Roditelji Zanimljivosti 09. ožujka 2017.

Naučite sve o ranom razvoju djeteta

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ciklus radionica za roditelje može biti odličan način za pronalazak podrške koja vam je možda oduvijek nedostajala. Saznajte kako se nositi s rodteljskom ulogom ili podijelite svoju priču i što ste naučili s onima koji bi možda mogli nešto naučiti od vas

Kako se nositi sa svim promjenama koje će doći s malim djetetom, što napraviti kako bi dijete bilo sretno i razvijalo se na najbolji mogući način, kako se igrati s djetetom i što napraviti kada se boji? To su samo neka od pitanja koja se mogu javiti kod novih roditelja, a odgovori na njih nisu daleko.

Savjetovalište Telefončić kreće s ciklusom radionica za buduće i postojeće roditelje djece u dobi do 4 godine. Kroz ovaj ciklus radionica pružit će se podrška roditeljima u nošenju s roditeljskom ulogom. Razmjenjivat će se znanja i iskustva iz područja ranog razvoja te će se usmjeravati roditelje u stvaranju realnih očekivanja od sebe kao roditelja i osnaživanju/razvoju potrebnih vještina koje podržavaju razvoj djece.

obitelj roditelji dijete park | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ciklus se sastoji od 8 radionica, a od polaznika se očekuje da pohađaju sve radionice kako bi kao cjelovita grupa i sami pridonosili razmjeni znanja i iskustava te pružanju međusobne podrške jednih drugima. Telefončić se odlučio za ciklus radionica jer je razvoj djeteta jedinstven proces koji pred roditelje stavlja brojne izazove. Rad je koncipiran na način da se prate polaznici kroz procese koji se odvijaju za vrijeme trajanja ciklusa, a tiču se poimanja sebe kao roditelja i kao individua.

Radionice će se održavati svaki tjedan u trajanju od dva sata u terminu prema dogovoru s polaznicima.
Prva radionica održat će se u četvrtak, 16. ožujkaod 18 do 20 sati, u prostoru Malog domaBaštijanova 1, Zagreb.

Kroz ovaj program veća pažnja posvetit će se temama od posebnog interesa za polaznike te će se uz sugestije polaznika detaljnije planirati sadržaj i raspored.

Teme koje će se obrađivati su:

  • Očekivanja u ulozi roditelja
  • Razvoj sigurne privrženosti i rana komunikacija
  • Podrška djetetu u razvoju svoje osobnosti
  • Roditeljska odgovornost i postavljanje granica
  • Specifični izazovi rane dobi (spavanje, hranjenje, obavljanje nužde, ...)
  • Razvojni strahovi i prilagodbe
  • Emocionalni razvoj djeteta
  • Važnost igre, druženja s vršnjacima, …

Voditeljice radionica su psihologinje s višegodišnjim iskustvom vođenja radionica koje rade kao savjetovateljice na Telefončiću od 2012. godine – Nikolina Essert, Jelena Klopotan i Sunčana Rokvić.

Pohađanje radionica je besplatno za polaznike, a za više informacija i prijavu javite se na e-mail adresu: info@telefoncic.hr.

Požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen! 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.