Roditelji Sretna mama 10. travnja 2018.

Dvostruka mjerila u roditeljstvu: Mame se osuđuje, a tate hvali

Foto: Facebook/Constance Hall
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jeste li ikad doživjeli da su mame pod povećalom i da ih se kritizira, a tate slavi za potpuno iste stvari? Iskustvo ove mame savršen je primjer i dokaz smiješnih dvostrukih mjerila u roditeljstvu

Poznata australska blogerica Constance Hall često dijeli duhovite anegdote iz roditeljstva, a upravo je takva i njezina priča o mijenjanju pelena, koja vas u isto vrijeme nasmijava, ali i savršeno pokazuje kako se mame i tate drugačije tretira za potpuno iste stvari

The National At-Home Dad Network Možda te zanima... Tate ne čuvaju djecu, oni su roditelji! Roditelji

U viralnom postu koji je prikupio preko 75 000 reakcija, ova mama ispričala je priču o tome kako je bila s prijateljicom na ručku kada je svojoj bebi trebala promijeniti pelene. "Otišla sam do wc-a i tamo nije bilo stola za presvlačenje. Nije bilo velike drame jer se restoran nalazio u parku pa sam se prošetala malo dalje i presvukla bebu na travi", piše mama i dodaje kako nije mislila da se radi o nekom problemu.

Dvostruka mjerila u roditeljstvu

Osim što je nekome ipak bio problem: "30 minuta kasnije, prišla mi je neka žena i rekla: 'Vidjela sam da ste mijenjali kćeri pelenu, možete li, molim vas, sljedeći puta koristiti stol za presvlačenje?' Rekla sam joj kako nisam vidjela stol za presvlačenje u wc-u, na što mi je ona odgovorila kako se stol nalazi u wc-u za invalide, koji je iza ugla restorana."

Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj - ovo morate pročitati

Na to je ova mama odgovorila nepoznatoj ženi na jedini način koji je mogla, sarkastično. Tjedan dana nakon događaja u restoranu, ova mama je zajedno sa suprugom bila u parku kada ja njihovom drugom djetetu trebalo promijeniti pelene. "Rekla sam Billu da je njegov red i on je postavio Rumi na travu i promijenio mu pelene." Ovoga puta, nekoliko stranaca je ponovno imalo potrebu podijeliti svoje mišljenje, ali njihove riječi bile su potpuno drugačijeg tona. "Skupina žena je prolazila pokraj nas i jedna je rekla: 'Aww, koji dobar tata! To je ono što volimo vidjeti, bravo tata!", piše mama i dodaje kako se je njezin suprug u tom trenutku osjećao kao legenda, za razliku od nje prethodni tjedan, kada se osjećala kao potpuna gubitnica.

tata dijete Možda te zanima... Roditeljstvo usrećuje tate, ali kod mama je puno kompliciranije Roditelji

'Navikla sam biti kritizirana za poslove zbog kojih se mog muža hvali'

"Nisam previše razmišljala o tome jer sam već naviknuta na ovakve komentare. Navikla sam biti kritizirana za poslove zbog kojih se mog muža hvali. Navikla sam dolaziti po djecu u školu i dobivati osuđujuće poglede ako kasnim, dok se za mog supruga praktički postavlja crveni tepih i dobiva pohvale samo zato što se pojavi ispred škole. Takvo smo mi društvo, namećemo ženama pritisak da budu savršene i nesebične dok u isto vrijeme imamo niska očekivanja u roditeljstvu od muškaraca", govori Constance. 

Ne gledajte me kao da sam grozna mama!

No, ovoj mami nije cilj posramiti ili umanjiti trud očeva. Baš suprotno, ona završava svou priču ovim riječima: "Ne govorim da trebamo prestati hvaliti tate. Volim vidjeti kada mog supruga hvale zbog stvari koje radi za našu djecu. Dobar je tata i te pohvale su dobrodošle. Ali, željela bih da više slavimo i hvalimo jedna drugu. želim vidjeti ženu koja razgovara na mobitel dok gura kolica u parku i pomisliti: Vau, ova žena je odabrala ne biti kod kuće, visjeti na eBay-u i piti votku. Izabrala je doći u park i biti super mama."

svađa mame žene majka Možda te zanima... Zašto se mame međusobno osuđuju? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci