Roditelji Tatina zona 15. prosinca 2017.

Tatina poruka za muževe koji 'kradu odmor' od svojih žena

Foto: Facebook/Dale Partridge
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedan tata obratio se svim drugim tatama diljem svijeta kako bi ih podsjetio da muževi i žene dijele jednak 'teret', ali i da muževi nemaju veće pravo na odmor preko vikenda samo zato što rade preko tjedna

Biti mama je posao na puno radno vrijeme, jednak svim drugim poslovima. Mi to znamo, vi to znate, ali neki tate ponekad to zaboravljaju.

Ryshell Castleberry Možda te zanima... Mama lijepo objasnila što sve zapravo rade majke kućanice Roditelji

Tata Dale Partridge zbog toga je objavio slatku fotografiju svoje supruge s njihovom kćeri i podsjetio druge tate kako nikad ne smiju olako shvaćati ili iskorištavati težak posao koji njihove supruge rade kod kuće. Njegov post naišao je na veliki odjek među roditeljima s obzirom da je podijeljen gotovo 70 000 puta. 

She spends all week serving me and the kids. I spend all week serving the bills. Most men think it's a fair trade, but I...

Posted by Dale Partridge on 17. prosinca 2016

"Ona provodi cijeli tjedan poslužujući mene i djecu. Ja provodim cijeli tjedan na poslu kako bih platio naše račune. Većina muškaraca misli kako je to pravedna podjela poslova, ali ja se ne slažem", objašnjava ovaj tata i govori kako muževi nemaju veće pravo na odmor preko vikenda od svojih supruga

Možda te zanima... 'Legneš zadnja, ustaješ prva. A tata? On se umori na poslu' Beba

Njegova poanta: Samo zato što muškarci rade preko tjedna i 'prehranjuju' obitelj, ne znači da mogu zanemariti svoje dužnosti tate preko vikenda. Ova poruka posebno je jako odjeknula među mamama koje su zaposlene, ali i dalje kuhaju, čiste i brinu za svoju djecu kada se vrate s posla.

Kućanstva s dvoje roditelja znače da postoje dvije odgovorne osobe i dvije osobe s autoritetom u obitelji. Obje osobe dijele 'teret' odgoja djeteta/djece i kućanskih poslova i obaveza. Obje osobe trebaju biti spremne na težak posao i predanost obitelji. Također, obje osobe imaju pravo na odmor. "Luksuz odmora je dar koji mnogi muževi kradu od svojih žena svaki vikend. U redu je odmarati se, ali samo budite sigurni da niste vi jedina osoba koja to radi", zaključuje Dale, obraćajući se pritom svim tatama. 

Možda te zanima... Posveta roditeljima: Kako je biti osoba koja nosi 'nevidljiv teret' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.