Ako barem jednoj osobi moje iskustvo bude pomoglo i značilo,nije bilo uzalud.
Loly
Nadam se da ste bolje. U kojem ste sada tjednu 🤰? Ne gubite nadu, ja sam bila u jos goroj situaciji nego vi,pa eto,izvukla sam se,sve je ispalo na kraju puno bolje nego što sam mogla i zamisliti. I vi ćete doći do toga,samo ustrajte.
Loly, hvala na brizi, imam ovakve i onakve dane, uglavnom lezim kuci, ponekad odem sama na kafu jer ljude ne podnosim...Slabo jedem, mrsava sam mnogo, pa me doktori stalno kritikuju. Jos nisam pocela ispunjavati neke male ciljeve sto se kucnih poslova tice...uh, sto me to nervira... Inace sam 26 sedmica, ulazim u 27. Imam jos puno....kad bih mogla ubrzati vreme....vase recenice nekad vrtim kao mantre, upamticu i ovu da je na kraju sve ispalo puno bolje nego sto ste mogli zamisliti. Hvala, Loly💟
To će sve jako brzo proći. Cak ako i ne uspijevas ni te male ciljeve (imala sam i ja takve dane,kad slabo ista mogu) doci ce vrijeme kada ćeš moći to pa i puno više od toga. Samo ustraj. Već samim time,što dišeš,boris se dan po dan,već je to veliko
Loly
Nadam se da ce brzo proci, sada izgleda kao period kome nema kraja. Psiha je tako za*ebana stvar, izvini na izrazu. Strahovi, strepnje, losi ishodi, sve se gomila. Pa jedan se misli umire i onda narednih pet dana mozak samo proizvodi nesto novo lose. Umesto u moju korist, sabotira me. Zavidim ljudima sa jakom mentalnom snagom, koliko bi mi zivot bio laksi da sam takva. Loly, izvini sto se ponavljam, vrtim istu pricu stalno....uvek koristim priliku da ti zahvalim
Nemaš se zašto ispričavati,potpuno te razumijem. I ja sam ranije tako mislila ali već se borim s tim stanjima anksioznost- depresija preko 15 godina. I više ne zavidim nikome. Nekako sam to prihvatila i mislim da svakome nešto fali. Mozda oni koji su mentalno jači imaju puno veće neke druge izazove koje mi nemamo. Svakome nešto fali. Samo hrabro naprijed,san po dan. Veselim li se bebici ili ne mozes još uvijek zbog svog stanja?
Loly
Dan po dan, toliko puta se toga setim. Pa zbog stanja ne mogu joj se veseliti kako treba, i grize me savest zbog toga...mada malo sam smirenija pa pokusavam da zamislim kako ce izgledati. Pa onda ponislim na sve obaveze i odgovornosti koje beba nosi sa sobom pa se onda setim- idi dan po dan! Tesim se da ce biti lakse posle poroda, bar cu izaci iz ovog stanja. I setim se sto si kazala- ispalo je bolje nego sto sam zamisljala ( tako nesto) pa i ako ni bude bilo tesko, nastavicu sa terapijom. Malo sam pocela raditi po nesto u kuci, sitno ali bar nesto, Loly. Nadam se da si dobro💥
Ja sam dobro,nadam se da si i ti. Jesu obveze oko male bebe ali dijete će ti dati još jedan novi smisao i dimenziju života i dodatni razlog se boris i ne odustajes. Bude teskih dana ali bude i prelijepih. Veliki je blagoslov biti mama :-) Ni ja se nisam nešto pretjerano mogla radovati. Cak i kad se rodi,nema nekih spektakularnih osjećaja,nemoj da te to obeshrabri. Ne mora se desiti ljubav na prvi pogled,ali ona će se vremenom roditi i postojati sve veća iz dana u dan.
Loly
Ja sam dobro,nadam se da si i ti. Jesu obveze oko male bebe ali dijete će ti dati još jedan novi smisao i dimenziju života i dodatni razlog se boris i ne odustajes. Bude teskih dana ali bude i prelijepih. Veliki je blagoslov biti mama :-) Ni ja se nisam nešto pretjerano mogla radovati. Cak i kad se rodi,nema nekih spektakularnih osjećaja,nemoj da te to obeshrabri. Ne mora se desiti ljubav na prvi pogled,ali ona će se vremenom roditi i postojati sve veća iz dana u dan.
Loly, samo me utesi i reci mi da ce posle poroda biti lakse nego svi ovi osecaji, strahovi i anksioznosti nego u trudnoci? Makar me slagala....😟
Hoce. Iskreno,ja kad sam rodila,kao da sam se i ja ponovo rodila. Zna varirati u poslije poroda.Samo ustraj,doci ce san kad ce sve krenuti na bolje.
Loly
Sortiraj odgovore
Najstariji