Roditelji Zanimljivosti 27. travnja 2024.

Duhovit popis: 10 stvari koje rade 'helikopter' roditelji

Foto: Freepik ; 'Helikopter' roditelji
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postoji mnogo različitih stilova roditeljstva, od 'slobodnog' roditeljstva do autoritarnog roditeljstva, ali o jednom stilu se posebno često raspravlja, a radi se o 'helikopter' roditeljstvu. Pročitaj šaljiv popis stvari koje rade 'helikopter' roditelji

Postoji granica između toga da roditelji pomažu svojoj djeci i vode ih kroz život i između toga da rade previše za svoju djecu. Ipak, slobodno se može reći kako svaki roditelj ima svoj jedinstven roditeljski stil, a ako si ti ponosni 'helikopter' roditelj, ovo su 10 šaljivih stvari s kojima se možda možeš poistovjetiti: 

1. Vječno se brineš oko odjeće svog djeteta. "Pazi da zakopčaš jaknu do kraja! Da, skroz do kraja. I stavi rukavice, kapu i šal, molim te - danas će biti manje od 15 stupnjeva! Znam što govorim!"

2. Mažeš dijete kremom za sunčanje od glave do pete čim prve zrake sunca počinju viriti kroz oblake. A, ako kroz tu gustu bijelu pastu vidiš i komadić njihove kože - vrijeme je da namažeš još jedan sloj kreme. Ne postoji takva stvar kao biti previše oprezan!

3. Ohrabruj dijete da jede između svakog zalogaja hrane. "Mhm, još jedan zalooogaaj! Bravo! Ajde, još malooo! Odlično." 

tuga Možda te zanima... 10 stvari koje moraš znati da ne postaneš toksični roditelj Roditelji

4. Kad su u pitanju školski projekti ili priredbe, bilo da je u pitanju pomaganje djetetu oko likovnog projekta, šivanje kostima za priredbu, snimanje priredbi ili pečenje kruha za Dane kruha - ti ste glavna mama!

5. Tražiš djetetovu pažnju ako odluta 1 metar od vas. "Heej, kud si krenuo?" 

6. Slijediš svoje dijete na igralištu kao da igrate neku igru. Pružaš im ruku čim prelazite neki most i pogledom pratite apsolutno svaki djetetov korak kako se slučajno ne bi dogodilo nešto što ćeš kasnije požaliti. Sigurno je sigurno!

Dijete drži roditelja za ruku Možda te zanima... Prezaštićena djeca svijet doživljavaju kao opasno mjesto Vrtić

7. Konstantno vičeš nekakve upute bez obzira gdje se nalazite. "Pazi!" "Budi oprezan!" "Nemoj to raditi!" "Silazi s toga!"

8. Uvijek u torbi imaš antibakterijsko sredstvo za ruke. "Ne zanima me, sve ima bakterije!"

9. Domaće zadaće uvijek radiš s djetetom. Ne da tvoje dijete nije sposobno samo ih napraviti, ali ako već ne pomažeš djetetu, moraš ih barem pregledati da budeš mirna kako je sve u redu. Nema ništa loše u tome da budeš u toku s obrazovanjem djeteta, zar ne?

mama majka kći obitelj Možda te zanima... 5 tipova majki i kako se osjećaju njihova djeca Roditelji

10. Trčiš prema djetetu iste sekunde ako vidiš da se povrijedilo, kako bi provjerila je li sve u redu. Želiš da se tvoje dijete osjeća zaštićenim i sigurnim i paziš na to da mu uvijek poljubiš ranu ili zagrliš ga, bez obzira o kakvoj rani se radi...ili koliko dijete ima godina.

mama dijete plaža Možda te zanima... 'Helikopter' majke stavljaju dijete na prvo mjesto, ali tako narušavaju svoje zdravlje Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.