Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ribica12
    19. Veljača 2020. 23:25

Ledolina, napisala sam kom i nije se objavio, sad cu ukratko. Znam kako ti je, meni su prisilne misli najgore, da se bar mozak malo odmori. Ja odavno imam problem i pila sam tablete al da se ne ponavljam opet malo pogledaj prosle komentarr. Sutra bih ih uzela da nisam trudna, a sad se borim. Uzmi normabel za pocetak

26+3❤️

S@r@
    20. Veljača 2020. 06:02

Domacica broji sitno😁😁
    Bolje se ne patit,meni je jucer bio katastrofa dan,predvecer klasika ,uhvati me,u jednom momentu sam si mislila sta je meni sve ovo trebalo,da odem sad nekam u p.m.,od muke sam se plakala ,najgore kaj muzu zamjeram sto nije toliko aktivniji oko mene.
    Nakon poroda u toj sobi sam ko krapinski pracovjek,ono zapustena,sva mi pidama od dojenja i kapanja mlijeka pa nemrem vise tolko se ni presvlacit,jedem i pijem kad mi dosesu iili odem kad mali spava jer se grozim te prehlade,svi koji dodu su nes smrcavi,nose oni maske al meni je ono di primis (stol,kvaku,tanjur..i ja cu)pa me strah za bebu,nit jedem kad ja ocu,nemam tv vise u sobi,nez dal da brojim ovce il kaj i onda mi je najace kad mi dolaze kad dojim,mislim sve pet al to je period kad bas nije ugodno da neko bleji u tebe,najbolje kad me onda i pitaju a kaj radis,onak berem matovilac-.- ,pa samo to i radim,hranim bebu ,presvlacim bebu jer svi od mene rade invalida..
    Morala sam da olaksam dusu
    Bome sam si popila oko 2 ujutro normabel od 2.tocno vidim da sam vev na rubu zivaca i onda me i sin nervira jer je kenjkast a sve smo obavili.grozno 

S@r@
    20. Veljača 2020. 06:10

Ledolina; 
    Najgore je biti sam,razumijem te,nije lako pricat o ovom sa svakim jer kazu da si poludila ili da su to gluposti.onda si jos vise u mislima i svojoj glavi.😔
    Puls je visi al ne brini to se izregulira ,vjerojatnonkad te jos i uhvate misli on poraste,moj je znao ic do 120 i isto sam se sva uspanicila bila al je proslo nakon 3 tj i bilo je dobro.
    Mozda nakon tr.nestane opet..a za strahove to zbilja moras strucnu pomoc mozda ako se to stalno javlja,izludot ce te to

Ledolina
    20. Veljača 2020. 07:39

Morat ću vidjet s ginekologom za normabel, bar da me smiri radi tih mojih otkucaja. Sve mislim i da odem do dr opće prakse da s njom vidim, iako ona na takve stvari odmahuje rukom. Kad sam jw tražila prvi put uputnicu za psih. nije me uopće shvatila ozbiljno. Kao trebaš misliti pozitivno, a ajd se ti prisili na to. Isto tako i svi drugi, nemaju baš sluha i razumijevanja. Ma u biti tko nije to prolazio nema pojma kako je nama. 
    Nadam se da ste imale mirnu noć jer ja nisam baš najbolje spavala. Čitala sam po forumu  netko je napisao kako sad u trudnoći ima potrebu biti uz mamu. Tako je i meni, i tak mi je bilo u prvoj trudnoći i to me držalo još dosta iza poroda. Ono svaki put kad bi išla doma od nje, mislila sam da je to zadnji put da ju vidim.Ma katastrofa. 

S@r@
    20. Veljača 2020. 08:24

To smo skoro sve prolazile,pojma nemam zasto je ta potreba za mamaom...grozno kad mislis da ih vise nece bit ajmeeee,pa da se placem samo..mama je mama❤Pa da probaj,moja gink.kaze ja ne pisem te ljekove i onda opca praksa..al probaj,reci da nemozes spavat..pazi na te otkucaje da te ne sprasi gin.u bolnicu na kontrole tj.da te malo promatraju..xD
    Slazem se,ljudi saslusaju i ono a joooj jadna il nes tak kazu i eto,poslije si mislis zas si pricao uopce.

S@r@
    20. Veljača 2020. 08:26

Zabotavih za noc rec,nesanica kod tebe ili si mozgala?
    Moja noc je bila u par navrata spavanje al neki nemir a sad sam se jos i razbolila

• Domaćica
    20. Veljača 2020. 09:22

Margita0407

Domaćica

Margita0407

Cuj ja sam ti pila 5mg predvecer i onda jos 10 za spavanje nakon 5 dana ne spavanja. Tako sam 3 dana za redom i onda presla na 7mg samo predvecer i bilo bi je dovoljno. Ali tih prvih 3 dana 15mg me spasilo, bila sam na rubu ludila.
    Mene danas glava boli koliko sam neispavana i umorna. Popit ću za spavanje 10, a ujutro idem do psihičke. Razmišljam čak i antidepresiv počet pit jer mi je ovo ubitačna. Možda se antidepresivom ustabili ta nesanica.
    Ako je samo nesanica pij normabele za spavanje i ok. Ali naravno, sutra pitaj psihicku pa nam javi. Veceras ces lijepo spavati 💖

Spavala sam na kraju i to do 5, i opet malo bila budna i opet zaspala, tako da sam se odmorila. Nije mi se dalo dizati pa nisam ni išla.😄 Jučer sam bila na rubu i mislila sam da ću morati otići. Vidjet ću do sljedećeg tjedna, kakva budem...da, u principu je nesanica. Budući da sam se naspavala, sad mogu opet 3 dana tulumariti 😂. Margitao, dobro si mi zacoprala spavanje. ❤️

one

Ledolina
    20. Veljača 2020. 09:32

Ja sam se probudila u pola 2 na wc pa nisam mogla odmah zaspat, na kraju čitala po forumu skoro do tri dok me opet nije uhvatio san i uspjela odspavat do 7. Mali jutros plaće, ne bi u vrtić a meni se srce slama jer se rastužio. Kad si već spomenula bolnicu, strah me i toga da ne bi morala u bolnicu prije poroda, pa samo mislim kak će mali bez mene, kak će mu bit.. Kao da nema s kim ostat ali jbg ne mogu si pomoć. 

• Domaćica
    20. Veljača 2020. 09:58

Ledolina

Ja sam se probudila u pola 2 na wc pa nisam mogla odmah zaspat, na kraju čitala po forumu skoro do tri dok me opet nije uhvatio san i uspjela odspavat do 7. Mali jutros plaće, ne bi u vrtić a meni se srce slama jer se rastužio. Kad si već spomenula bolnicu, strah me i toga da ne bi morala u bolnicu prije poroda, pa samo mislim kak će mali bez mene, kak će mu bit.. Kao da nema s kim ostat ali jbg ne mogu si pomoć.

Ledolina

To je tipično za nas s panikom ili OKP-om, šta god, katastrofiziranje. Moraš odmah ponuditi rješenje, ima tatu, koji bi bio s njim, baku,dedu koga već...znači na takve misli šta kako,ako, daj si sama odgovor pozitivan. Pomaže puno. Izdržao bi, kao i puno drugih mališana, čije mame moraju mirovati. Idi dan po dan, živi baš sad. O budućnosti samo lijepo misli, loše misli primijeti i pusti ih neka ispare...Meni pomaže.

one

Ledolina
    20. Veljača 2020. 10:28

Domaćica, hvala ti na savjetu. Pokušavam i dosad sam pokušavala jer sam krenula nedavno kod psihologa, pa sam dobila neke tablice i smjernice kako i šta, ali teško je pogotovo sad jer su se tu upetljali i hormoni, pa je taj neki strah od nepoznatog, od toga kakav će bit ishod, jako velik... I jednostavno ko da sam glupa postala pa ne mogu ni na tren pomisliti pozitivno 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.