Vrtić Igre za djecu 21. studenoga 2023.

8 stvari koje trebaš znati o djetetu rođenom u znaku Strijelca

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako imaš mališana koji je rođen između 22. studenog i 21. prosinca ili se približava tvoj termin pročitaj koje su to karakteristike koje opisuju tvojeg malog Strijelca.

1. Oni su mali putnici

Djeca rođena u znaku Strijelca vole biti u pokretu. Imaju tendenciju biti nemirna, ali i veoma neovisna, te će odrasti sa željom da putuju svijetom. Za sada će tvoj mali Strijelac "krenuti na put" čim njegove male noge shvate da mogu puzati, a jednom kada prohoda neće mu biti kraja. 

Možda te zanima... Kakva ste mama prema horoskopskom znaku? Roditelji

2. Obožavaju ljude

Mnogo energije, zabava i želja za druženjem karakteristike su koje opisuju Strijelce. Tvoj mali Strijelac brzo će napredovati ako bude okružen izazovima i vršnjacima s kojima će moći komunicirati i razvijati se. Njezin prijateljski duh i šarm osnovica su za mnoga prijateljstva koja će održati i u starijim godinama.

Iako vole društvo, Strijelci vole biti i neovisni i upravo zato će im nakon dana druženja trebati i dan odmora u svojem prostoru kako bi mogli uživati u svojoj slobodi. 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

3. Vole maštati

Dijete rođeno u znaku Strijelca imat će bujnu maštu, zbog toga će ponekad granica između stvarnosti i magije biti zamagljena.

Tvoj mališan možda će imati imaginarnoga prijatelja, bit će sklon pretjerivanju ili će inzistirati na nečemu što je izmislio da je stvarno. Iako to možda zvuči zabrinjavajuće, pogotovo ako je dijete malo starije, važno je dopustiti mu da se upusti u svoj život mašte i oslobodi svoju kreativnost.

4. Smiješni su

Od rođenja, ove se bebe vole smijati i tjerati druge da se smiju. Čist zvuk njihova hihotanja vjerojatno će te natjerati da im se pridružiš. Strijelci također vole biti i u centru pažnje pa će zbog toga imati tendenciju češćega "glupiranja" u društvu s drugom djecom kako bi nasmijali i njih.

Jednoga dana kada odraste tvoje dijete zasigurno će biti ovaj koji će podići atmosferu i nasmijati društvo.

Možda te zanima... Savjeti za roditelje: Što vaše dijete treba prema horoskopu? Roditelji

5. Ne vole pravila

Oni koji su rođeni u znaku Strijelca često su nekonformisti i vole ići naprijed u svojem ritmu i prema svojim pravilima. No, unatoč tome, oni su veoma logični i vole držati sve oko sebe u određenom redu i skladu.

Zbog toga, tradicionalno kažnjavanje neće djelovati na malim Strijelcima, umjesto toga - koristi razum i objasni mu njegovu pogrešku te mu pokaži koje je ponašanje i zašto primjereno.

6. Ponekad teško uče nove stvari

S jedne strane, djeca rođena u znaku Strijelca htjet će ti udovoljiti i obradovati te i zbog toga će se truditi napraviti ono što od njih tražiš, ali su često i nestašna, nemirna i nestrpljiva i zbog toga će ponekad biti teško naučiti ih nečemu.

Zapamti da ne povisuješ ton te da budeš strpljiva i onda ćete brzo doći do željena cilja.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

7. Loše raspolažu novcima

Pomalo impulzivni Strijelci poznati su po tome da nisu dobri u raspolaganju financijama. No, to ne mora biti slučaj i kod tvojeg mališana ako ćeš ga na vrijeme krenuti učiti o odgovornosti i ako ćeš mu pokazati da imaš povjerenja u njega.

Nauči ga da uštedi dio svojega džeparca. Ako potroši sve što ima, tvoje je da mu kažeš ne i da ga naučiš da sljedeći put bolje rasporedi novce.

Možda te zanima... Horoskop za mame: Od najbolje do najkompliciranije Roditelji

8. Ne mogu sjedati mirno

Djeca Strijelci vole se igrati u prašini i spremi su razbacati cijelu sobu za vrijeme dok se igraju s nekom novom stvarčicom. Oni vole učiti nove stvari, no ako ih nešto ne zaintrigira dovoljno i ubrzo im postane dosadno, oni to ostavljaju i hvataju se druge, nove stvari.

Pobrini se da tvoj mali Strijelac ima dovoljno fizičkih aktivnosti koje će izmoriti njegovu energičnost i koje će ga držati zaokupljenim, ali pruži mu i interaktivnu okolinu iz koje će moći puno naučiti i tako nahraniti svoju nezasitnu radoznalost.

Izvor: mom365.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.