Vrtić Igre za djecu 19. listopada 2018.

'Stopalići' uče djecu da se ne treba bojati promjena

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tema koja se provlači kroz cijeli film je upravo to da djeci treba omogućiti da istražuju i proučavaju svijet oko sebe, te da se ne treba bojati promjena, već se treba prilagoditi novim situacijama

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove, a ovoga puta na redu je animirani film 'Stopalići'.

Film 'Stopalići' je američki animirani film o selu jetija koje se skriva od pogleda iza gustih oblaka na vrhu planine. Svoja vjerovanja i znanja temelje na kamenju u koje je uklesano stoljetno znanje. Jedno od tih vjerovanja je da takozvani Stopalići ne postoje. Međutim, igrom slučaja jedan od njih, Migo, doznaje da to baš nije tako i tada kreću velike promjene kojih se starješine boje.

Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za prvi odlazak u kino? Vrtić

Upravo je to tema koja se provlači kroz cijeli film. Djeci, odnosno, mladima treba omogućiti da istražuju i proučavaju svijet oko sebe, te da se ne treba bojati promjena, već se treba prilagoditi novim situacijama. Kroz brojne smiješne situacije provlače se i druge pozitivne poruke poput vjerovanja u sebe, upornosti i neustrašivosti. Film je namijenjen za cijelu obitelj i u njemu mogu svi uživati bez bojazni od neprimjerenog rječnika ili naselja. Film je sinkroniziran na hrvatski, a prikazuje se u 2D i 3D formatu.

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nema nasilja.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode

Tempo: Tempo je umjeren.

Možda te zanima... Treba li pogledati crtane filmove prije djece? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.