Djeca vole tikvice i skoro ne postoji jelo u koje ih ne možete staviti pa tako i u rolice. Sastojke možete i malo promijeniti kako bi im bile ukusnije
Sastojci:
- 6 lista tijesta za savijače
- 1 krastavac
- 1 žlica soja umaka
- 2 dl suncokretovog ulja
- 1 zelena paprika
- 0.5 kom crvene paprike
- 1 tikvice
- 1 luk
- 3 žlice vinskog octa
- 2 žlice vode
- 1 žlica gustina
- 1 mala žlica šećera
Priprema:
1. Ogulite krastavac, prepolovite ga uzdužno, izdubite sjemenke te ga narežite na kockice. Tikvicu ogulite i narežite na kockice. Nasjeckajte ukiseljeno povrće. Dodajte sojin umak, pomiješajte i pustite da odstoji pet, deset minuta.
2. Popržite papriku i luk na tri žlice ulja pa dodajte krastavac i tikvicu. Nakratko ih popržite te dodajte ocat, vodu, šećer i škrobno brašno. Pržite dok se škrobno brašno ne rastopi. Pustite neka provrije i pirjajte uz miješanje dok se ne zgusne. Ohladite nadjev.
3. Razrežite tijesto za savijače na četiri pravokutnika kako biste dobili 24 lista za rolice. Na svaki list stavite žlicu nadjeva, zavrnite rubove i zamotajte u rolice. Rubove slijepite škrobnim brašnom koje ste razmutili u vodi. Pržite rolice u dubokom ulju na jačoj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr