Vrtić Igre za djecu 18. svibnja 2018.

Pronašli smo najbolje društvene igre za vrtićku djecu

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte popis najboljih društvenih igara za vaše mališane u vrtiću koje su odabrane po prijedlogu posjetitelja udruge 'Igranje'

Žarko Pintar, predsjednik udruge za promicanje društvenih igara 'Igranje', napravio je popis najboljih društvenih igara za djecu po dobi, a sve igre odabrane su po prijedlogu posjetitelja udruge 'Igranje' koji imaju iskustva s igrama te ih igraju sa svojim obiteljima.

Možda te zanima... Vodič kroz društvene igre: Baci kockice i (ne)idi Vrtić

Ovoga puta na redu su društvene igre za vrtićku djecu, odnosno za četverogodišnjake i petogodišnjake, a ako trebate pomoć oko nabavke ili vas muče pravila, uvijek se možete obratiti na mail udruge info@igranje.hr ili na njihov forum i oni će vam rado pomoći.

 | Author: Udruga Igranje Foto: Udruga Igranje

 • Magični Labirint: U ovoj zabavnoj igri, mladi čarobnjaci pokušavaju se snaći u labirintu ispresijecanom s nevidljivim zidovima u potrazi za magičnim simbolima. Radi se o dječjoj društvenoj igri s vrlo maštovito riješenom mehanikom koja 'glumi' nevidljivi zid s pomoću magneta i kugle.
 • Zmaj Diego: U ovoj dječjoj zabavnoj igri - zmaj Diego je jedan veliki nestaško. Njegov vatreni zadah gotovo uvijek napravi više štete nego koristi. Ove je godine Diego toliko promašio metu prilikom natjecanja u bacanju vatre da je zapalio šešir ujaka Droogea. Ali, niti Diegovi suparnici nisu ništa bolji i također promašuju svoje mete. Tko će na kraju pobijediti u ovom zmajskom natjecanju?

10 trenutaka iz djetinjstva koje će djeca zauvijek pamtiti

 • Rupa za čudovišta: U timskoj dječjoj igri, Stara vila opsjednuta je raznim čudovištima, koja uznemiruju njezine ukućane, a zadatak igrača je izbaciti što više čudovišta u Rupu za čudovišta, te ih tako eliminirati iz vile. Igra se 12 krugova, a trajanje kruga diktira pješčani sat i bit igre je smjestiti što više čudovišta u rupu za vrijeme trajanja kruga. Naravno, tim koji je skupio najviše čudovišta postaje Vrhunski tim za hvatanje čudovišta.
   
 • | Author: Udruga Igranje Foto: Udruga Igranje Moj prvi Carcassonne: Radi se o dječjoj igri koja je prilagođena verzija igre Carcassonne u kojoj se slažu pločice krajolika i postavljaju čovječuljci. U ovoj igri, pločice su tako nacrtane da uvijek pašu na one koje su već postavljene na stolu, pa djeca nemaju problema s njihovim smislenim postavljanjem.

  I sama igra sa čovječuljcima je pojednostavljena, pa igrači postavljaju svoje figurice svaki puta kada se završi neka cesta i na poljima imaju nacrtane likove u svojoj boji. Na kraju igre pobjeđuje onaj igrač koji je prvi uspio postaviti sve svoje čovječuljke.
   
 • Začarani toranj: Čarobnjak Crnogavran zatočio je Princezu u svojoj kuli i sakrio srebrni ključ koji jedini može otvoriti vrata princezine slobode. Tu nastupa igrač koji igra Robina, a koji mora pronaći ključ i staviti ga u pravi lokot kako bi uspješno oslobodio Princezu. Kada je ključ pronađen, potrebno ga je staviti u jedan od 6 lokota na kuli. U koliko je lokot ispravan, Princeza iskače iz kule i pobjeđuje onaj tko je Princezu oslobodio. U koliko je lokot krivi, počinje novi krug igre.
 • Monza: Igra koja je zapravo auto trka za djecu. Igrači bacaju šest kockica na svom potezu i pomiču aute ovisno o bojama koje pokazuju kocke. Sve su kocke iste i sadrže šest različitih boja, a igraća ploča ima tri trake za trku. Treba napomenuti kako igra potiče taktičko razmišljanje i prepoznavanje boja.
društvene igre djeca obitelj igranje Možda te zanima... Ne popuštajte mališanima u društvenim igrama Vrtić
 • Dobble: Ovo je jednostavna igra prepoznavanja uzoraka u kojoj igrači moraju pronaći istu sličicu na dvije karte. Sa setom ovih okruglih karata može se igrati čak pet različitih igara

 | Author: Udruga Igranje Foto: Udruga Igranje

 • Viva Topo!: Dječja igra koja potiče igrače da odmjeravaju rizik i nagradu bježeći od mačke i hvatajući što više sira. Igrači napreduju sa svojim miševima od početnog polja do nekog od postavljenih ciljeva, a što je cilj dalji - to nosi više sira (bodova). Mačka lovi miševe i kada ga uhvati izbacuje ga iz igre.

19 stvari koje trebate napraviti s djecom prije nego krenu u školu

 • Animal Upon Animal: U ovoj igri vještine igrači slažu drvene životinje jednu na drugu slažući od njih piramidu. Slaganje zahtjeva vještine kako se sve ne bi srušilo, a igrač koji je postavio sve svoje životinje, a da nije srušio postavljenu gomilu je pobjednik.
 • Alles Käse!: U ovoj igri igrači sakupljaju karte sira s rupama u namjeri da sakupe što više rupa u siru. Karte sadrže različiti broj rupa, a one karte koje imaju više rupa nose i veću vjerojatnost da je na drugoj strani karte zamka. Naravno, igrač s najviše rupa pobjeđuje, a igra također završava ako se potroši kup karata i pobjeđuje igrač s najviše osvojenih rupa.
 • Chicken Cha Cha Cha: Ovo je jednostavna igra pamćenja namijenjena mlađoj djeci i obiteljima. Igrači upravljaju kokošima koje se kreću ukrug po oslikanim jajima, a usred tog polja su pločice kokošinjca čiji redoslijed treba zapamtiti. Igrač koji najbolje pamti će pobijediti na kraju igre. 
Možda te zanima... Kako poboljšati dječje pamćenje i koncentraciju? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.