema nama tako ne reagira, ali razumijem njegovu reakciju i pas u ovom slučaju nije kriv. Dao je upozorenje. Svakako neću nikad ostavljati malo dijete bez nadzora, ali me samo zanima ako netko ima kakav savjet ili slične situacije s kojima se susreo? Na šta bi još trebalo pripaziti?
Pas živi s nama u stanu.
ja bi ispočetka dala dio robice da ponjuška pa pomalo upoznavala...
meni prijateljica ima malu i psa i super se slažu. a njena je haharica kao i moja
*
Sortiraj odgovore
Najstariji