Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Visibaba07
    12. Siječanj 2022. 11:55

To je baš grozno,koliko žena i odgađa trudnoću jer nemaju ugovor za stalno 😒

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Ariel
    12. Siječanj 2022. 11:59

Poison_Ivy32

Upravo tako, ugovor traje do 28.02 i nema produzivanja zbog trudnoce.
    Drage moja, imam ja 32.godine i nisam glupa da si poslodavac mora dati vremena da nekog nadje, ali govorim da se ponasaju sa trudnicama kao da imaju kugu i cim prije te tjeraju da odes ca. Pogotovo kad je ugovor na odredjeno.

Nisam mislila da si glupa nego nisi napisala da ti nece produzit ugovor i iz tog razloga sam pitala gdje je tocno problem. 
    Pokusaj im objasnit da si spremna vratit se nakon porodiljnog i dalje radit za njih, da oni ne isplacuju nista dok si ti na porodiljnom. Nahvali firmu, atmosferu, kolege... meki puta sefovi ne razumiju kako je zenama koje rade i imaju obitelj. Pgotovo ako su muski. Oni misle da ces sad ti rodit i oni ce ti morat sve placat, a ne razmisljaju o tome da iako si kod njih zaposlena da oni ne placaju tvoj porodiljni. 

Marijanaaa12345
    12. Siječanj 2022. 12:01

Teab

BabyMpitala si za kindercraft i tak ja malo surfam po fejsu i naletim na ovo:
    ❌negativna recenzija❌
    Pošto sam izašla iz svih mame -bebe grupa, previše svega za mene 😅, vjerujem da je u ovoj grupi puuno žena koje će ova recenzija zanimati.
    Radi se od dječjim kolicima Kinderkraft Grande 2020.
    Na prvu lijepa i praktična, na drugu jedino možda lijepa 🤷‍♀️.
    Kupljena preko interneta, pa nismo u živo isprobali prije kupnje - greška!
    Naslon kolica drže 2 ( DVA ) gumba, po 1 sa svake strane. Kolica su do 15 kg nosivosti.
    Moje dijete ima 8 kg i svaku šetnju po nekoliko puta gumbi popuste i dijete padne u ležeći položaj, govorimo od djetetu od 8 kg, kaj bi se dogodilo da se nasloni dijete od 10, 12 kg, nemam poima. Dakle, sigurnost 0 bodova!
    Ajmo malo na kotače. Prednji kotači su takvi, da kada se bilo što stavi u košaru ispod sjedala, kotači se vise ne okreću u stranu, pa je osjećaj od prilike, kao da vozite neki stari auto bez serva, jednom rukom gotovo ne moguće🤷‍♀️
    Od svega najmanje bitno, skoro pa ne važno, držač za čašu je neupotrebljiv osim za laganu papirnatu čašu s kavom.
    Znam da niti jedna kolica nisu savršena, ali ipak, sigurnost djeteta je na 1.mjestu. ova kolica su sve samo ne sigurna.
    Znam, znam, kolko para tolko muzike, nisu skupa, zapravo vrlo vrlo povoljna, ali ipak nakon svega ispadaju vrlo ne povoljna 😅
    U procesu smo reklamacije, nadam se da ćemo uspjet dokazati da krše važnu stavku - sigurnost djeteta.
    A sad je vrijeme za nova kolica, pa molim vas, preporuke.
    Cijena nije bitna, bitna je KVALITETA I SIGURNOST, a da se dijete može voziti u oba smjera je plus..
    Pišite, pomagajte 😂😅🥰😊.

E sad vidim da su ovo za vecu djecu al se raspitaj,mozda je doslo do pogreske u izradi a ova za koja pitas su odlicna a mozda nijedna kindercraft nevaljaju,al vidim da si pitala za tu marku pa reko da podjelim to s vama ovdje

Ja se stvarno niti najmanje ne razumijem u djecju opremu. Dvi tete u različitim ducanima rekle da ne preporucaju Kinderkraft kolica. Sad zasto pojma nemam. Davale su preporuku za Peg Pergo, Yolz i Stokke i Jos neke, sad sam zaboravila. Moji roditelji su meni uzeli Bebbeto. Sad kako se ko vodi u procjeni, neznan, mozda su prodavacice pa samo gledale cijenu i da prodaju. 

29/ZD
    13.05. 2022. Beba Mario ❤️
    26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)

marta96
    12. Siječanj 2022. 12:04

Poison_Ivy32

Zenskice drage, treba mi pomoc.
    Rekla sam na poslu da sam trudna, e sad, tu nastaje problem, meni ugovor istice krajem 2.mjeseca. Obecavali mi brda i doline na kraju je ispalo da ce cim prije traziti drugu osobu. Koja su moja prava, di da idem i sta da radim? Komplikacije, prijava kao nezaposlena? Sta mi je pametno?
    Hvala vam ❤️

Otvori komplikacije prije i onda nemas brige ni straha. Ako ti ne produže ugovor onda nećeš imati pravo na komplikacije biti porodiljni po prosjeku plaće, a oni ti nisu dužni produžiti ugovor, žalosno ali istinito. 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Marijanaaa12345
    12. Siječanj 2022. 12:13

Poison_Ivy32

Rekla sam na poslu da sam trudna, e sad, tu nastaje problem, meni ugovor istice krajem 2.mjeseca. Obecavali mi brda i doline na kraju je ispalo da ce cim prije traziti drugu osobu. Koja su moja prava, di da idem i sta da radim? Komplikacije, prijava kao nezaposlena? Sta mi je pametno?
    Hvala vam ❤️

Ako otvoriš komplikacije a radila si minimalno 7 mjeseci, imat ces naknadu za narednih 6 mj do poroda, a od poroda nadalje moras na drugi način riješiti.

29/ZD

Marijanaaa12345
    12. Siječanj 2022. 12:17

Ariel

Poison_Ivy32

Meni je jasno da njima treba radnik, ali nisam ni ja pobogu bolesna da ne mogu jos jedan mjesec npr. odraditi. Mene zanima sta ja mogu traziti, a oni neka si nadju koga kod ce.

Pa nece te otjerat s posla ranije i nece ti dat otkaz jer si trudna. Njima treba vremena da nadu drugu osobu. Nece trazit tek kad ti odes. Ako zelis otvori si komplikacije i to je to.
    Nisam sigurna gdje je problem ovdje? Oni zele da ti prestanes odmah radit kako bi netko odmah dosao i preuzeo tvoju poziciju ili?

Ariel, u hrvatskoj se to Jos uvijek radi, na lijep nacin naravno. Ja kad sam svojima rekla da moram mirovati da sam trudna da nemogu ici na teren odlucili mi ipak ne produziti ugovor i natjerali me da trosim godisnji i da zadnjim danom da ja sam otkaz, tjedan dana prije isteka.  Tako da ima svega. 

29/ZD

Marijanaaa12345
    12. Siječanj 2022. 12:20

MMMartinaaa

Poison_Ivy32

Hvala vam ❤️

Ja poludim kada to pročitam. Ako sam dobro shvatila, poslodavac ti ne bi produžio ugovor nakon njegovog isteka krajem 2mj?
    Kada si na komplikacijama i porodiljnom ionako nisi trošak poslodavcu već HZZO-u, odnosno državi, pa možda da to tako pokušaš argumentirati? U smislu, da te ne odjave, nego barem ugovor produže na još neki period dok si na porodiljnom.
    Što se tiče naknade za nezaposlene, ona ovisi o prosjeku tvoje plaće. Pogledaj si uvjete ovdje:
    https://www.hzz.hr/korisnicki-centar/novcana-naknada-za-nezaposlene/
    Nažalost, naš zakon trenutno ne štiti trudnice i majke koje su zaposlene ugovorom na određeno. Odnosno, nema nikakve prepreke (osim moralne) da poslodavac ne produži ugovor. Da, to je vid diskriminacije, ali vrlo vrlo čest. :(

Mogla bi ih traziti da ti produze ugovor za nos 6 mjeseci, taman do termina poroda tako ces imati naknadu SD od komplikacija i onda za prvih 6 mj nakon poroda, a da otvaras komplikacije pa nisi njima na trosak. Samo treba biti njihova dobra volja da ti produze ugovor. 

29/ZD

Ariel
    12. Siječanj 2022. 12:21

Ma to nema veze sa drzavom nego sa sefovima. Tako sam i ja dobila otkaz zbog korone i jer su klijenti povukli projekte. A 2 dana prije bilos bve super i svi sretni. Mogli su nas stavit na tz. Kurzarbeit di nam drzava isplacuje placu ali njima je bilo lakse nama dat otkaze. 
    Sve je to ruzno, pogotovo kad se ocekuje dijete i novca treba vise, ne manje. Zao mi je jako sto vam se to dogada i nadam se da cete naci nacina da bude sve u redu. Zelim vam svu srecu oko toga 

Marijanaaa12345
    12. Siječanj 2022. 12:26

Mi smo platili drugoj firmi da me prijavi Jos mjesec i nestao i na godinu dana i da cu odmah otvorit komplikacije, dali za placu i davanja i tih mjesec dana. I to sve jer smo u nekim prijateljsko obiteljskim odnosima ali da nismo tako nazalost imala bih od zavoda za nezaposlene onu minimalnu naknadu 1700 tako nešto. Jad i bjeda nasa vrla drzava. 

29/ZD

Ariel
    12. Siječanj 2022. 12:33

To je jako tuzno od drzave. Porodiljne naknade u hrvatskoj su bas tuga a poslodavci znaju biti bas supci. 
    U austriji dobijem 80% svoje place nad sam na porodiljnom + mjesecnu naknadu za dijete. Ja sam jako sretna jer od ovog mjeseca imam povisicu i sto cu dobit dosta. I kad uzmem porodiljni + naknada, dobijem isto ili malo vise nego moja mjesecna placa. Tako da se ja stvarno memam sto zalit a i moji poslodavci su divni. Imam po tom pitanju srece. Promjenila sam 4 posla do sad i vecinom zbog ljudi s kojima sam radila ili sefova. 
    Stvarno mi je zao sto je situacija tako grozna :( 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.