Roditelji Sretna mama 06. lipnja 2017.

Komentar dječjeg terapeuta ohrabrit će svakog roditelja

Foto: Instagram/Constance Hall
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama četvero djece i poznata blogerica Constance Hall osjećala se loše jer joj se činilo da nije dobra majka, a onda je dobila poruku dječjeg terapeuta

Australska mama i blogerica Constance Hall objavila je fotografiju sa svojom djecom, a zatim opisala razgovor o majčinstvu s dječjim terapeutom kojeg poznaje. Svaki roditelj se povremeno osjeća umorno i kao da ne zna što radi, a tako se osjećala i Constance.

"Prije nekoliko tjedana dječji terapeut kojeg poznajem pogledao je u moju djecu i rekao: "Ti si tako dobra mama", napisala je Constance uz fotografiju. Dodala je kako ne misli to o sebi dok se bori s tim kaosom oko podizanja djece, gubi živce i osjeća da nema strpljenja.

blogerica constance Možda te zanima... Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj - ovo moraš pročitati Roditelji

Terapeutkinja joj je odgovorila ovo: "Bebe plaču jer na taj način komuniciraju. Djeca jasličke dobi vrište, veća djeca cendraju, a tinejdžeri se žale. Mame opsuju sebi u bradu prije nego udahnu i odgovore. Ali pogodi što, Con? Bolje to nego tišina. Kuću punu djece koja vrište, ratobornih tinejdžera i roditelja koji su izbačeni iz takta sa svakim pitanjem i zahtjevom ja smatram zdravom situacijom. Tiho dijete, preplašeno malo dijete, tinejdžer koji ne dolazi kući i roditelji koji ne komuniciraju sa svojom djecom - to je ono što mene brine. I djeca te ne izluđuju, već si bila luda. Zato si ih i imala".

Nakon te izjave Constance je rekla da se ponovno počela osjećati kao dobra mama. Na kraju svog posta poručila je roditeljima da duboko udahnu i da se sjete da su oni također dobri roditelji.

Adele Možda te zanima... Adele priznala: 'Roditeljstvo je jeb... teško!' Roditelji

Mama Constance priču je podijelila na Facebooku i Instagramu te time oduševila mnoge roditelje. Na Facebooku je post vidjelo preko 340 tisuća ljudi, a podijeljen je preko 170 tisuća puta.

 

A couple of weeks ago a child therapist that I know looked at my kids and said, "You're such a good mum" Feeling like a total fraud I blurted, "I don't feel like a good mum. The kids are driving me so crazy, I'm losing my temper, feeling like shot about it and falling asleep at night wondering where I'm going got get the patients for another day from" To which she responded with a statement that I haven't been able to forget, "Babies cry, it's how they communicate. Toddlers scream, children whinge and teenagers complain. Then mums say the words 'for fuck sake under their breath before every response. It's how we communicate. But guess what Con? It's better then silence. A house full of screaming kids and fighting teenagers and a parent who's being thrown every question and request is a healthy one to me. It's the silent children, the scared toddlers, the teenagers that don't come home and the parents who aren't in communication with their children that I worry about. And kids don't drive you crazy, you were crazy already. That's why you had them." And just like that, I felt like a good parent again. Deep breaths, we are doing a good job 💗👑

A post shared by constanceandtribe (@mrsconstancehall) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.