Vrtić Igre za djecu 04. kolovoza 2018.

'Luis i društvo iz svemira': Film koji može zabaviti najmlađe

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

Luis je usamljeni i od samohranog oca zapostavljeni jedanaestogodišnjak, kojem se život potpuno promijeni sklapanjem prijateljstva s tri šašava vanzemaljca. Iako možda likovima podsjeća na ”Čudovišta iz ormara”, animirani film ”Luis i društvo iz svemira” daleko je od razine studija Pixar, čiji ”Izbavitelji 2” još uvijek igraju u kinima. To ne znači da ne pruža dovoljno zabave, pogotovo najmlađima.

Možda te zanima... Treba li pogledati crtane filmove prije djece? Vrtić

Štoseva ima na pretek i dosta se temelje na slapstick gegovima i karikaturalnosti (briljiraju u scenama kad se vanzemaljci pretvaraju u ljude), te pokojoj igri riječima (vanzemaljci uporno Zemlju nazivaju Zmeljom). ”Luis i društvo iz svemira” može poslužiti za razgovor s djecom o obiteljskim vrijednostima, vršnjačkom nasilju i prihvaćanju različitosti, ali isto tako može podsjetiti roditelje da trebaju posvetiti više vremena svojim mališanima.

Možda te zanima... Izbavitelji 2: Jedinstveni pogled na obiteljski život superheroja Školarci

Za djecu: 4+.
Za roditelje: Kako se štosevi temelje na slapstick gegovima i karikaturalnosti (briljiraju u scenama kad se vanzemaljci pretvaraju u ljude) i roditeljima bi film mogao biti dovoljno zabavan.
Nasilje: Nasilje je minimalizirano, a kako ima vršnjačkog nasilja može poslužiti za razgovor o toj temi s djetetom.
Zastrašujući prizori: Najmlađima bi transformacija u čudovište pred kraj film mogla biti malo jeziva. Tu je i stalna prijetnja da će radi nebrige oca Luis završiti u domu za nezbrinutu djecu.
Rječnik: Primjeren za djecu.
Seks: Ima par nepotrebnih seksualnih konotacija
Tempo: Film je umjerenog tempa, što najmlađima omogućuje nesmetano praćenje.

Možda te zanima... Ljeto u Zagrebu za najmlađe: Besplatne radionice, filmovi i igraonice Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.