Nikad dovoljno recepata za tikvice. Kombinacija povrća, mesa i sira odlična je za ove ljetne dane, a ovom složencu neće moći odoljeti ni vaši mališani
Sastojci:
- 400 grama mljevene puretine
- 2 tikvice
- 3 žlice lista bosiljka
- 2 žlice mladog luka
- 0.5 žličice majčine dušice
- 0.75 žličice češnjaka
- 1 šalica sira
- 0.5 šalice parmezana
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje ili vatrostalnu posudu. Na malo ulja prepržite meso dok ne dobije boju i ostavite sa strane. Nasjeckajte tikvice.
2. Operite bosiljak i sitno ga nasjeckajte. Nakon toga nasjeckajte mladi luk. Pomiješajte bosiljak, mladi luk, majčinu dušicu, češnjak i oba sira, a ostavite pola šalice za poslije.
3. Dodajte meso pa začinite solju i paprom. Stavite u posudu za pečenje, prekrijte tikvicama i pecite 25-30 minuta. Pospite ostatkom sira i pecite još desetak minuta.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr