Samo da se nadovezem na prethodno sto sam napisala. Od kad su mi uveli AD kazali su mi bensedin po potrebi. Ali to po potrebi, je meni svaki dan, nekad 2mg,nekad 4mg,nekad 6mg, jednom 7 mg. Idem redovno na razgovore uz terapiju, i sad kad pitam koliko bensedina mogu da koristim, kazu shodno potrebi, da ne preterujem. 25 sam tt, normabele pijem sigurno vec 8 tj( dakle duze od AD, na AD-u sam malo vise od mesec dana) pa se bojim ako ovako nastavim sa normabelima da cu se navuci da ih pijem stalno a do poroda imam mnogo....
Ja sam pila do kraja trudnoće,nisam prekidala. Ja iskreno nisam čak nista ni rekla doktorima za terapiju na porodu jer sam imala užasno lose iskustvo sa ginekologicom koja mi se svašta na nagovorila u 14 tt.i imala sam užasne traume da će svaki ginekolog kojem još kažem da me gurne dublje u depresiju. Ginekologica je napala i mene i psihijatra koji mi je dao terapiju tako da je mene to još dodatno srozalo. Znam da nije pohvalno ali ja sam zbog toga sutila o terapiji.
Loly
Bolje da vam sad ne pišem sta mi je sve rekla. Probajte barem jednom u tjednu da ne popijete apaurin. Meni je tako doktor rekao jednom 6 dana popij pa 7.preskoci. Poslije poroda sam prešla na eliceu i pp calixtu jer od calixte dobro spavam.
Loly
Znaci, Lola, niste prekidali terapiju AD i apaurin do porodjaja, samo ste pili apaurin od 5 mg na dva, tri dana? Mnogo mi znaci sto ste mi rekli i da im na porodu niste prijavili terapiju, ne planiram ni ja....Lola, toliko mi znaci sto pisete, ne mogu vam opisati. Preskocila sam bensedin/apaurin juce, danas sam uzela...toliko mi je drago da ste beba i vi dobro i da ste raspolozeni podeliti iskustvo, verujte, to mi sad znaci mnogo! Ja cu vas ponekad nesto zapitkivati jer sam generalno prestravljena. AD ne deluje u punom obimu a toliko se oslanjam na to da me "podigne"
Vjerujte,i ja sam bila prestravljena,znam kako je,zato vam i pišem da vas ohrabrim. Ni meni AD u trudnoci nije djelovao kako sam očekivala. Valjda drugo stanje,pa je sve drukčije u trudnoci. I uz AD je sve dosta teško islo. Ali doci ce bolji dani,čak i ako vam se sad tako ne čini. Ma ne sjećam se sad točno,ali znala sam ja i nekoliko dana svakodnevno uzimati apaurin,tipa jedan dan 2 mg,drugi 5 mg,treći dan 5 mg pa onda 4.preskocim. Ne znam idete li na posao bilo bi dobro da se zaokupite (koliko možete poslom) ili nekim drugim obvezama
Loly
Vjerujte,i ja sam bila prestravljena,znam kako je,zato vam i pišem da vas ohrabrim. Ni meni AD u trudnoci nije djelovao kako sam očekivala. Valjda drugo stanje,pa je sve drukčije u trudnoci. I uz AD je sve dosta teško islo. Ali doci ce bolji dani,čak i ako vam se sad tako ne čini. Ma ne sjećam se sad točno,ali znala sam ja i nekoliko dana svakodnevno uzimati apaurin,tipa jedan dan 2 mg,drugi 5 mg,treći dan 5 mg pa onda 4.preskocim. Ne znam idete li na posao bilo bi dobro da se zaokupite (koliko možete poslom) ili nekim drugim obvezama
Hvala vam. Hvala i za recenicu - Ali doci ce i bolji dani cak iako mi se tako sad ne cini. Nemam nikakvu obavezu,na trudnickom sam odsustvu a muz radi u Nemackoj,prva trudnoca. Bilo bi dobro da se necim zaokupiram, u pravu ste ali jace je od mene da sam samo fokusirana na ovo stanje. Malo poradim po kuci i to je. Kao da snage nemam...
Dan po dan,idite i barem do trgovine, prošetajte. Čak i ako vam se ne da,natjerajte se,barem koji dan u tjednu
Hoce,doci ce bolji dan,iz iskustva vam govorim. Iza svake velike teškoće,dodje još veći blagoslov
Loly
Ti prvi tjedni od početka terapije AD su teški svakako zbog nuspojava i svega,nemojte si davati velike ciljeve ali jednu po jednu sitnicu...koliko mozete
Loly
Loly, ne znam kako da vam zahvalim. Cvrsto vam verujem da ce doci bolji dani. Ako ne do kraja trudnoce, onda bar kad se porodim, da povratim svoj um i telo. I to sto kazete, da posle velike teskobe, dolazi jos veci blagoslov. Da, moram se naterati na sitne ciljeve pa koliko mogu, jer ni AD nece delovati ako skroz potonem. Neka vam se sve lepo vrati sto cinite dobro delo, u ovom trenutku mi toliko znace vase reci. I vrlo bitno sto ste rekli, dan po dan....
Nadam se da ste bolje. U kojem ste sada tjednu 🤰? Ne gubite nadu, ja sam bila u jos goroj situaciji nego vi,pa eto,izvukla sam se,sve je ispalo na kraju puno bolje nego što sam mogla i zamisliti. I vi ćete doći do toga,samo ustrajte.
Loly
Sortiraj odgovore
Najstariji