Trudnoća Porođaj 12. prosinca 2018.

Nevjerojatan video hipnoporoda kod kuće - snaga i ranjivost žene

Foto: Facebook/Chiara Doveri Photography Familien- und Kinderfotografie in Berlin
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pogledaj nevjerojatan video mame koja rađa kod kuće prakticirajući hipnoporođaj koji se fokusira na specifično opuštanje i umirujuće tehnike koje pomažu smanjiti bol tijekom poroda

Aktivno sudjelovanje, meditacija, odličan tim, podrška partnera - sve to zaista pomaže kad je u pitanju porod. Hipnoporođaj je upravo to - način pripreme žene za porod, za aktivno sudjelovanje u vlastitom porodu.

Žene su aktivne sudionice svog poroda

Pri spomenu bilo kakvog oblika hipnoze, mnogi imaju na umu osobu koja nema aktivnu svijest niti svoju volju, što je daleko od onog što se zaista događa. Trudnice koje su se pripremale za porod tehnikama hipnoporođaja su aktivne sudionice svog poroda. Educirane su, upoznate sa mehanizmom poroda, sa svojim tijelom i njegovim mogućnostima i povezane same sa sobom. U porodu su glasne ili tihe, mirne ili pokretne, onakve kakve žele biti.

Možda te zanima... Što je hipnoporođaj - metoda kojom je Kate navodno rodila Trudnoća

"Tehnika hipnoporođaja kod žena mijenja taj program u podsvjesnom umu kako bi počele povezivati porođaj s pozitivnim osjećajima i stavovima. To isključuje bilo kakvo nesvjesno stanje ili pasivnost majke, dapače, majka je izuzetno aktivna i kroz cijelu trudnoću i porod", objašnjava Marija Čukman, porodiljna edukatorica i doula.

Snimka jednog hipnoporođaja trenutno se širi društvenim mrežama. Fotografkinja Chiara Doveri podijelila je video jednog hipnoporođaja kod kuće u kojoj je jasno vidljiva istovremena majčina snaga, ranjivost, koncentracija i ljubav

Upozorenje: Video sadrži eksplicitne scene

The Birth of Kai. Geburtsvideo

Hypnobirthing, Meditation, Yoga, a great birth team, a loving and caring partner... all of this really help to deliver your baby. Watch this amazing woman to give birth to her son, see her strength, vulnerability, concentration and love. The Birth of Kai. www.chiaradoveri.com Geburtsfotografie und Familienfotografie Berlin Birth Photography and Birth Video Share it if you love it 😍 #birthvideo #geburtsfotografie

Objavljuje Chiara Doveri Photography Familien- und Kinderfotografie in Berlin u Ponedjeljak, 19. studenoga 2018.

Što se događa s tijelom za vrijeme poroda?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Doveri Photography (@chiara_doveri_photography) on

porod dojenje mama beba Možda te zanima... Orgazmički porođaj - i to je moguće! Trudnoća

'Ono najvažnije kod hipnoporođaja je da svaka žena ima potpunu slobodu izraziti samu sebe'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Doveri Photography (@chiara_doveri_photography) on

"Sjećam se koliko je smirena i opuštena bila mama. Tijekom poroda je svirala klasična glazba, a ona je disala i pomicala se u ritmu glazbe. Znam puno žena koje su probale hipnoporođaj i nisu bile posebno impresionirane, ali ova mama je u potpunosti savladala cijeli proces. Ono najvažnije kod hipnoporođaja je da svaka žena ima potpunu slobodu izraziti samu sebe tijekom poroda. Možeš vikati ili biti smirena, kretati se ili biti na mjestu, kako god tebi najbolje odgovara, u tome je cijela poanta", rekla je fotografkinja. 

'Ženama treba omogućiti porod kakav žele, ali moraju biti spremne na sve promjene'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci