Školarci Slobodne aktivnosti 04. rujna 2016.

Recenzija filma 'Tajni život ljubimaca': Je li primjeren za djecu?

kino, dijete, film
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

Film “Tajni život ljubimaca” je animirana komedija o tome kako ljubimci na Manhattanu provode vrijeme kad ostanu sami kod kuće. Međutim, treba napomenuti da film nije toliko dječji kako se reklamira. Obiluje dijalozima i nasilnim scenama koje nisu primjerene za djecu. Međutim, sve je to uklopljeno u vizualno primamljiv film pun zabave i luckastih likova. Zapravo, ako ne obraćate previše pažnje, neke od navedenih stvari nećete niti primijetiti, a poruke o prijateljstvu, empatiji i zajedništvu će izaći na površinu.

Film je primjeren za djecu: 6+, a prikladan je i za roditelje jer obiluje scenama koje će i njih zabaviti i nasmijati.

Što se tiče nasilja, ono se povremeno provodi između i nad životinjama. Također, umiljati zeko propagira mržnju prema ljudima, a glavni likovi kako bi ušli u njegovu bandu opisuju izmišljeno ubojstvo svojih vlasnika. Za djecu animirani film može biti stvaran kao i okolina u kojoj žive. Pa ako uvide da junaci pomoću nasilja dobivaju što žele i bivaju prihvaćeni u društvu, pa bi ga i sami mogli početi provoditi u stvarnosti.

Film sadrži i poprilično puno zastrašujućih prizora; poput onoga gdje se glavni likovi suočavaju sa strašnom zmijom ili se bore za opstanak u kombiju koji tone.

Rječnik nije primjeren za djecu. Koriste se ponižavajuće riječi tipa "plačljivko", "glupan" i slično. Dijalog je malo prekompliciran za mlađu djecu.

Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.