Vrtić Igre za djecu 15. rujna 2017.

Trenutno u kinima: Recenzija animiranog filma 'Mali Bigfoot'

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

“Mali Bigfoot” je francusko-belgijska animirana avantura o dječaku Adamu koji sasvim slučajno saznaje da mu je tata živ, i još k tome Bigfoot! Tada počinju njegove avanture i puno sretnije djetinjstvo. Da sreća nije samo u bogatstvu, pokazano je na primjeru vlasnika korporacije HairCo. koji se želi domoći Adama i njegovog oca kako bi pomoću njihove DNA stvorio lijek protiv ćelavosti, ponovno imao kosu i konačno bio sretan.

Kroz film se govori i o bullyingu, te o prihvaćanju drukčijih od sebe, pa može poslužiti kao dobra podloga za razgovor o tome. Film se pozabavio i problematikom neodgovornog ponašanja prema prirodi i životinjama. Upravo zbog navedenih tema, zaslužuje preporuku da ga se pogleda. Film se prikazuje u 2D, 3D i multiosjetilnom 4DX  formatu, te je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 5+

Za roditelje: Simpatične šumske životinje će nasmijati i zabaviti i odrasle.

Nasilje: Rijetko se prikazuje. Recimo kada rakuni gađaju lovce sa češerima ili kada zaštitari gađaju Bigfoota strelicama za uspavljivanje.

Zastrašujući prizori: Nema takvih prizora.

Rječnik: Primjeren je djeci.

Seks: Nema prizora i dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Iako je tempo primjeren za manju djecu, njima bi film mogao biti postati dosadnjikav zbog puno pričanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.