Ledolina,ako je trudnoca ok, nisi otvorena, ne moras mirovati, setnje su preporucene.Jedna moja prija je u 5 ili 6 mj trudnoce krumpire vadila🤦♀️
Ma joj, ja sam tek u 6.tjednu zato pitam... Mučnine još nemam, više mi je onako da nemam apetit, čak sam i 1kg manje na vagi,a možda je to samo voda. jučer mi se gadio miris luka, danas ne... Povremene bolove u jajnicima imam, a sise teške za poludit. Jedino se muž veseli 😁
Ledolina, mene kad je u 20-tj. trudnoce uhvatilo i kad je bilo bas kriticno bilo je dva dana prije Bozica.Zvala skoro sve psihijatre u Splitu i niko nije radio.Obukla se i otisla na hitnu psihijatriju i rekla da sam trudnica i primilo me odmah na razgovor od nekih 40 min.Tad mi je psihijatar prepisai 15 - 20 mg Normabela.Znaci ako ti je dug period cekat svoju dr, otidji na hitnu.Nije sramota.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Ja svaki dan pomislim na normabel 🤷♀️🤣Margita ti se svo ovo vrijeme otkad si rodila bez icega? Ajme i ja bi htjela dojit al vec se sad bojim da necu moc zbog tableta. Zasto ne postoje neke koje se mogu 100 %pit u trudnoci i tijekom dojenja 😭 to bi bio spas,
Iskreno, ja nznm hocu li ikad drugo dijete,( a zelim ih dvoje) ali opet ovo prozivljavat, nznm bi li mogla. Jedino kad bi prije pila ad pa kad bi me on drza cijelu trudnocu, al to nikad ne znas, sad mi je prestao nakon 4 mjeseca(ako je istina da on djeluje i nakon sta ga prestanes pit, il sam jednostavno bila dobro jer se nisam prepustila mislima)
A zadnjih mjesec dana trudnice sam ga popila 2 puta i tako od tad guram...
Ja svaki dan pomislim na normabel 🤷♀️🤣Margita ti se svo ovo vrijeme otkad si rodila bez icega? Ajme i ja bi htjela dojit al vec se sad bojim da necu moc zbog tableta. Zasto ne postoje neke koje se mogu 100 %pit u trudnoci i tijekom dojenja 😭 to bi bio spas,
Iskreno, ja nznm hocu li ikad drugo dijete,( a zelim ih dvoje) ali opet ovo prozivljavat, nznm bi li mogla. Jedino kad bi prije pila ad pa kad bi me on drza cijelu trudnocu, al to nikad ne znas, sad mi je prestao nakon 4 mjeseca(ako je istina da on djeluje i nakon sta ga prestanes pit, il sam jednostavno bila dobro jer se nisam prepustila mislima)A zadnjih mjesec dana trudnice sam ga popila 2 puta i tako od tad guram…
Kad ne znam ni sama sta bih rekla.. Zaspem dobro, ne budim se u panici, u danu kad dode pritisak ne drzi cijeli dan, ns gusi me samo mi smeta u prsima, nemam lose misli, strahova imam ali sve je to nista naspram prije... I onda se tako iz dana u dan tijesim da mi prolazi i da necu morati na ad...
Ledolina,ako je trudnoca ok, nisi otvorena, ne moras mirovati, setnje su preporucene.Jedna moja prija je u 5 ili 6 mj trudnoce krumpire vadila🤦♀️Ma joj, ja sam tek u 6.tjednu zato pitam… Mučnine još nemam, više mi je onako da nemam apetit, čak sam i 1kg manje na vagi,a možda je to samo voda. jučer mi se gadio miris luka, danas ne… Povremene bolove u jajnicima imam, a sise teške za poludit. Jedino se muž veseli 😁
E meni je bilo grozno od 5 tj do 13,pa onda tjedan dva onako i skroz su nestale. Sise bolile uzasno, nista nisam jela, vjer sam i ja smrsavila, nisam se ni vagala, al sad sam u 6 mjesecu i nadebljala sma se samo 1 kg
26+3❤️
I ja sam se brinula o velicini trbuha, o tome sta mi se nista nije jelo, o mrsavosti...
I ja sam dobila 1,5-2 kg.Isto 6 mj. Cili dan sam dosta napeta, evo sad popustilo samo od sebe, smanjilo se. Koji ku...vise da radimo.Nisam namjerno popila Normabel.
Sutra mi je pregled pa mozda i zbog toga.Pa opet googlam o Zoloftu...
Evo sad su mi odgovorili neki farmakolozi, poslala im upit popodne jer sam nevjerni Toma. Mucila me ova plucna hipertenzija.Zoloft (sertralin) se može koristiti tijekom trudnoće, posebno s obzirom da je već prošao prvi trimestar trudnoće. Sertralin pripada skupini antidepresiva koji se zovu SSRI (selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina), a oni se (uz izuzetak paroksetina) smatraju prvim izborom u trudnoći.
Doza od 50 mg je uobičajena, nije previsoka (primjenjuju se doze do 200 mg), te se može ali i ne mora smanjiti pred kraj trudnoće. Općenito se preprouča da se u dogovoru sa psihijatrom vidi da li se doza 2-3 tjedna prije može smanjiti ili ne (na 25 mg). Plućna hipertenzija je rijetka komplikacija koja se povezuje s višim dozama i prije svega jednim drugim antidepresivom- paroksetinom.
Uz sertralin se može i dojiti.
Za više informacija ako Vam trebaju morat ćete doći u našu ambulantu.Srdačan pozdrav,
Viktorija Erdeljić Turk
Sortiraj odgovore
Najstariji