Depresija u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Laki2015

Broj poruka: 16

Prijavi adminu

Koja si nedelja?Ja sam ga imala u prvoj trudnoci,i sve je bilo ok.Sada sam drugi put trudna i od 5.meseca mi se stanje pogorsalo,pa mi je zbog jake anksioznosti uveden antidepresiv koji sam pila ranije,medjutim pijem ga dva meseca i uopste nema ucinak kao van trudnoce.Pozdrav

• regica123

Broj poruka: 512

Prijavi adminu

Laki2015

Koja si nedelja?Ja sam ga imala u prvoj trudnoci,i sve je bilo ok.Sada sam drugi put trudna i od 5.meseca mi se stanje pogorsalo,pa mi je zbog jake anksioznosti uveden antidepresiv koji sam pila ranije,medjutim pijem ga dva meseca i uopste nema ucinak kao van trudnoce.Pozdrav

Kako mislis ti se stanje pogorsalo? Psihicki mislis? Koje te misli tocno muce, jesi sigurna da te tablete ne stete plodu?
    Bas mi je zao sto kroz to prolazis, saljem zagljaj kao podrsku.
    Ja sam danas evo 10+4, al uzasnoo mi je stresno svaki put kad vidim krv, bas ono nikad stresniji period zivota. Stvarno nije lako svaki put vidit krv iako znam da imam hematome opet nekako ti nije svejedno i pitas se je li sve okej i odma pozelim ic na pregled, a znam da ne smim toliko cesto..

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• Laki2015

Prijavi adminu

regica123

Laki2015

Kako mislis ti se stanje pogorsalo? Psihicki mislis? Koje te misli tocno muce, jesi sigurna da te tablete ne stete plodu?
    Ja sam danas evo 10+4, al uzasnoo mi je stresno svaki put kad vidim krv, bas ono nikad stresniji period zivota. Stvarno nije lako svaki put vidit krv iako znam da imam hematome opet nekako ti nije svejedno i pitas se je li sve okej i odma pozelim ic na pregled, a znam da ne smim toliko cesto..

Hematomi u trudnoci su jako cesti,i uvek bude sve u redu,barem ono sto ja znam.Kazu da ne stete,ali to se nikad ne moze znati 100 %,ali ja imam starije dete o kojem moram brinuti tako da nemam izbora.Da,psihicki mi se pogorsalo stanje.Pozdrav i jako mi je zao sto je ova tema utihula jer ima puno zenica koje su bile u slicnoj situaciji kao ja.

• regica123

Prijavi adminu

Laki2015

regica123

Laki2015

Hematomi u trudnoci su jako cesti,i uvek bude sve u redu,barem ono sto ja znam.Kazu da ne stete,ali to se nikad ne moze znati 100 %,ali ja imam starije dete o kojem moram brinuti tako da nemam izbora.Da,psihicki mi se pogorsalo stanje.Pozdrav i jako mi je zao sto je ova tema utihula jer ima puno zenica koje su bile u slicnoj situaciji kao ja.

Hvala na utjesi za hematome ❤
    Sto se tice psihe, ne znam zasto je tako zanemarena opcenito...mislim da bi trebalo biti puuuno vise govora o tome, mozda i nekakve grupe potpore organizirat po gradovima jer je uvijek puno lakse kad znas da u necemu nisi sam.
    Evo znaj da nisi sama...i meni je nekako tesko, prije sam uzimala antidepresive pa prestala zbog planiranja trudnoce, a sada ne zelim nikoje tablete da ne bi nastetile plodu. Jesi ti provjerila s ginekologom jesu te tvoje okej?
    Btw nisi sama, probaj se okruzit s ljudima koje volis kao sto sam ja napravila...probaj popricat s nekim...evo ja sam uz tebe 🫶🏻

👩🏻28❤🧔🏻32

• Laki2015

Prijavi adminu

Hvala ti mnogo😍
    Psihijatar i ginekolog su odobrili,ali uvek imas u svesti da je lek ipak lek i nikad nije svejedno.Drago mi je da si uspela da ostavis antidepresive,svaka cast,to je za pohvalu.Moja kuma je ostavila i rodila i ok je.Tako da moze se,kod mene nazalost nije moglo.Jesi li isto imala anksioznost?

• regica123

Prijavi adminu

Laki2015

Hvala ti mnogo😍
    Psihijatar i ginekolog su odobrili,ali uvek imas u svesti da je lek ipak lek i nikad nije svejedno.Drago mi je da si uspela da ostavis antidepresive,svaka cast,to je za pohvalu.Moja kuma je ostavila i rodila i ok je.Tako da moze se,kod mene nazalost nije moglo.Jesi li isto imala anksioznost?

Ja sam cak imala depresiju uz anksiozne napadaje, i jos uvijek se borim s njom, ali odlucila sam bas prestati s terapijom da ne riskiram za bebicu, cak sam prestala 8mjeseci ranije da se tijelo ocisti skroz.. odlucila sam izdrzati ovaj period kako god znam i umijem pa nastaviti s terapijom..da je lako - nije, stanje jos pogorsava dodatno sto trenutno moram samo lezati i maksimalno se cuvati..ali to je borba ko i svaka druga, neke dane je teze neke lakse, ali obitelj mi dosta pomogne..nadam se da je i tvoja obitelj uz tebe

👩🏻28❤🧔🏻32

• Laki2015

Prijavi adminu

regica123

Laki2015

Hvala ti mnogo😍
    Ja sam cak imala depresiju uz anksiozne napadaje, i jos uvijek se borim s njom, ali odlucila sam bas prestati s terapijom da ne riskiram za bebicu, cak sam prestala 8mjeseci ranije da se tijelo ocisti skroz.. odlucila sam izdrzati ovaj period kako god znam i umijem pa nastaviti s terapijom..da je lako - nije, stanje jos pogorsava dodatno sto trenutno moram samo lezati i maksimalno se cuvati..ali to je borba ko i svaka druga, neke dane je teze neke lakse, ali obitelj mi dosta pomogne..nadam se da je i tvoja obitelj uz tebe

Imam i ja depresivne faze,one su mi najgore iskreno.Koliko si godina vec pila terapiju pre prestanka?Sta si uzimala od terapije?Pozdravljam.te puno

• regica123

Prijavi adminu

Mijenjala sam antidepresive dok nisam nasla koji mi odgovaraju... od jednih nisam vidila promjene, od jednih sam imala nuspojave proljeva (vj neka alergija), a onda sam pocela uzimati Velafax i one su mi pasale. Uzimala sam mislim godinu ipo - dvije otprilike, sad ne znam s ovim promjenama mozda i duze, ali Velafax mislim godinu ipo i tada sam stvarno vidjela promjenu i bilo mi je bolje, ali sam prestala piti jer sam citala da stete puno plodu i htjela sam da mi se tijelo skroz ocisti od njih. Ne sme se naglo prestat pit pa sam s vremenom smanjivala dozu i pred 8mj skroz prestala... osjetila sam odmah negativne promjene, ali sto cu, sve za bebicu.. planiram odmah nakon dojenja vratiti se na terapiju, a za razgovore jos trazim nekog ko mi pase.. mijenjala sam vec par njih, ali nitko mi jos nije ono "sjeo".. svakako spoj terapije i razgovora uz neki sport je najbolje rjesenje... 

👩🏻28❤🧔🏻32

• Laki2015

Prijavi adminu

regica123

Mijenjala sam antidepresive dok nisam nasla koji mi odgovaraju… od jednih nisam vidila promjene, od jednih sam imala nuspojave proljeva (vj neka alergija), a onda sam pocela uzimati Velafax i one su mi pasale. Uzimala sam mislim godinu ipo - dvije otprilike, sad ne znam s ovim promjenama mozda i duze, ali Velafax mislim godinu ipo i tada sam stvarno vidjela promjenu i bilo mi je bolje, ali sam prestala piti jer sam citala da stete puno plodu i htjela sam da mi se tijelo skroz ocisti od njih. Ne sme se naglo prestat pit pa sam s vremenom smanjivala dozu i pred 8mj skroz prestala… osjetila sam odmah negativne promjene, ali sto cu, sve za bebicu.. planiram odmah nakon dojenja vratiti se na terapiju, a za razgovore jos trazim nekog ko mi pase.. mijenjala sam vec par njih, ali nitko mi jos nije ono "sjeo".. svakako spoj terapije i razgovora uz neki sport je najbolje rjesenje…

Meni je odgovarala terapija pre trudnoce,ali evo sada vec dva meseca i osecam jako malo poboljsanje,kao da ne reaguje.Izdrzazes trudnocu i onda je sve lakse kada imas terapiju koja ti odgovara i kojoj mozes da se vratis.Mogu li te nekako drugacije naci?

• regica123

Prijavi adminu

Laki2015

regica123

Mijenjala sam antidepresive dok nisam nasla koji mi odgovaraju… od jednih nisam vidila promjene, od jednih sam imala nuspojave proljeva (vj neka alergija), a onda sam pocela uzimati Velafax i one su mi pasale. Uzimala sam mislim godinu ipo - dvije otprilike, sad ne znam s ovim promjenama mozda i duze, ali Velafax mislim godinu ipo i tada sam stvarno vidjela promjenu i bilo mi je bolje, ali sam prestala piti jer sam citala da stete puno plodu i htjela sam da mi se tijelo skroz ocisti od njih. Ne sme se naglo prestat pit pa sam s vremenom smanjivala dozu i pred 8mj skroz prestala… osjetila sam odmah negativne promjene, ali sto cu, sve za bebicu.. planiram odmah nakon dojenja vratiti se na terapiju, a za razgovore jos trazim nekog ko mi pase.. mijenjala sam vec par njih, ali nitko mi jos nije ono "sjeo".. svakako spoj terapije i razgovora uz neki sport je najbolje rjesenje…
    Meni je odgovarala terapija pre trudnoce,ali evo sada vec dva meseca i osecam jako malo poboljsanje,kao da ne reaguje.Izdrzazes trudnocu i onda je sve lakse kada imas terapiju koja ti odgovara i kojoj mozes da se vratis.Mogu li te nekako drugacije naci?

Postoji li sansa slanja privatnih poruka ode na forumu?

👩🏻28❤🧔🏻32

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.