Roditelji Sretna mama 02. ožujka 2017.

Mama objasnila koliko društvo vrši pritisak na roditelje

Foto: Facebook/Costance Hall
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama blogerica iz Australije podijelila je snažnu poruku u kojoj je, između ostalog, naglasila koliko je teško držati korak s onim što društvo od roditelja očekuje

Post mame blogerice Costance Hall iz Australije, u kratkom roku postao je viralni hit. Naime, ona je objavila fotografiju sebe i svog sinčića objašnjavajući u postu ogroman pritisak koji je nametnut današnjim roditeljima.


"Što se događa kada stavimo preveliki pritisak na majke?", pitala je Costance. Prisjetila se kako je, kad je postala majka prvi put, pitala svog tatu kako je njezina baka uspjela odgojiti jedanaestero djece. "Moj tata je rekao kako ona nije imala ni upola pritisak koliko sam ja imala", napisala je ova mama te dodala: "Nije trebala ići u banku niti u trgovinu, nije se od nje očekivalo da izgleda kao milijun dolara nakon poroda i nikad nije vršila pritiska na svoju djecu kako bi postigli tisuću i jednu sitnicu do svoje treće godine. Također, nije se toliko brinula koliko joj je kuća uredna niti je imala blendere, mikrovalne i sto drugih kućanskih aparata." Constance je zaključila kako se njezina baka nije toliko opterećivala nepotrebnim stvarima, već se je jednostavno družila sa svojom djecom i uživala u majčinstvu. 

Kao rezultat tog pritiska da se nose s brojnim zahtjevima modernog roditeljstva, Constance vjeruje da ona, ali i drugi roditelji nisu u mogućnosti u potpunosti biti prisutni za svoju djecu. Umjesto toga, oni se moraju boriti s dostizanjem nekog nemogućeg savršenstva.

Doris Pinčić Možda te zanima... Opraštam si što nisam bila savršena mama kravica Roditelji

"Odlazak u teretanu, odgovaranje na sto mailova, plaćanje računa, kuhanje najzdravije hrane koja se danas analizira do najsitnijeg detalja, liječnici, čišćenje, benzinske postaje, razvažanja na sto mjesta, pripremanje užina kako vas ne bi osuđivali ako vaše dijete taj dan jede nešto kupljeno, iz pekare ili slično. I još sto drugih stvari", rekla je Costance. U konačnici, ova mama je zaključila kako želi odbaciti pritisak da sve bude savršeno

Možda te zanima... 16 stvari koje si jutros sigurno napravila ako si mama Roditelji

"Danas sam se probudila sa željom da duboko udahnem i sve pustim, i nije me briga ni za čišćenje kuće ni za peglanje, sve do čega mi je stalo su moja djeca i kako se oni osjećaju. Neću dopustiti da vanjski pritisak i ideal 'super mame' to oduzme od mene."

Njezin post sakupio je više od 67.000 lajkova, a komentari su bili puni pozitivnih odgovora i sličnih razmišljanja drugih roditelja. 

"Nitko nikada nije izjavio: 'Voljela bih da sam provela više vremena pospremajući i gledajući u ekran kompjutera ili mobitela, umjesto igranja sa svojom djecom'", napisala je jedna mama u komentaru. Druga je dodala: "Nikad se nemoj osjećati krivom što tražiš sreću umjesto savršenstva." 

beba mama Možda te zanima... Nema recepta za savršeno roditeljstvo! Roditelji

Ovaj post je, prije svega, o prihvaćanju nesavršene stvarnosti roditelja i tome bi trebalo nazdraviti!

Što vi mislite o pritisku koji se vrši na roditelje? Pišite nam u komentarima. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.