Vrtić Igre za djecu 13. prosinca 2013.

Igračke koje će oduševiti vašeg predškolca

igračke
Foto: Mondo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako biste zadovoljili istraživački duh svog mališana, predlažemo vam pet igračaka koje mu ove godine možete ostaviti pod borom. Djeca jasličke i vrtićke dobi posebno uživaju u interaktivnim igračkama, kao i onima od kojih mogu sami nešto izraditi, zato su među našim prijedlozima dječji laptop, kocke i plastelin, ali i slikovnica s naljepnicama i DVD s omiljenim crtićima

igračke | Author: Mondo Foto: Mondo

Laptop za male istraživače

Ako je dijete zainteresirano za vaš kompjuter, sigurno će ga razveseliti i njegov vlastiti. Dječje prijenosno računalo Dora istražuje ima sve što je potrebno za "ozbiljan rad na kompjuteru", ekran, tipkovnicu i miša, a uz to je šareno i prilagođeno djeci od tri godine nadalje. Uz Doru dijete otkriva 10 različitih aktivnosti koje potiču na istraživanje: učenje slova, brojeva, osnova matematike, spajanje pojmova, izazovne igre pamćenja i glazbu.

igračke | Author: Mondo Foto: Mondo

Interaktivni plišanci

Čak i kad se radi o plišanim igračkama, djecu obično više zainteresiraju ako su interaktivne, poput ove Blu Blu bebe delfinaNježnoplavi delfin velikih očiju dugačak je 65 centimetara, a kad ga se pomiluje po glavi, otvara oči i glasa se nježnim zvukovima. Kad mu stavite ribu u usta, otvara usta i žvače, a vaše ga dijete može pripremiti i za spavanje tako da mu stavi dudu u usta, na što će on zatvoriti oči i duboko zadovoljno disati. Uspavljujući delfina, vaše bi se dijete moglo i samo uspavati. 

igračke | Author: Mondo Foto: Mondo

Kolači od plastelina

Jednom kad otkriju plastelin, djeca još dugo njime ostaju fascinirana. Velik je izbor masa za modeliranje različitih boja, kao i dodataka koji omogućuju stvaranje zanimljivih "skulptura", a među njima je i komplet Play-doh pekara. U pakiranju se nalazi dvodjelni alat za istiskivanje, tacna, stalak za torte, tanjur, plastični nož, vilica i ostali pribor za izradu torti, kolača i drugih slastica te 4 kantice Play-doh mase za modeliranje. 

igračke | Author: Mondo Foto: Mondo

Prvi lego komplet

Uz Lego Duplo kocke, namjenjene djeci već od godinu i pol dana, vaši će mališani lako naučiti graditi kule, no Lego ima i razne druge igračke. Uz čovječuljke različitih zanimanja, životinje, automobile i razna druga vozila vaše će se dijete dugo zabavljati, a vi mu se možete pridružiti u osmišljavanju igara. Ovaj Lego Duplo vlak iz zoološkog vrta dolazi u paketu s figuricom strojovođe, žirafom i nekoliko kockica.

Pepa Pig | Author: Promo Foto: Promo

Slikovnica i DVD s omiljenim crtićima

Peppa Pig oduševljava mnoge mlađe predškolce pa ako je vaše dijete jedno od njih, svidjet će mu se ovakav komplet koji sadrži slikovnicu i DVD s deset epizoda popularnog crtića. 'Peppina i Georgeova slikovnica sa šarenim naljepnicama' uz naljepnice, koje će razveseliti većinu djece, sadrži i razne druge igre i aktivnosti: upute za izradu mobila, slike za bojanje, predlošci za pisanje slova, labirint i igra spajanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.