Depresija u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Saki123

Broj poruka: 16

Prijavi adminu

_BubaMara_

Pozdrav drage mame i buduće mame!
    Zanima me jeli netko morao cijelu trudnoću piti normabel?
    Neplanirana trudnoća, a ja na terapiji zoloft +normabel 10 mg
    Zoloft sam uspjela odmah srezati nakon tjedan- dva (i to neznam kako ni odakle mi snaga) ali normabel sam morala postepeno smanjivati i eto me u 5 mj trudnoće sa svakodnevnim strahom sto ce biti, makar smo na svim pregledima bili super i iznad prosjeka i na 4D uvz, bebačica je živa, presisala svoju dob s težinom… Ali meni ne idu strahovi od stetnosti normabela iz glave. Probala sam prestat piti drugi dan sam imala nesvjestice i vrtoglavice citav dan… Molim vas ako je itko imao slična iskustva da se javi! Voljela bih skroz ukinuti normabel da mogu dojiti i jako se nadam da ce sa mojom curicom biti sve uredu,
    Hvala unaprijed

Ja sam koristila 10 dana oxazepam u 25 nedelji trudnoce od 10mg 3x na dan i poslednje dve nedelje xanax od 0,25 3x na dan i rodila zradvu i pravu bebu bez ikakvih problema. Nemoj da brines sto pijes normabel u trudnoci ako ne mozes da izdrzis, bice beba uredu. 

Eri

Broj poruka: 58

Prijavi adminu

_BubaMara_

Pozdrav drage mame i buduće mame!
    Zanima me jeli netko morao cijelu trudnoću piti normabel?
    Neplanirana trudnoća, a ja na terapiji zoloft +normabel 10 mg
    Zoloft sam uspjela odmah srezati nakon tjedan- dva (i to neznam kako ni odakle mi snaga) ali normabel sam morala postepeno smanjivati i eto me u 5 mj trudnoće sa svakodnevnim strahom sto ce biti, makar smo na svim pregledima bili super i iznad prosjeka i na 4D uvz, bebačica je živa, presisala svoju dob s težinom… Ali meni ne idu strahovi od stetnosti normabela iz glave. Probala sam prestat piti drugi dan sam imala nesvjestice i vrtoglavice citav dan… Molim vas ako je itko imao slična iskustva da se javi! Voljela bih skroz ukinuti normabel da mogu dojiti i jako se nadam da ce sa mojom curicom biti sve uredu,
    Hvala unaprijed

Cijelu trudnocu sam uzimala 7.5 mg antidepresiva, mirtazapin, Helex 0.25 po potrebi i beta blokator u najmanjoj dozi. Sve u dogovoru sa farmakologom, ginicem, psihijatrom i kardiologom. Jedino je beta bloker zbog CTGa bio ukinut u 35tt 
    Bila sam hospitalizirana zbog nereaktivnih CTGa 
    Beba se rodila zdravija nego prva s kojom nisam nista uzimala. Jedino nas je taj CTG malo izbacio iz takta, srecom, imala sam odlicnog ginica, a i CTG se popravio koliko toliko nakon ukidanja beta bl i na porodu. 
    Nakon poroda me sje*** post prodajna depresija i sad sam na Zoloftu i super mi je iskreno. Godinama sam odgadala farmakoterapiju... Idem i psihologu na Gestalt terapije. 
    Dojenje sam prekrizila u startu, puno drugih stvari mi je bitnije bilo da se posloze od nacina na koji cu hraniti bebu. 
    Bez brige, vise stete nekad bude od psihickih poremecaja i stanja nego tableta. Sretno 💕

• Vana

Broj poruka: 6

Prijavi adminu

Cure ja sam sad 24tj...znaći stanje užas.... Do prije nekoliko mjeseci pila eliceu i dr ukinula u trudnoći.
    Sad se osjećam užas.... Ko mrtvo puhalo, sve na silu... Itd.... Kako si pomoći, čeka me 3ći carski i ova trudnoća mi je bila šok.... Pozdrav svima 

• Saki123

Broj poruka: 16

Prijavi adminu

Vana

Cure ja sam sad 24tj…znaći stanje užas…. Do prije nekoliko mjeseci pila eliceu i dr ukinula u trudnoći.
    Sad se osjećam užas…. Ko mrtvo puhalo, sve na silu… Itd…. Kako si pomoći, čeka me 3ći carski i ova trudnoća mi je bila šok…. Pozdrav svima

Trazi neki drugi antidepresif koji moze da se pije u trudnoci, msm da moze Zoloft 

• MalenaS

Broj poruka: 15

Prijavi adminu

Drage moje, nova sam na forumu. Lečila sam se od depresije pre nekoliko godina uspešno ostavila lekove i nastavila sa životom. Sad sam u novoj fazi depresije/anksioznosti, a treba da pokušamo da vantelesnom. Treba se skinuti sa lekova, pokušati vto, već dve godine sam ponovo na antidepresivima, nekad bolje nekad lošije. Od svega  toga ludim polako...Bojim se da nikada neću samoći snage da ostavim lekove. Plašim se lekova u trudnoći, sve je jedan začarani krug...

👱 37 god, sve ok, blagi PCOS, hipotireoza
    🧔41 god, FSH 18-25, LH 8-12, testosteron ok.
    Punkcijom zamrznuti spermatozoidi za dva pokušaja.
    1.24. ISCI - 10 embriona, 0 blaste

• Mina09

Prijavi adminu

MalenaS

Drage moje, nova sam na forumu. Lečila sam se od depresije pre nekoliko godina uspešno ostavila lekove i nastavila sa životom. Sad sam u novoj fazi depresije/anksioznosti, a treba da pokušamo da vantelesnom. Treba se skinuti sa lekova, pokušati vto, već dve godine sam ponovo na antidepresivima, nekad bolje nekad lošije. Od svega toga ludim polako…Bojim se da nikada neću samoći snage da ostavim lekove. Plašim se lekova u trudnoći, sve je jedan začarani krug…

Dobrodošla na forum 🤣 a i sama sam nova, Al
    Lakše mi je kad vidim da nas ima bas dosta sto se mučimo a istim problemom i hvala Bogu izlječiv je 😊 nemoj se plašiti lijekova u trudnoći , iščitaj forum i vidjet ćeš da niko skoro nije zabilježio niti jedan štetan uticaj na bebu tokom korištenja dopuštenih antidepresiva u trudnoći, sve naravno u dogovoru s doktorima. Poluditi od anksioznosti nikad nećeš pa nećeš niti sad 💕

Una88

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

Pozdrav drage moje, ja sam nova na forumu a muku mucim sa anksiozno depresivnim poremecajem, pijem Seroksat unazad 10 godina, imam 33 godine uskoro 34. Razmisljam o planiranju trudnoce, imam strahove od nje, bojim se da ne poludim kad me dodatno hormoni udare, a trazim i psihoterapeuta za pripremu. Iscitacu forum, bojim se lijekova u trudnoci ali ja bez njih ne mogu. Nadam se da cemo se druziti.

• Mina09

Prijavi adminu

Pozdrav, i meni je danas bas dan D. Tek sam u 6 tj trudnoće a već me svakakve misli i panični muče 😩 liječila sam se od anksiozno depresivnog poremećaja i hvala Bogu izliječila, ali cim sam zatrudnila ili hormoni Sta li već Al opet osjetim da tonem ☹️ Nisam odavno na AD al zakazala sam seansu kod psihologa u srijedu aBd pa ćemo vidjeti Sta i kako dalje 💕 

• Trudnica33

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Una88

Pozdrav drage moje, ja sam nova na forumu a muku mucim sa anksiozno depresivnim poremecajem, pijem Seroksat unazad 10 godina, imam 33 godine uskoro 34. Razmisljam o planiranju trudnoce, imam strahove od nje, bojim se da ne poludim kad me dodatno hormoni udare, a trazim i psihoterapeuta za pripremu. Iscitacu forum, bojim se lijekova u trudnoci ali ja bez njih ne mogu. Nadam se da cemo se druziti.

Bok Una :-). Ako te tješi, ja se borim sa bipolarnim 10 godina. Sad sam u 13.tjednu trudnoće, samo na 1.normabelu od 5mg. Mogu do 3 popit. A sad od 12.tjedna nakon sta je formirana posteljica mogu se i drugi ljekovi...Bilo je potrebno da maknem glavnu terapiju, al stvarno nisam osjetila. Mislila sam no way, al evo. Bez problema. Navodno beba cuva mamu :-)

• Trudnica33

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Mina09

Pozdrav, i meni je danas bas dan D. Tek sam u 6 tj trudnoće a već me svakakve misli i panični muče 😩 liječila sam se od anksiozno depresivnog poremećaja i hvala Bogu izliječila, ali cim sam zatrudnila ili hormoni Sta li već Al opet osjetim da tonem ☹️ Nisam odavno na AD al zakazala sam seansu kod psihologa u srijedu aBd pa ćemo vidjeti Sta i kako dalje 💕

Normalno za prva 3 miseca, drž se. Proć će

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.