Roditelji Tatina zona 14. siječnja 2024.

10 tipova tata koje ćete susresti kad postanete roditelji

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bez obzira jeste li novi tata koji se može pronaći u ovom popisu ili mama koja zahvaljuje sretnim zvijezdama što nije udana za neke od ovih tipova tata, vjerojatno ćete, prije ili kasnije - sresti neke od ovih tipova tata kroz svoje roditeljsko putovanje

1. Tata statističar

Ovaj tata je zbilja upućen u svu bebinu statistiku: koje dužine i težine je njegova beba, koliko hranjenja na dan ima, koliko kilograma je beba imala na posljednjem pregledu, opseg glave, on je upućen u sve brojeve. I najčešće sve jako dobro zna i svima govori o tome, ali pravi posao nekako uvijek izbjegne

2. Marljivi tata

Kad bi ovaj tata mogao iznajmiti ženske grudi i dojiti, on bi to i učinio. On nosi bebu u naručju non stop, on mijenja pelene s koncentracijom kao da se radi o nuklearnoj fizici, on miksa kašice i nježno kupa svoju bebu. On se je jednostavno bacio u roditeljsku igru i radi to s velikim guštom!

Možda te zanima... Emocionalno uključeni tate imaju sretniju djecu Roditelji

3. 'Gledaj u bebu, ali i u moje bicepse' tata

 

A post shared by Sam Wood (@samjameswood) on

Kad ovaj tata objavi fotografije svoje bebe na društvenoj mreži, i on će uvijek biti na tim fotografijama, nerijetko bez majice ili barem s majicom bez rukava/kratkih rukava i uvijek će izgledati kao da mu je beba poput teškog utega. Tate! Svi znamo da bebe nisu teške, ohladite!

4. Tata nenaviknut na ležeran stil

Ovaj tata naviknut je nositi odijela koje ne može 'profurati' u šetnje parkom i trčanje po igralištu. Njegov prvi pokušaj vjerojatno će biti nošenje majici s ovratnikom, zavrnutih rukava do laktova i traperica. On još nije svjestan da je roditeljstvo neuredno, da uključuje puno puzanja i tjelesnih tekućina po odjeći. Dok se većina muškaraca odmah prebaci na trenirke i proživljavaju svoje drugo djetinjstvo - ovaj tata sve to shvati tek s drugim djetetom.

Možda te zanima... 10 stvari koje bi svaki novi tata trebao znati Roditelji

5. Tata - glavna zvijezda u parku

Njegov je dan kad može biti cijeli dan s djetetom i želi da svi znaju za to. I upravo zbog toga jer ne može svaki dan provesti od jutra do mraka sa svojim mališanom, on je ustrajan u tome da bude savršen u tome. Sa sobom nosi sve moguće grickalice, voće, mliječne proizvode, bočice s vodom, sokove, vlažne maramice. On je glavni roditelj na igralištu i glavna zvijezda među djecom, dok ga druge umorne i iscrpljene mame u parku gledaju s pogledom: 'Eee, da to radiš svaki dan...'

6. Tata iz 1950-ih

Ovog tatu je vrlo jednostavno objasniti. On misli da su i dalje 1950-e i da je roditeljstvo 'tajni ženski posao'. Srećom, danas više ne postoji puno ovakvih dinosaura u trenutnim generacijama roditelja, ali s vremena na vrijeme možemo svjedočiti muškarcima koji svoju suprugu zovu 'Mama' i veselo predaju bebu u majčine ruke kada zaplače ili joj treba promijeniti pelenu. I da, njihova opravdanja su uvijek ista: "A, kad ona to radi puno bolje od mene."

tata, djeca, kuhanje Možda te zanima... Koja je uloga tate u vašoj obitelji? Roditelji

7. 'Jamie Oliver' tata

 

A post shared by Eden Grinshpan (@edeneats) on

Ponekad je muškarcima teško shvatiti gdje se uklapaju u fazi novorođene bebe: ne mogu dojiti, beba je krhka i osjetljiva i novi su u svojoj ulozi tate. 'Jamie Oliver tata' shvatio je da ne može dojiti bebu, ali može nahraniti mamu. Doprinos novorođenačkoj fazi ovog tate uključuje pripremu ukusnih obroka za svoju partnericu, a nisu mu strani ni deserti. U idealnom svijetu, on kuha, čisti i pere, ali možemo se zadovoljiti i samo sa jednom od tih stvari.

8. 'Želiš vidjeti bebine fotke?' tata

Ovaj tata će vam istog trenutka pokazati fotografije svog djeteta - kad god za to nađe priliku. Primjerice, ako se slučajno sudarite s kolicima u trgovini, njegova druga ili treća rečenica biti će: "Joj, imam ja jednog petomjesečnog mališana, imam tu negdje sliku..:" , i prije nego što se snađete njegov mobitel bit će vam pred nosom. Iako je lijepo što je ovaj tata toliko ponosan, netko bi mu trebao reći da smiri doživljaje, posebno pred ljudima koje ne poznaje jer fotografije tuđih beba samo izgledaju kao krumpiri s očima.

Možda te zanima... Tata iza objektiva pokazuje čaroliju svakodnevice s djecom Roditelji

9. Rastavljeni tata čija djeca izgledaju kao rekviziti

Ovaj tata je ponovno slobodan i njegova djeca često se čine kao da su rekviziti za žene. Za razliku od žena koje generalno pred strancima drže za sebe činjenicu da su rastavljene i imaju djecu, muškarci će to vikati iz sveg glasa. Iz njihove perspektive, takav nastup pokazuje koliko su nježni i kul, a njihova djeca slatka. No, iz ženine perspektive, to više izgleda ovako: "Imam vlastitu djecu, zašto bih htjela cijelu večer slušati o tvojoj?"

10. Tata šaljivdžija

 

Ovaj tata i prije je bio glavni klaun u društvu, a sada ima i dijete s kojim može biti glavni klaun u društvu i u obitelji. Stvari poput: beba s velikim naočalama, beba koja prema kameri mobitela pokazuje srednji prst, beba koja pozira zajedno s kriglom pive ili malo viša razina - beba u 'opasnim' (naravno, uz pomoć Photoshopa) situacijama

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.