Omiljene turske palačinke pune su povrća, hrskave su izvana, nježne iznutra te odišu laganom aromom začina
Sastojci:
- 1 tikvica
- 0.5 šalica feta sira
- 3 komada mladog luka
- 0.5 šalica peršinovog lista
- 0.5 šalica kopra
- 1 žlica pšeničnog bijelog brašna
- 3 režnja češnjaka
- 2 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
1. Naribajte tikvicu te je stisnite dlanovima da istisnete vodu.
2. Dodajte tikvici sve nabrojene sastojke, samo jaje dodajte na kraju. Miješajte drvenom kuhačom.
3. Ulijte malo suncokretova ulja u tavu za pečenje. Kad je ulje dobro zagrijano, stavite veću žlicu smjese u tavu oblikujući male palačinke. Trebale bi stati po četiri u veću tavu.
4. Pecite ih po tri minute sa svake strane. Kad su pečene, odložite ih na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće i poslužite vruće.
Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr