Vegetarijanske pljeskavice otkrit će vam sve najbolje od okusa finih tikvica, koje djeca vole
Sastojci:
- 3 tikvice
- 1 crveni luk
- 0.5 žlice soli
- 1 poriluk (cijeli)
- 1 jaje
- 0.35 šalice krušnih mrvica
- 2 žlice korijandera
- 2 žlice svježeg timijana
- papar
- 1.5 dl maslinovog ulja
Priprema:
1. Pomiješajte naribane tikvice, luk i sol pa pustite da odstoji 10 min. Zatim iscijedite što više tekućine iz smjese pomoću papirnatih ručnika.
2. Umiješajte poriluk, istučeno jaje, krušne mrvice i začine.
3. U većoj tavi zagrijte ulje. Žlicom zagrabite komad smjese s tikvicama, stavite na vruće ulje te pažljivo pritisnite špatulom da bi dobili pljeskavice promjera 5 cm.
4. Pecite do zlatno smeđe boje, oko 3 min sa svake strane i ocijedite na papirnatom ručniku.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr