Roditelji Tatina zona 17. svibnja 2016.

Tate ne čuvaju djecu, oni su roditelji!

The National At-Home Dad Network
Foto: Facebook/The National At-Home Dad Network
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Riječi su važne, a smatramo da ako se kaže da tate samo 'čuvaju' svoju djecu, to samo potiče uvjerenje da su tate na drugom mjestu, i da je briga o djeci primarno majčin posao", poručuju iz organizacije National At-Home Dad Network

"Tko čuva bebu? Vaš muž?" Vjerojatno je svaka mama čula ovu rečenicu kad je bila negdje sama bez bebe. Ali, tate ne 'čuvaju' djecu, tate su tate. Nitko neće pitati ženu čuva li svoju djecu jer znaju da je ona njihova mama i brine o njima. Zbog ovakvog odnosa prema očevima, organizacija National At-Home Dad Network je napravila majice na kojima je otisnut tekst: "Tate ne čuvaju djecu. To se zove roditeljstvo" i "Moj tata me ne čuva. To se zove roditeljstvo", a njihova akcija proširila se Internetom gdje ih svi očevi, ali i majke, podržavaju.

Zašto svi ignoriraju tatu?

Briga o djeci nije samo majčin posao

"Pomozite nam da raširimo poruku da tate ne mogu čuvati svoju vlastitu djecu. Ako se tata brine o djeci, to se zove roditeljstvo", poručuju iz organizacije.

"Zadovoljni smo reakcijom na ove majice, a još više na poruku koju one nose. Riječi su važne, a smatramo da ako se prema očevima odnosi da oni samo 'čuvaju' svoju djecu, to samo potiče uvjerenje da su tate na drugom mjestu, i da je briga o djeci primarno majčin posao", rekao je Chris Routly, predsjednik organizacije.

'I muški toaleti trebali bi imati stolove za previjanje beba'

john legend chrissy teigen | Author: Tammie Arroyo/PA/PIXSELL Foto: Tammie Arroyo/PA/PIXSELL

Pjevač u obrani supruge koja je 10 dana nakon poroda izašla na večeru

John Legend reagirao je kako je zanimljivo da se tate ne posramljuju, a oboje su izašli na večeru i ostavili malu kći Lunu Simone staru deset dana.

Ask and you shall receive! Thanks to the incredible response to these this week, we've been able to relaunch the store...

Posted by The National At-Home Dad Network on 29. travnja 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.