Roditelji 07. prosinca 2022.

Baka na meti kritika nakon što je priznala da želi biti plaćena za čuvanje unuka!

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Baka je dobila niz uvreda i kritika na svoj račun, nakon što je otkrila kako je tražila od svoje kćeri da joj plaća po satu za brigu o unuku.

Jedna je baka svoju dilemu objavila na društvenim mrežama, a komentatori su je vrlo brzo prozvali i rekli da je 'pohlepna', 'nerazumna' i 'neosjetljiva'. Žena je rekla da ju je kćer pitala hoće li čuvati jednogodišnjaka "dva ili tri dana" svaki tjedan, unatoč tome što je već imala vlastiti svakodnevni posao. Kaže da voli jednogodišnjeg unuka, ali nije centar za odgoj djece.

Dodaje da mora prestati raditi kako bi čuvala djecu i za posao želi 15 dolara na sat! Rekla je da bi briga o unuku značila da neće moći samostalno raditi svoj posao, unatoč tome što radi od kuće.

Možda te zanima... Svekrve i snahe: Što žene izluđuje kad postanu mame? Roditelji

'Nisam vrtić, potreban mi je novac da bih nadomjestila novac kojeg se odričem radi ovog posla', rekla je. Ljudi su je oštro kritizirali zbog njezinih komentara i rekli da je očito da uopće ne želi čuvati djecu, jer da uistinu želi, ne bi tražila tako veliku svotu novca. Jedna je žena rekla da će baka uzimati '90 posto' kćerine plaće od 22 dolara na sat kad se oduzmu porezi, pauze za ručak i prijevoz.

Drugi su tražili da podijeli svoje kvalifikacije rekavši da bi za 15 dolara po satu trebala imati sve moguće certifikate za čuvanje djece, prvu pomoć i potvrde u skrbi o djeci.

Drugi su se priklonili baki - jer si ona također treba priuštiti odlazak s vlastitog posla, dva ili tri puta tjedno kako bi pomogla svojoj kćeri. 'Zašto je obvezna besplatno raditi kako bi pomogla svojoj kćeri?', zapitao se jedan od komentatora.

Što ti misliš o ovom slučaju, treba li ova baka dobivati naknadu za čuvanje unuka?

Možda te zanima... Dosta ti je da se bake i djedovi miješaju u odgoj djeteta? Evo kako se postaviti Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.