Vrtić Igre za djecu 10. veljače 2018.

Kako se igra vaše dijete? Ovan je energičan, a Škorpion je mala petarda

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte kako izgleda zabava i igranje vaše djece prema horoskopskom znaku. Jesu li vaši mališani skloni sportskim aktivnostima ili imaju umjetničku crtu?

Želiš li svakodnevno primati jedinstveni horoskop napravljen samo za tebe? Donosimo personalizirani horoskop napravljen s profesionalnim astrolozima, a omogućava izračunavanje jedinstvene astro analize na temelju vašeg natalnog horoskopa, planetarnih pozicija i njihovog odnosa i potpuno je besplatno. Prijavi se!

Ovan

Dijete u ovom znaku često dođe na svijet kao tiho i smireno. A zatim jednog dana otkrije svoje vokalne sposobnosti. Čak i ako ne pokazuju želju za svjetlima pozornice, i dalje će zahtijevati veliku pažnju, osobito od odraslih koje posebno vole. S obzirom da je ovo znak s muškom energijom, mnogi od njih favoriziraju očeve. Aktivni i energični, morat ćete ih stalno pratiti kad počnu učiti hodati. Također, mogu biti skloni nezgodama, a zaštita za djecu u kući je obavezna. Kada je riječ o prehrani, Ovnovi su izbirljivi, vole jesti istu hranu tijekom dana.

Vrijeme za igru: Ovnovi vrlo često imaju bistar i aktivan um, tako da vrlo rano možete započeti s zagonetkama i obrazovanjem. Dječaci Ovnovi su često brutalni pa im osigurajte mekane igračke. Imaju potrebu za brzim kretanjem, vole brze utrke i vatrogasne automobile, a posebno zbog njihove omiljene crvene boje. Vole modu, presvlačenje i prerušavanje. Neovisni i temperamentni, vole imati vrijeme samo za sebe. Vole se povući u svoj privatni prostor i ne prisiljavajte ih da se igraju s drugom djecom kada nisu raspoloženi. U igri s drugom djecom su šefovi. Oni su prirodni vođe i organizatori, a s tim osobinama povest će drugu djecu u avanturu i pustolovine. Povezivanje sa starijom djecom može im pomoći da se nauče zabavljati i kada nisu na čelu grupe.

igra, djeca, tata, igračke Možda te zanima... Najveća greška koju roditelji rade kad kupuju igračke za djecu Vrtić

Bik

Ovaj znak je spavanje pretvorio u pravu umjetnost. Bikovima vladaju njihova osjetila, pa zato ako su gladni, umorni ili spremni za igranje, budite spremni. Inače će vjerojatno ozbiljno početi vrištati i derati se kako bi privukli vašu pozornost. Općenito su slatki i ležerni. Njima vlada Venera, planet ljubavi i ljepote, pa ćete ih lako moći odvesti na natjecanje ljepote. Vole se lijepo oblačiti i uživati u svemu. Također, sa svojim sitnim šakama i nogama vole udarati, pogoditi i lupiti. Dajte im mekane igračke kako nitko oko njih ne bi imao masnice.

Vrijeme za igru:  Odvedite ih u park, Bik je zemljani zrak i oni bolje napreduju kada više vremena provode na zraku. Upišite ih u neku timsku sportsku aktivnost na otvorenom kada budu dovoljno veliki. Djeca u ovom znaku su muzikalna, pa ih okružite igračkama instrumentima i potičite ih da pjevaju. Također će uživati u slušanju glazbe. Mali Bikovi vole obitelj i posesivni su, najviše će se voljeti igrati s bratom ili sestrom. Ako je jedinica ili jedinac, organizirajte mu redovitu igru s drugom djecom, kako bi mogao uživati.

Blizanci

Čestitamo! Vaše dijete sigurno ima genijalnosti u sebi. Vrlo rano mogu pokazati glazbeni dar, progovoriti ili čitati prije druge djece ili imati neku talent zbog koje će se moći natjecati u nekom show. Bez obzira na sve to, život vam neće biti dosadan kada imate dijete u ovom znaku. Naravno, znatiželjni kakvi jesu htjet će dodirnuti sve što vide. Osigurajte zaštitu na svim utičnicama. Merkur je njihov vladajući znak, a to je planet komunikacije i intelekta što znači da ova djeca mogu razgovarati sami sa sobom ili izmišljenim prijateljima, a vrlo često mogu i izmisliti i vlastiti jezik prije nego nauče jezik svojih roditelja.

Vrijeme za igru: Djeca u ovom znaku mogu imati napredne tehničke sposobnosti. Mnogi od njih će biti dobri s računalima, ali pripazite jer mogu postati ovisni o različitim igricama. Dajte im igračke s kojima mogu koristiti ruke. Također, mogu uživati u igračkama s kojima mogu raditi različite pokuse ili se igrati detektiva. Učenje stranih jezika njima će biti zabava, oni su rođeni za komunikaciju, Blizanci puno lakše uče nove jezike nego druga djeca. Dramske grupe su stvorene za ove mališane. Blizanci su dvostruki znak i ova djeca brzo napreduju kada imaju pravo društveno okruženje. Vole biti okruženi s djecom svoje dobi, stoga ih odvedite u vrtić i igraonice što je prije moguće.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Rak

Rak je znak kojemu je jako važan odnos mama-dijete, pa su zato su ova djeca jako vezana za "majčinsku energiju". To se također može protumačiti kao potrebu da se bude njegovan. Bez obzira tko je njihov skrbnik, ta djeca će biti jako povezana s njim. Ova djeca mogu biti ćudljiva te mogu mnogo plakati kad su mali, a i jako im teško može pasti odvikavanje od dojenja. Osjetljivi su, ali i mogu crpiti energiju i stavljati stvari u usta kada se osjećaju tjeskobno ili na nepoznatom terenu. Može ih se umiriti bočicom ili užinom. Probajte im ponuditi neku igračku koju mogu zagrliti kada trebaju utjehu. Vole poznate ljude i obitelj te mogu biti sramežljivi kada su u blizini nepoznatih ljudi. Uživaju u odijevanju i lijepom ponašanju u školi i u vrtiću.

Možda te zanima... 7 stvari koje će djeca pamtiti o roditeljima kad odrastu Roditelji

Vrijeme za igru: Rakovi su "majčinski znak" i zato vole lutke i plišane igračke za koje se mogu brinuti. Također, vole i kućne ljubimce, ali odaberite životinju koja jako voli djecu. Hrana je poseban užitak za Rakove. Vole pomagati u kuhinji, postavljenje stola, pranje posuđa ili pomaganje kod pripreme hrane su stvari koje su za njih prava igra. Pažljivi s umjetničkom crtom uživat će u crtanju, slikanju i stvaranju kolaža. Knjige sa slikama su idealne za učenje čitanja. Pustite ih da uređuju svoj kut u stanu ili sobu, ugodna "spilja" je njima važna za osjećaj sigurnosti, a možda ćete i otkriti da imate malog dizajnera interijera u obitelji. Osigurajte im vrijeme kada mogu biti sami, to je znak koji se voli povući i imati red kako bi mogao ostati usredotočen. Ako nije raspoložen za igru s drugom djecom nemojte ga na to prisiljavati.

Lav

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Mali Lavovi su općenito sretni, nasmijani i društveni. Oni su također dramatični, pa kada dođe vrijeme za ispade bijesa, čuvajte se. Ova djeca se vole igrati, bilo da se radi o nekoj društvenoj igri ili o lutkama, trčanju za kućnim ljubimcima ili igricama na računalu. Sve dok su kreativni i slobodni, oni su sretni. Vole vesele boje i zvukove. Na zidove u njihovom prostoru stavite stavite boje. Upozorenje: nemojte kupovati igračke koje imaju puno zvukova ako ne želite dobiti migrenu. Odlazak na spavanje kod njih neće baviti jednostavan, oni imaju puno energije koju moraju potrošiti i vole biti budni cijelu noć te pričati i pjevati. Upišite ih na dramske radionice, ples ili gimnastiku kako bi svoje glumačke talente mogli nabolje izraziti.

Vrijeme za igru: Osigurajte im veliku kutiju s odjećom kako bi se stalno mogli presvlačiti. Jako kreativni Lavovi imaju izmišljene prijatelje i pretvaraju se da su u nekom drugom vremenu. Budite spremni za stalnu zabavu i pripremite se za stalno pljeskanje. Veliki ruksak je obavezan jer vole putovati s puno igračaka ili s omiljenim plišancem ili lutkom. Uživaju s kućnim ljubimcima (Lav je kralj životinja). Ovaj znak prirodno osjeća životinje, brižni su i iznimno odgovorni. Budući da Lav treba više pažnje od prosječnog djeteta, pas ili mačka koju može zagrliti ispunit će njegove velike potrebe. Izviđači su odlična slobodna aktivnost za njega jer će u timskom radu s djecom iskoristiti svoje prirodne sposobnosti za vodstvo.

Djevica

Dijete u ovom znaku zna što voli, a što ne, pogotovo kada se radi o hrani. Ovaj znak je rob navike, pa ova djeca najbolje funkcioniraju uz pravilan raspored. Nema potrebe za crtežima na zidu i različitim igračkama s zvukovima jer oni vole jednostavnost i okolinu bez puno smetnji. Umirujuća muzika i bijeli zidovi odgovarat će njihovom karakteru. Vladar ovog znaka je Merkur, planet intelekta i komunikacije, puno ovih mališana nauče čitati i pisati jako rano. Okružite ih knjigama i puzzlama. Iako izgledaju nevino, vrlo rano mogu postati nestašni. Ometajte ih tako da ih zaposlite u izradi nečega, rad s rukama može ih zabaviti satima.

Vrijeme za igru: Mališani u ovom znaku vole pomagati i raditi nešto s rukama. Izradite s njima omiljenu igru. Ako itko od pranja suđa može napraviti umjetnost to su onda ljudi u ovom znaku. Brbljivi su, i trebaju mnogo prijatelja. Vole se družiti s odraslima i sa starijom djecom. Kada se druže s mlađom djecom od sebe mogu se ponašati zapovjednički i biti tužibabe, što može dovesti do razmirica s braćom i sestrama i vršnjacima. Nježno im pokazujte kako se socijalizirati kako bi lakše komunicirali s vršnjacima. Pustite ih da grade, rade rukama, a njihov znatiželji um može uživati knjigama i zagonetkama.

Možda te zanima... Želiš li probati jedinstveni horoskop napravljen samo za tebe? Roditelji

Vaga

Pripremite fotoaparat. Slatke i šarmantne Vage su savršene za fotografiranje. Nasmiješit će se i gurati u kadar. Ako postoji znak koji trebate upozoriti da ne priča sa strancima, to je ovaj. Kao jaslička djeca trebaju mnogo pažnje od svojih omiljenih odraslih osoba i mogu smetati svoju braću i sestre zbog stalne potrebe za pažnjom. Vaga je znak koji vlada brakom, tako da razvod i smrt roditelja za njih može biti najveći udarac. Treba ih stalo podsjećati da su voljeni. Bez takvog uvjeravanja, mogu postati krhki ili zatvoreni s puno ljutnje. Male Vage su jako svjesne dobra i zla. Njihov osjećaj za ravnotežu i sklad čini ih vrlo kreativnim.

Vrijeme za igru: Vaga želi sve učiniti lijepim. Pustite ih da uljepšaju svoju sobu i stvari i boje poslože kako žele. Malene Vage mogu sate potrošiti na izrađivanje maketa brodova, automobila ili helikoptera. Velikodušni su i uvijek će sve rado podijeliti. Budite spremni na suze kada shvate da ostatak svijeta ne funkcionira po filozofiji "što je moje, to je tvoje". Vole proslave i posebne prilike, a planiranje rođendana je nešto što kod njih može trajati mjesecima. Glazba će im izmamiti osmijeh na lice pa će im omiljene igračke biti one koje sviraju i pjevaju. Također, mogu biti graciozni na pozornici, vole se oblačiti i glumiti u školskim predstavama. Vage vole sportove jedan na jedan kao što je tenis.

pametni telefon mama dijete Možda te zanima... Jesu li pametni telefoni nove igračke za djecu? Vrtić

Škorpion

Bebe Škorpioni su kao male petarde, rođene s puno talenta i stavovima. Depresivni i napeti, a u idućoj minuti se neodoljivo smiju, lako će vas smotati oko svojih sitnih prstiju. Oni imaju tendenciju za biti introvertni, stoga nemojte biti iznenađeni kada primijetite da se više voli igrati sami satima ili uživati sa samo jednim prijateljom ili bratom. Duboko su osjetljivi, ali skloni su skrivanju svojih osjećaja. Ako je vaš mali Škorpion posebno tih, sjednite s njim i razgovarajte bez predrasuda i dijete će vam reći što se događa. Mogu biti nevjerojatno intuitivni i moći ćete naučiti nešto novo o sebi kada ih odgajate.

Vrijeme za igru:  Ovaj znak je posebno talentiran kada su u pitanju glazba i umjetnost. Male igračke instrumenti i različiti setovi igračaka u kojima mogu nešto slagati zabavljat će ih satima. Vole se natjecati pa ih pustite da sudjeluju u aktivnostima u kojima mogu zasjati kao individualci. Vole se transformirati, različiti kostimi, kopiranje tuđeg naglaska ili imitiranje omiljenog TV lika; sve će to zabaviti ove mališane. Ako želite da uče strane jezike, neka počnu što mlađi jer ćete se iznenaditi kojom brzinom uče. Djevojčice u ovom znaku vole modu, i možda će se jako uzrujati ako se njihova omiljena haljinica uprlja tijekom igranja. Kako su vodeni znak, vole sportove u vodi i plivanje te brodove. Upišite ih vrlo rano na satove plivanja. Zbog toga što su jako intuitivni na njih jako utječe energija drugih ljudi. Ne forsirajte ih da sudjeluju u ekipnim sportovima ili da budu dio neke grupe za igranje ako ne žele. Posebni su i sami će naći prijatelje.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Strijelac

Upalite kolica i pripremite se za ludu vožnju. Dijete u ovom znaku je putnik i bit će spreman za istraživanje svijeta od prvog dana. Ovi nasmiješeni maleni klaunovi bit će oduševljeni u otkrivanju novih stvari. Čuvajte svoje dragocjenosti izvan dosega i izvan njihovog vidokruga, ili će to oni uskoro žvakati. Neovisni i društveni, vole biti okruženi djecom svoje dobi. Ako ih počnete gušiti s ljubavlju i stalno ih nadgledate brzo ćete ih odgurnuti od sebe. Pustite ih da imaju svoj prostor, ali provjeravajte ih redovito. Ako ih stavite u pješčanik ili im nabavite sportsku opremu bit će sretni satima. Vole učiti, stoga im pripremite puno knjiga i edukacijske igračke. Nemojte se iznenaditi ako vaš mali Strijelac vrlo rano progovori i počne izgovarati riječi zbog čega biste mogli ostati u šoku.

Vrijeme za igru: Kao divlji znak zodijaka, vole biti na zraku igrajući se u blatu. Zaboravite na lijepo odijevanje. Držite se odjeće koje se može prati u perilici. Pošaljite ih u izviđače što ranije možete. Njihov slobodan duh može biti zbunjen ako ima previše pravila, obožavaju slobodnu formu, ali će voljeti igre u kojima mogu svašta naučiti. Ljubitelji su životinja, ali i različitih plišanca kao što su pas i konj. Vodite ih na mjesta gdje mogu uživati u društvu životinja. Otvorenog uma, slagat će se s različitom djecom i upoznavati različite kulture i tradicije.

igra, djeca Možda te zanima... Vrste igre i igračke koje vole djeca od rođenja do škole, a već ih imate kod kuće Beba

 

Jarac

Oni su stare duše zodijaka, tako je vaša beba stigla na ovaj svijet s brazdom na čelu i izrazom mudrosti na licu. Discipliniranje ove bebe neće biti teško: ovi odgovorni klinci vole mamu i tatu učiniti ponosnim. Izazov za ove roditelje mogao bi biti da ih se natjera da popuste malo u tome. Rođeni su kao perfekcionisti, pa mogu čak skrivati svoje crteže ako misle da nisu savršeni. Druženje s vršnjacima počinju vrlo rano, a vole i velika društva. Prijateljstva iz djetinjstva čuvat će cijeli život, a možda će se čak i vjenčati sa svojom prvom ljubavi. Nestabilan rani obiteljski život ili promjena škole može ih pretvoriti u usamljenike i ljude sklone nevoljama. Obiteljski su orijentirani, a tradicija će im dati solidnu bazu koja im potrebna za izvrsnost u svijetu.

Vrijeme za igru: Kao zemljani zrak, Jarac voli boraviti u parku i lutati po vani. Kao društvena bića vole društvo druge djece. Pustite da ih da se uključe u različite društvene aktivnosti. Vjerojatno će biti jako popularni među svojim vršnjacima. Vole sudjelovati u sportovima kao što su nogomet ili košarka, sve što sadržava trčanje. Prirodni vođe vjerojatno će vrlo brzo voditi svoju ekipu. Kao najambiciozniji znak zodijaka, mali Jarci vole ići na posao s mamom i tatom ili se pretvarati da vode svoj posao. U njihove igračke uključite blagajnu i Monopoly i vidjet ćete kako im mašta radi. Njihov prirodni osjećaj za red može ih pretvoriti u dobre bubnjare ili basiste. Dajte im glazbene instrumente i molite se da možete izdržati buku.

Možda te zanima... Vodič za igračke prema djetetovoj dobi: Koje odabrati? Vrtić

Vodenjak

Vodenjaci su djeca genijalci, rođeni s crtama genijalnosti i hazarderstva koje se preklapaju. S njihovom socijalizacijom među vršnjacima možete započeti vrlo rano; ovaj znak imat će puno prijatelja. Djeca u ovom znaku mogu biti ekscentrična i izvan pravila. Mogu vas iznenaditi bizarnim komentarima i čudnim navikama. Najbolje je da uživate u njihovim nastupima. Pobunit će se samo ako ih pokušate ukrotiti. Velikodušni s braćom i sestrama, a mrzit će bilo kakvu nepravdu. Borit će se za gubitnike i prava svojih vršnjaka. Uključite ih u izviđače, sport ili neku društvenu aktivnost u ranoj dobi kako biste potaknuli njihov osjećaj za humanost, pravdu i timski rad.

Vrijeme za igru: Vaš Vodenjak će ili biti super popularan ili genijalac koji je izvan društva. U drugom slučaju razmislite da vašeg mališana stavite u neku alternativnu školu kako bi on ili ona mogli biti okuženi djecom jednake inteligencije (a ne da se osjećaju čudno i drugačije). Nikada nemojte tepati s njima, ovaj znak mrzi autoritete i odmah će se pobuniti. Kako bi potpuno surađivali objasnite im jasna pravila i sve logično kao da razgovarate s odraslom osobom. Ovaj znak voli čežnju. Vodite ih kroz život, pričajte im o opcijama u budućnosti. Oni su pobunjenici i trebaju znati da postoje posljedice kada se nedolično ponašaju. Držite se onoga što ste obećali jer bi mogli izgubiti poštovanje prema vama.

beba igra igranje Možda te zanima... Koje su najbolje didaktičke igračke? Vrtić

Ribe

Djeca u ovom znaku su stare duše, rođene s mudrošću i razvijenom osobnošću. Njihove oči mogu biti sanjive, ali vide sve što se događa oko njih. Možda zato mnogo djece u ovom znaku izrastu u likovne umjetnike, inženjere i fotografe. Malene Ribe vole šefovati svojim vršnjacima. Sa svojom bogatom maštom, izmislit će igre za sve, ali mogu se osjećati povrijeđeno ako se neko dijete ne želi igrati s njima. Ako postoji velika napetost među vršnjacima ili kod kuće, mogu postati nasilnici. Kreativni i suosjećajni, oni će djelovati pod utjecajem emocija, a odbacit će zdrav razum. Čvrsta i jasna pravila kod kuće pomoći će Ribama da se kreću kroz život bez da padnu pod utjecaj problematičnog vršnjaka.

Vrijeme za igru: Okružite ih velikim brojem umjetničkih igračaka, čak i digitalnom kamerom koja je njima prilagođena. Izrada kolaža i crtanje ih satima mogu držati u miru. Uživaju u sportovima kao što su nogomet, ples i klizanje. Kao vodeni znak, oni će uživati u bazenima i moru, a vrlo rado će se pridružiti plivačkom timu. Vole biti na pozornici, pogotovo ako pjevaju i plešu u baletnim cipelicama. Pustite ih da sudjeluju u dramskim grupama. Ako provode puno vremena s odraslim osobama mogu se razviti u usamljenika, tako da ih trebate naučiti kako da se integriraju s vršnjacima. Ovaj znak voli miris domaćih čokoladnih kolača ili pite od jabuka, vrlo rado će vam pomoći u pripremi. To je sjajan način povezivanja s njima.

Možda te zanima... Savjeti za roditelje: Što vaše dijete treba prema horoskopu? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.