Fritata je izvrstan način da iskoristite sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu u ljetno doba savršen dodatak tikvica. Poslužite fritatu uz svježu rajčicu i žlicu kiselog vrhnja, pospite svježim peršinom i uživajte
Sastojci:
- 2 šalice tikvice
- 2 žlice maslaca
- 6 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 šaka šunke
- 1 šaka sira
- sol
- papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. Naribajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tekućine.
3. Na vatri otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj vatri nekoliko minuta.
4. U posudi pomiješajte jaja i kiselo vrhnje.
5. U tu mješavinu dodajte šunku i sir, sol, papar, a na kraju i tikvice.
6. Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se rubovi ne počnu odvajati od kalupa.
Potražite još više recepata na portalu Gastro.hr