Roditelji Zanimljivosti 14. travnja 2017.

Kako poticati emocionalni i intelektualni razvoj djeteta

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Želimo li da dijete razvije vještine i sposobnosti emocionalne i socijalne inteligencije, tada je svakako važno da o tome mislimo svakoga dana

Autorica web aplikacije Pametnica i vlasnica izdavačke kuće Harfa, Irena Orlović, će u suradnji sa psihoterapeutkinjom Tatjanom Gjurković, u Zagrebu, 19. travnja, održati edukaciju pod nazivom „Što sve ubrajamo u rano poticanje emocionalnog i intelektualnog razvoja“.

Neuroznanstvenici su potvrdili da ljudski mozak nije stroj koji je na svijet stigao unaprijed strukturiran po određenom planu. Riječ je o nerazvijenom organu koji se, ovisno o okolini, razvija cijeli život. No, njegove se temeljne strukture formiraju već u prvim godinama života, pa je stimulacija u ranim godinama dječjeg razvoja izuzetno važna, pojasnila je Orlović.

Neka od pitanja na koja će stručnjakinje odgovarati su:

  • Kako izravno utječemo na oblikovanje dječjeg mozga?
  • Zašto samo potičemo djecu s teškoćama u razvoju kada znamo koliko važnu ulogu igra rana stimulacija kad je razvoj dječjeg mozga u pitanju?
  • Što ubrajamo u ranu stimulaciju?
  • Zašto su roditelji najvažnija karika u odgoju i obrazovanju djece?
  • Kako pomoći djeci da crpe svoje potencijale i izrastu u najbolju verziju sebe? 
  • Zašto je emocionalni razvoj temelj intelektualnog razvoja?
  • Kako putem komunikacije možemo oblikovati i integrirati mozak u razvoju? 
  • Na što trebamo obratiti pozornost ako želimo da se mozak zdravo razvija u prvim godinama?

 | Author: Promo Foto: Promo

Dijete nasljeđuje samo skicu, a način na koji će se oblikovati i graditi dječji mozak ovisi prvenstveno o njegovoj interakciji s roditeljima i okolinom.  Na ovoj ćemo edukaciji pojasniti na koji način funkcionira i kako se razvija dječji mozak, te zašto su upravo roditelji najvažnija karika u odgoju i obrazovanju“, kazala je Orlović, naglasivši da je ključni cilj edukacije savladavanje konkretnih tehnika za svakodnevnu primjenu u komunikaciji i radu s djecom.

Edukacija će se održati u hotelu Aristos, na adresi Cebini ul. 33, Buzin, s početkom u 17:30 sati. Namijenjena je stručnjacima za odgoj i obrazovanje djece, ali i roditeljima koji žele čuti više o primjeni novih znanstvenih saznanja o razvoju mozga i važnosti ranog poticanja emocionalnog i intelektualnog razvoja djece. Orlović i Gjurković na edukaciji će govoriti o izravnim utjecajima na razvoj dječjeg mozga, tehnikama rane stimulacije, emocionalnom razvoju kao temelju intelektualnog napretka, terapiji igrom i poticanju empatije. 

Edukacija traje četiri školska sata. Redovna cijena edukacije je 320 kn. Ako uplatu izvršite u roku 48 sati od trenutka prijave, cijena za vas je 260 kn.

Podsjetimo, Irena Orlović autorica je web aplikacije Pametnica i vlasnica splitske izdavačke kuće Harfa, čija je djelatnost izdavanje literature za poticanje ranog emocionalnog i intelektualnog razvoja djece. Za izniman poslovni uspjeh i vrijedan društveni angažman, udruga poslovnih žena Krug prošle joj je godine dodijelila prestižno priznanje za poduzetnicu godine u kategoriji socijalnog poduzetništva. Trenerica je neuro-lingvističkog programiranja, a uz to paralelno pohađa studij psihologije i NLP psihoterapije.

Tatjana Gjurković, mag.psihologije, certificirana je transakcijska analitičarka i psihoterapeutkinja te profesionalna terapeutkinja igrom. Na edukaciji će, među ostalim, govoriti o važnosti samosvjesnosti vlastitih obrazaca osjećanja, razmišljanja i ponašanja, kao i znanju o emocijama. 

"Da bi dijete imalo zdrave socio-emocionalne vještine, ljudi u njegovoj  okolini trebaju iste razvijati", izjavila je Tatjana Gjurković. 

Za prijavu kliknite ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci