Vrtić Igre za djecu 15. lipnja 2018.

Pronašli smo najbolje društvene igre za predškolce

Foto: Guliver ;Igranje je važno za razvijanje odnosa i provođenje zajedničkog kvalitetnog vremena!
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte popis najboljih društvenih igara za vaše mališane u predškoli koje su odabrane po prijedlogu posjetitelja udruge 'Igranje'

Žarko Pintar, predsjednik udruge za promicanje društvenih igara 'Igranje', napravio je popis najboljih društvenih igara za djecu po dobi, a sve igre odabrane su po prijedlogu posjetitelja udruge 'Igranje' koji imaju iskustva s igrama te ih igraju sa svojim obiteljima.

Možda te zanima... Vodič kroz društvene igre: Baci kockice i (ne)idi Vrtić

Ovoga puta na redu su društvene igre za predškolsku djecu, odnosno za petogodišnjake i šestogodišnjake, a ako trebate pomoć oko nabavke ili vas muče pravila, uvijek se možete obratiti na mail udruge info@igranje.hr ili na njihov forum i oni će vam rado pomoći.

 | Author: Udruga Igranje Foto: Udruga Igranje

  • A la Carte: Veselo osmišljena igra u kojoj igrači kuhaju razna jela prema priloženim receptima. Sam pribor igre sadrži tavice (zdjele), štednjake, bočice sa raznobojnim začinima, a sami recepti duhovito su nazvani i oslikani. Igra se uz malo sreće uglavnom oslanja na vještinu igrača.
  • Plaža, plažaPoučna igra za ekološko osvješćivanje djece i mladih. Radi se o varijaciji memory igre u kojoj se skuplja otpad s plaže i razvrstava ga se u ispravne kante za recikliranje otpada.
Možda te zanima... Odlična ideja za obiteljsku zabavu i sve one koji vole Domino Školarci
  • Rhino Hero: Dječja igra vještine s Rhinom u glavnoj ulozi čiji je zadatak spretno se penjati po kući od karata koju igrači grade. Igra se sastoji od kartonskih kartica zidova i karata krovova, te drvene figurice Rhina koji se premješta s kata na kat.
  • Ghost Fightin’ Treasure Hunters: Četiri lovca na blago traže vrijedne skrivene dragulje, ali fantomi u kući im neće dati mira. Kako sve više raste broj utvara, lovci na blago morati će surađivati kako bi pokupili svih osam dragulja i pobjegli iz kuće prije nego postane potpuno ukleta ili se suoče s vlastitom groznom smrću.
  • Mmm!: U ovoj kooperativnoj igri pogodnoj i za najmlađe, igrači su miševi koji se hrane u Smithovom spremištu hrane i paze da ih ne uhvati obiteljska mačka. Igra sadrži lakšu i težu stranu ploče, a zabavit će cijelu obitelj!

 | Author: Udruga Igranje Foto: Udruga Igranje

  • Stone Age Junior: U ovoj dječjoj verziji igre Stone Age igrači skupljaju dobra i grade svoje prve nastambe. Putujete u prošlost s Jonon i Jadom, dvoje djece iz kamenog doma kako bi otkrili kako su prvi ljudi naselili svijet.
  • Sagaland: Blago je skriveno u ispod svakog drveta u šumi. Kako se mičete od drva do drva možete pogledati koje se blago tamo skriva. Možete li zapamtiti gdje je koje blago skriveno? Kada vas kralj pita gdje je neko blago skriveno, igrači se utrkuju kako bi prije došli do dvorca i prenijeli pravu informaciju.
  • Spinderella: U ovoj igri igrači se utrkuju po šumskom tlu što je brže moguće kako bi prebacili svoja tri mrava, ali ih u krošnjama čekaju pauci i uz malu pomoć suparnika mogu se spustiti i uhvatiti tvojeg mrava i vratiti ga na početak.
Možda te zanima... Idealna igra za ulazak u svijet modernih društvenih igara Školarci
  • Ubongo Junior: Radi se o zanimljivoj obiteljskoj igri za djecu staru 5 godina i više. U ovoj igri igrači rješavaju zagonetke postavljanjem pločica s oblicima na ploče sa zagonetkama. Onaj igrač koji najbrže riješi svoju zagonetku viče “Ubongo!” i brzo uzima dragulje iz vrećice. Ostali igrači nastavljaju igru sve dok ne istekne vrijeme pješčanog sata. Oni igrači koji unutar vremena pješčanog sata uspiju riješiti pločicu sa zagonetkom, smiju uzeti dragulje. Naravno, pobjednik je onaj igrač koji na kraju igre ima najviše dragulja!

 | Author: Udruga Igranje Foto: Udruga Igranje

  • Mondo: Simpatična obiteljska slagalica u kojoj igrači pokušavaju složiti što bolji otok u zadanom vremenu. Igra ima tri nivoa težine, pa je prikladna za sve uzraste.
  • Love Letter: U svjetlu uhićenja kraljice Marijane zbog veleizdaje, najteže je pogođena njezina kći, princeze Annette. Prosci diljem grada-države Tempest pokušavali su umanjiti Annettinu tugu udvarajući joj kako bi uveli malo veselja u njen život. Neki od igrača su prosci i pokušavaju dostaviti svoje ljubavno pismo princezi
Možda te zanima... Danski odgoj djece: 12 savjeta za sretno igranje Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.