Roditelji Sretna mama 26. ožujka 2023.

Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj - ovo moraš pročitati

blogerica constance
Foto: Constance Hall/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svim mamama koje ponekad misle da ne uspijevaju ili da nisu dovoljno dobre i osjećaju krivnju jer nisu onakve kakve bi trebale biti prema mišljenju društva, blogerica Constance Hall poručila je da ne brinu o tome što drugi misle

Australska blogerica Constance Hall na Facebooku je objavila nevjerojatno iskreno pismo posvećeno svim mamama koje se bore sa svim negativnim stranama roditeljstva; od poslijeporođajne depresije, preko neprihvaćanja vlastitog tijela nakon poroda do predrasuda i kritika koje dolaze od drugih roditelja.

Ova 32-godišnja mama četvero djece, umjetnica iz Pertha te autorica bloga The not so secret life of us već je objavila duhovit post o 'roditeljskom seksu', a sada vam prenosimo njen novi post koji je u samo 24 sata podijeljen preko 122 tisuća puta i skupio 12 tisuća komentara. 

"Za ženu u parku koja gleda u svoj mobitel i ignorira svoju djecu, pozdravljam te. Zato jer te nije briga za mišljenje javnosti da bi trebala biti 'uključena' 24 sata dnevno. Zato jer te nije briga što misle grupe mama koje su 'dežurni policajci'.

Za ženu koja kod kuće ima hrpu neopranog posuđa i veša, ali ipak izađe van s prijateljima na kavu, pozdravljam te! Biti dobra mama ili žena ili ljudsko biće ne znači provoditi vječnost u čišćenju kuće.

mama beba kućanski poslovi Možda te zanima... Neće stati svijet ako ne operem suđe ili veš! Roditelji

Za ženu kod liječnika, koja strpljivo čeka da zatraži antidepresive, pozdravljam te! Poslijeporođajna depresija je podmukla mala gadura. Još se boriš s njom i poduzimaš nešto. Nemoj misliti da ne poduzimaš ništa. Prečesto se miješaju pojmovi snaga i slabost, a snaga je traženje pomoći. Ti si jaka. Puno žena prolazi kroz isto, ali ne pričaju o tome. 

Za ženu koja nije izgubila nakupljene kilograme nakon poroda, pozdravljam te! Potpuno novi 24-satni posao koji nije plaćen i neće završiti sljedećih 20-ak godina NIJE dobro vrijeme da si uskratiš kolače. Pojedi kolač, pojedit cijeli j... kolač i odj... svakoga tko se usudi nešto reći. Tvoje tijelo nakon poroda nije odjednom ovdje kako bi ga svatko mogao slobodno komentirati.

Puno ljubavi šaljem svim kolegicama mamama, čiji su dani ispunjeni padovima i mini pobjedama, ali čija srca su još sposobna po cijele dane nositi vojsku punu ljubavi."

mama djeca dućan svađa kupovina vikanje Možda te zanima... Ne gledajte me kao da sam grozna mama! Roditelji

Ovaj post oduševio je mame na Facebooku koje su u komentarima počele pisati i slične 'pozdrave'.

"Za mamu koja se danas morala derati na svoju djecu, pozdravljam te. Pomogla si cijelom svijetu tako što si naučila djecu poštovanju i posljedicama", napisala je jedna mama u komentarima.

"Kao majka osmero djece, ne mogu vam reći koliko je osvježavajuće pročitati vaše riječi i misliti: 'Hej, nisam promašaj'. Posljednih 19 godina podigla sam mala ljudska bića", napisala je druga.

"Za mamu koja je napisala ovaj post i oslobodila sve žene koje osjećaju krivnju zbog svih ovdje opisanih scenarija, pozdravljam te!", jedan je od komentara.

To the woman at the park, looking at her phone, ignoring her children,I salute you. For not giving into the public...

Posted by Constance Hall on 16. siječnja 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.