Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    S@r@
    20. Veljača 2020. 13:26

Ledolina

Margitao, planiram vidjeti s ginekologom za normabel ali mogu tek za 2 tjedna jer je na godišnjem. Kod svoje doktorice sam mislila u međuvremenu otići da mi ona izmjeri tlak i baš da vidim koliko ću imat otkucaja. Čisto da se posavjetujem da mi bude lakše jer ovako je strah samo sve veći. Inaće nema baš sluha za moje probleme jer kao to nije ništa… Al jbg moram bit dosadna. Jednom mi je napravila ekg da me uvjeri da je sve ok, al tad sam morala donijet preporuku od psihijatra jer ona nikako nije shvaćala da meni to baš treba da se uvjerim da mi nije ništa iako sam ja mislila da je. Sad isto imam 10 opcija, možda su veći otkucaji zbog manjka kondicije, možda zbog štitnjače, možda zbog nićeg a možda zbog nečeg još gore. Eto i tak u krug.Ribica, što kažeš kao pred ispit, tako i kod mene, a kad to traje po cijeli dan, kaos. Probudim se s knedlom u grlu, od nervoze me odmah potjera na wc, baš ko trema samo što traje, tek pred večer se malo smiri. A danas sam sama, mali u vrtiću, muž na poslu… Samo se trudim što manje misliti. Malo nazovem mamu da joj se izjadam i eto…

Previse vremena imas dns pa te vise mozganje pere
    Probaj kak Margita veli,zicaj zamjenu,mozda je obzirnija

S@r@
    20. Veljača 2020. 13:30

Margita0407

Sara to ti je normalno stanje kako se osjecas jer ti je pun k. Trudnoce pa sad jos nisi sposobna brinuti sama o svemu a tek ljudi oko tebe.. Ja na momente ne mogu glas od sveki cuti. Moras se pomiriti da ti je sad tako i da ce ubrzo biti puno puno bolje. Isto tako muzu reci da ti fali paznje, ako se tako osjecas.

U pravu si al tesko je pretrpit😂 kak ti duras sa ljudima cudoo..
    Kak se snalazite s prinovom?sve sjeda na svoje?

• Ribica12
    20. Veljača 2020. 13:35

Ledolina

Ja se upravo spremam do doktorice pa ćemo vidjet šta će bit… Čujemo se

Ta dr nije normalna, al nije mi jasno zasto ti ginicka nije dala, meni je ona prepisala i rekla na moju odgovornost. Pa sam tek iza nje otisla u psihijatra. Ja sam jedno 3 tjedna uspila bez normabela, mozda i jer sam radila pa bi se necim zaokupirala, cim sam prestala radit nisam mogla bez. 
    Lola pomijesala si sa domacicom nisam jucer popila 10.ja sam jos uvijek na 2 🙈 jucer sam oko 19h popila 2mg i mislila sam popit jos jedan al sam se nekako zaokupirala pa su se misli razbistrile i zaspala sam bez. Danas sam dobro al cim me uvati popit cu. Rekla sam pocet od 5 tj dva od dva jer nemam od 5. Al sve ovisi kako mi bude, jucer sam ipak uspila sa 2 mg samo 

26+3❤️

S@r@
    20. Veljača 2020. 13:36

Ledolina

Ja sam se probudila u pola 2 na wc pa nisam mogla odmah zaspat, na kraju čitala po forumu skoro do tri dok me opet nije uhvatio san i uspjela odspavat do 7. Mali jutros plaće, ne bi u vrtić a meni se srce slama jer se rastužio. Kad si već spomenula bolnicu, strah me i toga da ne bi morala u bolnicu prije poroda, pa samo mislim kak će mali bez mene, kak će mu bit.. Kao da nema s kim ostat ali jbg ne mogu si pomoć.

Kad se sjetim,tako je znalo i mene prat po noci,sna nista,onda te forume citala pa se samo uspanicim ,slazem scenarije svakakve ..posporodajne sam se jako bojala..to mi je sve proalo oko 32 tj tak negdje neznam tocno vise...onda sam strahovala od poroda i to me drmalo do kraja,stalno sam mislila sad cu,sad cu ...al sam tu nasla utjehu i nekako kad se desio taj trenutak da je doso taj dan,bila sam smirena..

• Ribica12
    20. Veljača 2020. 13:38

S@r@

Ledolina

Margitao, planiram vidjeti s ginekologom za normabel ali mogu tek za 2 tjedna jer je na godišnjem. Kod svoje doktorice sam mislila u međuvremenu otići da mi ona izmjeri tlak i baš da vidim koliko ću imat otkucaja. Čisto da se posavjetujem da mi bude lakše jer ovako je strah samo sve veći. Inaće nema baš sluha za moje probleme jer kao to nije ništa… Al jbg moram bit dosadna. Jednom mi je napravila ekg da me uvjeri da je sve ok, al tad sam morala donijet preporuku od psihijatra jer ona nikako nije shvaćala da meni to baš treba da se uvjerim da mi nije ništa iako sam ja mislila da je. Sad isto imam 10 opcija, možda su veći otkucaji zbog manjka kondicije, možda zbog štitnjače, možda zbog nićeg a možda zbog nečeg još gore. Eto i tak u krug.Ribica, što kažeš kao pred ispit, tako i kod mene, a kad to traje po cijeli dan, kaos. Probudim se s knedlom u grlu, od nervoze me odmah potjera na wc, baš ko trema samo što traje, tek pred večer se malo smiri. A danas sam sama, mali u vrtiću, muž na poslu… Samo se trudim što manje misliti. Malo nazovem mamu da joj se izjadam i eto…
    Previse vremena imas dns pa te vise mozganje pere
    Probaj kak Margita veli,zicaj zamjenu,mozda je obzirnija

E ja msilim da mi je sve krenilo kad sam otisla na bolovanje. Zapravo tjednima prije je pocelo, al je bilo neusporedivo lakse, samo na trenutke, a ovo je kako kazes ledolina strah pred ispit Al cijeli dan, tako se i probudim 

26+3❤️

• Ribica12
    20. Veljača 2020. 13:40

S@r@

Ledolina

Ja sam se probudila u pola 2 na wc pa nisam mogla odmah zaspat, na kraju čitala po forumu skoro do tri dok me opet nije uhvatio san i uspjela odspavat do 7. Mali jutros plaće, ne bi u vrtić a meni se srce slama jer se rastužio. Kad si već spomenula bolnicu, strah me i toga da ne bi morala u bolnicu prije poroda, pa samo mislim kak će mali bez mene, kak će mu bit.. Kao da nema s kim ostat ali jbg ne mogu si pomoć.

Kad se sjetim,tako je znalo i mene prat po noci,sna nista,onda te forume citala pa se samo uspanicim ,slazem scenarije svakakve ..posporodajne sam se jako bojala..to mi je sve proalo oko 32 tj tak negdje neznam tocno vise…onda sam strahovala od poroda i to me drmalo do kraja,stalno sam mislila sad cu,sad cu …al sam tu nasla utjehu i nekako kad se desio taj trenutak da je doso taj dan,bila sam smirena..

Meni je dr zabranio forume, da sad zna da sam na ovom aktivna😂😂😂Al vi pomazete, ne pricate gluposti o tabletama, ne smis ovo, ne smis ono

26+3❤️

• lola777
    20. Veljača 2020. 13:42

Napokon 2804

Pozdrav, nadam se da moje pitanje spada pod ovu temu. Trudna sam 8+2,sljedeći pregled imam 2.3. I svaki dan sam sve luđa i luđa, nikako docekat pregled, stalno se sekiram da li je sve ok, reagira na svaku bol, imam grceve, sise me vise ne bole jako… Prva mi je trudnoća i za nju smo radiki godinu i pol, u međuvremenu i Endometriozu operirala, na cudesa… Molim vas savjet kako da se smirim

A draga, i mi bi savjet kako se smiriti, nije to bas jednostavno🤔Uglavnom, nekad uspijemo, nekad ne.
    Ne znam dali prije imas neku pozadinu anksioznosti, lijekova i sl. Logicno je da ces biti zabrinuta i u strahu, nakon sta ste dugo pokusavali, i nakon svih briga hoces li uspijeti zatrudniti, kad ces zatrudniti i sl.Svi ti bolovi su dio trudnoce, pogotovo tako rano.Jos se plod usadjuje, hormoni djeluju i sl.Na iducem pregledu reci dr da si zabrinuta i u strahu pa mozda te ona malo umiri nakon pregleda. Ako je to trudnicka uobicajena napetost probaj sa malo jacom kamilicom, 2-3 case tokom dana, topla kupka i sl.Ako je nesto jace od trudnickih strahova, tj.imas poremecaj kao mi, anksioznost, depresiju, onda nazalost snaga volje i kamilica nece pomoci.Pisi ovdje, mozda ti to pomogne.Kao sto citas, ljudi mogu reci da te razumiju i da se opustis, al to ne mogu razumiti oni koji to nisu dozivili i osjetili.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Ribica12
    20. Veljača 2020. 13:47

Napokon 2804

Pozdrav, nadam se da moje pitanje spada pod ovu temu. Trudna sam 8+2,sljedeći pregled imam 2.3. I svaki dan sam sve luđa i luđa, nikako docekat pregled, stalno se sekiram da li je sve ok, reagira na svaku bol, imam grceve, sise me vise ne bole jako… Prva mi je trudnoća i za nju smo radiki godinu i pol, u međuvremenu i Endometriozu operirala, na cudesa… Molim vas savjet kako da se smirim

Mislim da je to uobičajena zabrinutost, i meni je tako bilo i sve sam istrazivala i brinula se, al ovo stanje sad je puno gore, ovo je bas anksioznost. Al ja sam i prije patila od iste. Mislim da je kod tebe to drukcije, i zapravo i normalan strah nakon sto ste toliko pokusavali i sad si napokon trudna. Na pregledu ces se smirit. Samo nemoj previse analizirat, npr ja gledam mjere pa istrazujem, pa gledam trbuhe, moj je kao da nisam trudna, i onda slazem scenarije pa to eskalira

26+3❤️

• lola777
    20. Veljača 2020. 13:52

Ribice, oprosti, da mislila sam na Domacicu.🤦‍♀️
    Kuvam rucak, citam vas pa mozak odluta.
    A ja to sa svekrvom nemam problema, mi smo ok, na dobar dan, kako ste, a svaki dan se vidimo.Prije su bili puno prisniji odnosi pa si je dopustala svasta, i komentare i rad po svome, dolazak kad njoj padne na pamet i sl.Ma razumim i nju, ispran mozak od drugih problema, ali iskreno odgovara mi ovakav odnos i ne mjesanje u nas zivot.
    Ledolina, meni su u ptosloj trudnoci moji otkucaji znali biti i po 110 - 120. Sad znaju bit i 100 , ali srce lupa u trudnoci jace, a i od anksioznosti.

• lola777
    20. Veljača 2020. 13:55

Ribice, bas to, mjere analiziram, trbuh promatram svaki dan nekoliko puta.Pa zasto nije veci i sl.Pa malo kg sam dobila, a ocekivala sam da cu biti ko balun jer sam i inace popunjena.Pa gledam druge koliki su im trbusi.Pa katastrofa za mozak.Doziram koliko cu hodati, siditi.Sutra imam kontrolu pa sam vec luda.🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.