Mfrau - ma brzo će to proć, vidjet ćeš! Meni su isto prvi tjedni prolazili jako sporo, i sad evo kako trudnoća napreduje nekako se i vrijeme ubrzalo.😅
Ima li netko iskustva kako priviknuti/pripremiti psa na bebu i obrnuto?😁 Imamo malog mješanca, udomljen je prije 4 god (ima 5 god), i stvarno ga obožavamo i ne bi mogla zamisliti život bez njega. S ljudima i djecom je dobar, mazan je, i doma je super. Nikad ništa nije uništio, izgrizao i sl. Mene je samo strah situacije kada će beba puzati i početi hvatati sve oko sebe. Bila je kod nas prijateljica sa 2 svoje curice, koje su se stvarno izdivljaje po stanu, a ona baš nije obraćala pozornost, i onda je mlađa curica krenula rukom prema zdjelici dok je pas jeo, i on je naravno baš jako zarežao prema njoj. Ja sam se užasno prepala, srećom reagirala sam na vrijeme. Napominjem da prema nama tako ne reagira, ali razumijem njegovu reakciju i pas u ovom slučaju nije kriv. Dao je upozorenje. Svakako neću nikad ostavljati malo dijete bez nadzora, ali me samo zanima ako netko ima kakav savjet ili slične situacije s kojima se susreo? Na šta bi još trebalo pripaziti?
Pas živi s nama u stanu.
Treba ga upoznat sa stvarima prije nego dođe beba, sve da pronjuska, a nakon poroda otac nek donese bodi od bebe doma dan prije i da ga psu da pronjuska pa kad beba dode sa stvarima ne bude toliki sok, iako Ce biti svakako, Nestor novo u prostoru, oko vas, ima potrebe, vristi. Bjezat Ce i micat se Al kasnije do puzanja i hvatanja Ce se već naviknuti na bebicu ko na vas doma pa na nju nebi trebao rezati. I kad ste doma prvih dana mu svako toliko dajte robicu neku prije pranja da pronjuska. Eto to sam ja nasla na netu neki dan Hh :)
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Demetria gledali smo ova:https://www.xxxlutz.at/p/cybex-kinderwagenset-balios-s-lux-3in1-006895022001
jer je to jaje dobilo najbolju ocjenu na testu. Dosta mi je bitno da to jaje nije tesko a lakse je za jednu kilu od drugih kao sto su abc design i maxi cosi. Dosta sam sitne grade i ako ne mogu ni dic to jaje, ne znam kako bi ga i namontirala. Jos nisam ni nesto visoka pa mi to igra dosta veliku ulogu. Ali definitivno planiram to isprobat sve u ducanima. Ovako na blef preko interenta ne zelim ninarucivat. Cim se muzu prehlada sredi cemo malo hodat okolo i radit listu ZA i PROTIV. To mi je nekako najbitnije od svega sto treba pribavit.
https://www.youtube.com/watch?v=SRaSf75hCUY
ne mogu vidjeti koje je jaje jbg ne znam njemački ali čini mi se aton m...pitaj je baza za to jaje odgovara i idućoj autosjedalici. obavezno
sretno
Pozdrav cure,
Ja sam evo prvi put bas nervozna. Kao sto sam pisala, odbila sam terapiju fragminima nakon preboljene korone. Cujem svakakve price, od prijevremenih poroda do trombova i sl, onda opet slusam savjete ginekologa koji kazu ne - nema potrebe.
ti prvo sve provjeri.
*
ja bih trebala raditi ručak ali se jako loše osjećam dolje imam neke čudne bolove i zatezanja i sada samo sjedim polu zavaljena na stolici jer mi jedino taj položaj odgovara i čekam da muž dođe s posla a nadam se da će mala spavati do tada
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Pozdrav cure, vidim da ste pisale o opremi za bebe, posebno o AS. Stvarno sam dugo istrazivala i čitala kad smo dobili prvu bebu i slažem se sa svime što je Martina napisala da joj je prijateljica rekla. Ja sam puno pitanja pitala i savjetnice jer nisam znala sama. Mi imamo britanski romer dualfix i size koja je jedna od najboljih sjedalica i ide od rođenja, ali savjetnice ne preporučuju jer se ne može postići dobar kut, za bebu od rođenja treba grupa 0 što je jaje. Ariel mislim da nigdje nećeš naći informaciju da se jaje stavlja bez baze, ali uglavnom ispadne tako. Zato je izuzetno važno probati sve prije nego kupite u svom autu. Ako su sjedišta kosa, jaje na isofix bazi nikad neće biti pod kutom koji odgovara bebi. Tako je I sa sjedalicim, koja zapravo već ima vec ugradenu bazu. Naša sjedalica u jednom autom stoji savršeno, dok u drugom autu ju je zbog kosih sjedala potrebno staviti u ležeći polazaj da bi djetetu bilo kao da sjedi.
Mi smo nasli na ADAC stranici da je cybex odlican i to cemo otic pogledat. Ima najbolje ocjene, ali bas kak pise, treba isprobat i vidjet. Planiramo vidjet uzivo, narucit preko interenta i dogovorit mogucnost vracanja ako ne odgovara u autu. Jer planiramo kupit novi auto koji dode 2 mj prije bebe i sad nikako ne mozemo isprobat kako treba. Jer ako nece pasat odna cemo ic trazit drugo.
Sreca pa preko neta daju da vratis ako nije rabljeno ili potrgano
Tako sam i ja mislila, pazi jako na rokove za povrat, jer su uglavnom 14 dana, negdje 30. Meni tako nisu htjeli uzeti natrag, isofix basu, novu, zapakiranu, nikad isprobanu, bacila preko 100 eura.
Mi smo za prvu bebu htjeli uzeti Peg Perego, i sad narucila ja kolica i jaje, i prvo je rok isporuke bio 1 mjesec, medjutim u tom periodu zakuhalo se sa koronom, i zatvorili su granice sa Italijom, i tako ja poludila, cekala sam vise od 2 mjeseca, da mi dodju kolica i jaje, bila sam skoro pred porod, a nisam imala jaje da mozemo bebu dovesti, jer nikad ne znas kad ce porod krenuti. U medjuvremenu dok sam mislila da ce mi kolica stici narucim isofix za peg perego jaje sa jedne druge stranice gdje je bio dostupan. I on stigao bez problema. Na kraju, kad sam vidjela da od tog nema nista otkazem ta kolica, medjutim isofix bazu nisam mogla vratit jer sam narucila sa druge stranice, kojima je rok za povrat 14 dana. I njih nije briga sto je ta baza skroz nova, zapakirana, neotvorena, prosao je rok za povrat. 🙄🙄🙄
E da, ako nekome treba nova isofix baza, Peg Perego Prima Viaggio 0+1, nek se javi. Prodajem u pola cijene 😀😀
Demetria javi se kasnije jesi li bolje
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Hvala svim curkama na savjetima oko pseka i beba, drago mi je da nisam sama.
Čula sam i ja ovo za nošenje robice doma da pošnjofaju prije nego beba dođe doma iz rodilišta, to je super ideja. Nadam se da će biti sve u redu, a čitala sam da se bebe već u trbuhu naviknu na lavež (ja se iskreno nadam, jer ovaj moj, iako ima samo 10kg, kad zalaje cijela zgrade se zatrese). Uopće me strah mislit kako će izgledati spavanje bebe tokom dana uz njega. Morat će se naviknut jedno na drugo. Jedina solucija :)
Svakako bi ne bi htjeli zakinuti psa po pitanju pažnje, potrudit ćemo se. Srećom, moje roditelje obožava jednako kao i nas, i naviknuo je biti kod njih ako mi putujemo ili ako smo duže iz kuće. Tako da nam mogu uskočiti ako psu bude trebao odmor od bebe i novih podražaja :D
Demetria - nemoj se forsirat. Ja tako kada se ne osjećam dobro, jednostavno naručim hranu. Nešto kuhano i hranjivo, ali opet da ja ne trebam nakuhavat i prat. Lezi i odmori.
Swety super na pregledu 😊
Ja sam danas isto neka čudna,ujutro svve normalno,bili u šetnji i neki grč me uhvatio u trbuhu,brzo prošlo ali baš čudno bilo,možda su crijeva, neznam..došla doma popila magnezij i sada ništa ne osjećam..ručak se kuha,danas malo kasni 😆
Ja upijam sve informacije za AS,baš sam rekla dečku da moramo zajedno sjesti i zajedno odlučiti šta i kako,sigurnost bebe na prvom mjestu ali tih informacija ima jako puno 😓
Pitam se kako smo mi uspjeli odrasti bez da su naši roditelji imali toliko informacija,nemogu se zamisliti da u doba bez neta ili slično imam bebu 😁
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Martina mi naše peseke već sad lagano pripremamo. Imam dva jako razmažena psa koja uvijek spotaju kada djeca dođu ali koliko god su nam nećaci divlji, nikada ništa ne bi napravili. Špotaju jedino kada ih nećaci ne puštaju na miru i ulaze u njihov prostor (košara, hrana). A mislim da tu treba i djecu od malena učiti da i pas ima svoj prostor.
Uglavnom, pripremamo ih na način da sada više ne laju dok zvono zvoni, da ne mogu na cijeli kauč nego samo dio, da više ne spavaju s nama u krevetu i malo manje oko njih skačemo. Jer ja se bojim da kasnije neću imati toliko vremena za njih, a da mi peseki to ne bi povezali s bebicom 😅
Demetria, hvala na savjetu i javi kak si.
Marta, jesi nam malo bolje?
Ako se nekome sviđa tripp trapp ali mu je preskup može pogledati ovo https://www.babyartikel.de/prod/hauck-alpha-plus-grau-newborn-set-hochstuhl-neugeboreneneinsatz-wippe mi smo uzeli tu hranilicu i zadovoljni smo, već dvije godine je kao nova.
Mary10 ja sam imala koronu u prvom tromjesečju i svašta sam čitala, bojala se, ali moja gin je rekla da ako nemam nikakvih tegoba nema potrebe da nista dodatno uzimam, nakon što mi je nekoliko puta ponovila isto nisam se više zamarala s tim niti razmišljala o tome.
Mi imamo cane corsa, prije nego što sam rodila počela sam mu puštati zvukove beba kako plaču ili vriste kako bi se naviknuo na te zvukove, kada sam rodila prvo je pomirisao stvari od bebe i onda su se polako upoznavali, dok je mali počeo puzati pas se već naviknuo na njega. Jako je bitno i bebu odmalena učiti kako se ponašati prema psu, moje mišljenje je da dijete ne bi uopće trebalo blizu psa dok on jede, ali svakako i psa treba educirati i pripremati na iznenadna ponašanja djece.
Evo samo da javim, preporuka mi je 15.02 otvoriti bolovanje i do kraja biti na bolovanju.
Sramota za cijelu drzavu da poslodavci nisu upuceni da im trudnice nisu nikakav teret i da im ne trebaju nista placati.
Ponasaju se kao da smo sugave. I onda je najbolje kad se pitaju kako ne mogu naci radnike, a ne postuju nikoga.
Tek sad se pomalo smirujem, znam da za bebu nije dobro, ali danas sam vrisnula na zivce.
little angel comes 01.07.
24.10. +
5.11. ❤️
25.11. rastemo 🙏🏻❤️
18.12. mini anomaly 👍🏻👍🏻
22.12. 7,2 cm
24.12. 7,5 cm i probir 🤘🏻🤘🏻
24.01. ❤️
2.02. Baby boy 💙 anomaly 🤟🏻🤟🏻
24.02.
💙It's a boy 💙
Sortiraj odgovore