Roditelji Sretna mama 08. rujna 2017.

Mama se pita: Je li u redu psovati pred djecom?

Foto: Facebook/Constance Hall
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Blogerica i mama Constance Hall ispričala je svoju priču vezanu za psovanje pred djecom te objasnila kako ponekad opsuje i to ne smatra velikim problem u svom odnosu sa svojom djecom

Jedna od najtežih zadaća svakog roditelja je kako ne opsovati pred djetetom kada se osjeća ljuto ili frustrirano. Svaki roditelj se našao u situaciji u kojoj mu se omaknula psovka ili je promrmljao nešto sebi u bradu. Uspjeli ste proliti sok po podu u trenutku kada još ni jedno dijete nije spremno za vrtić, a već kasnite. U takvoj situaciji jednostavno će vam izletjeti psovka, bilo vaše dijete blizu vas ili ne. A onda je iduća briga kako djetetu objasniti da ono ne smije psovati i da to nije lijepo i društveno prihvatljivo. 

Takvu situaciju je objasnila blogerica i mama četvero djece Constance Hall u svom postu na društvenoj mreži Facebook, a njezin status prokomentirali su mnogi roditelji na toj stranici. Ponudila je vrlo razumno objašnjenje zašto misli da je u redu izgovoriti psovku pred djetetom odnosno riječ "fuck" (jeb...).

"Ponekad čak i psujem pred svojom djecom. Opravdavam to sebi kao da psujem samo da bih nešto istaknula. Nikad ništa ne opsujem nekoj osobi. Nikad me nećete uloviti da opsujem nekome ili ne vrištim na nekoga s riječima"odjebi", kaže mama Constance.

Dalje je napisala da njezina djeca ne psuju te da znaju da su to riječi koje koriste odrasli. "Ali moja djeca nikad ne psuju, oni znaju da mama smije. Mi ne smijemo. Jedva da sam ih to učila, to su shvatili instinktivno. Riječi za odrasle i rijetko ih ponavljaju unatoč neobično smiješnim trenucima u dućanu. Ali nedavno je Arlo izrekao nekoliko bombi...", dalje je objasnila smeta li ju takav rječnik. "Smeta li mi to? Ne previše, zlobnost bi me više mučila. Naravno da to ne potičem, upozorila bih ga i on bi stao", napisala je.

Ljuto dijete i mama Možda te zanima... Što učiniti kad dijete psuje? Vrtić

Constance je dodala da je njezin sin došao u dob gdje već njegovi prijatelji imaju više utjecaja na njega nego ona. A djeca ponekad znaju opsovati i sve je to dio života među ljudima. "Kao što je važno reći "nemoj psovati, to nije cool", isto tako je jednako važno naučiti djecu da nađu prijatelje s jednakim moralnim vrijednostima koje ima vaša obitelj", objasnila je na kraju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.