Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 17. travnja 2018.

Idealne aktivnosti za bolji razvoj male djece

djevojčica crtanje
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelji se često pitaju koje aktivnosti mogu pomoći djeci da se bolje razvijaju. Iz tog razloga, izdvojili smo neke od najboljih aktivnosti u kojima možete sudjelovati i pomoći im da se bolje razvijaju

Dosta roditelja koji imaju malu djecu su u nedoumici što je najbolje za njihovu djecu. Stručnjaci kažu da bi svaki roditelj trebao biti aktivan, posebno kad su djeca mala jer u tom razdoblju nauče nešto novo svaki dan.

Pjevanje

Pjevanje s djetetom može biti zabavno. Svako dijete voli slušati i pjevati svoje omiljene pjesmice i plesati uz njih. Neka vaša djeca plešu u ritmu glazbe!

beba djevojčica glazba instrument Možda te zanima... Glazba pomaže bebama u govoru i učenju Beba

Zagonetke

Zagonetke su još jedna radost i pozitivna aktivnost za djecu. To će im pomoći da poboljšaju pamćenje. Postavljajte im pitanja, naučite ih da razmišljaju.

Dr. Rajović: Današnja djeca su intelektualno i motorički slabija

Možda te zanima... Danski odgoj djece: 12 savjeta za sretno igranje Vrtić

Crtanje i bojanje

Jedna od najboljih aktivnosti za djecu je crtanje i bojanje. Djeca vole crtanje na objektima, papirima i sl. Kupite bojanku i bojite s vašim djetetom.

crtanje škola Možda te zanima... Kako crtanje djeci pomaže u učenju? Školarci

Čitanje bajki

Ako ste roditelj pričljivog djeteta, jedna od najboljih aktivnosti za njih je da im čitate neku bajku. Osim toga, možete kupiti knjige koje i oni mogu "čitati“ To su knjige sa slikama.

knjiga čitanje Možda te zanima... Zašto djeci trebate čitati? Vrtić

Vrtlarstvo

Vrtlarstvo je dobro za um, a ono pomaže u povećanju mentalne snage kod male djece. Potaknite svoje dijete na igru zemljom i naučite ga da posadi neku biljku. Ove aktivnosti pomoći će vašem djetetu da nauči značenje novog života.

dijete dječak igra Možda te zanima... Znate li koji je najveći problem većine roditelja? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.