Roditelji Sretna mama 10. svibnja 2020.

Mame za missMAMU o Majčinom danu i svojim majkama

Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Poznate mame Nevena Rendeli, Marijana Mikulić, Ida Prester, Lana Pavić, Pamela Ramljak i mame influenserice Ana Zibar (Ženski Svijet) i Anela Conary (Majka Zmajka) podijelile su s nama obiteljske fotografije i otkrile što za njih znači Majčin dan i koliko im znače njihove mame

Nevena Rendeli, mama tri kćeri - blizanke Lea i Mare i Vita:

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Majčin dan nisam nikad posebno obilježavala, ali nekako u ovoj cijeloj situaciji postajem posebno emotivna i zato što sama sama mama i zato što sam beskrajno zahvalna svojoj mami. Mi se nismo odvajali tijekom izolacije jer živimo jedni pored drugih, ali moja mama je toliko uključena u moj život da ponekad pomislim da uopće ne znam što bih bez nje.

I da, rijetko joj kažem koliko mi znači jer me svakodnevica ubije u pojam, ali znam da ona sve to zna i bez riječi. Mame su posebna bića, najjače kad treba, najemotivnije kad ne treba, čvrste i staložene kad naiđu problemi, pune ljubavi uvijek. Što se mene tiče Majčin dan trebao bi biti nacionalni praznik.

Marijana Mikulić, mama trojice sinova, Ivana, Andrije i Jakova:

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Majčinstvo je za mene najveća radost, puno srce i duša, i osmijeh preko cijelog lica. Ali majčinstvo je i najveća borba, odricanje, i davanje sebe koliko nisam nikada mislila da se moguće u nešto i nekome dati.

Dok sam bila mala uvijek smo neke čestitke pravili, brali cvijeće mami. A moji dečki danas u školi i vrtiću redovito crtaju čestitke za Majčin dan. Moja mama ima i rođendan u svibnju, a ove godine puni okruglih šezdeset godina, pa mi baš teško pada da to nećemo moći obilježiti. Ali nadoknadit ćemo valjda uskoro.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Ida Prester, mama dvojice sinova, Roka i Rija:

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Biti mama je jako težak posao, tek sad vidim što to znači. Puno sam stvari svojoj mami zamjerala, a danas radim i govorim identične stvari. Neki dan sam se ulovila kako vičem na djecu: Nisam ja svoje vrijeme našla na cesti! To je mamina fraza koju je stalno ponavljala kad bi spremala za nama, uvijek sam kolutala očima, a sad sve razumijem. Zahvalna sam joj za sretno djetinjstvo, sad shvaćam koliko je zahtjevan posao nekome to pružiti. Tijekom korone se uopće ne viđamo osim online, ja sam u Beogradu, ona u Zagrebu. Čim se granice otvore, trčim mami i tati u zagrljaj!

Lana Pavić, mama troje djece - kćeri Lara Borna, Iris Lucija i sin Marko Aurelije:

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Kao djevojčica posebno sam se radovala Majčinom danu jer smo u školi tjednima pripremali poklone za naše mame. Izrađivali smo čestitke, ukrase, vaze, oslikavali tanjure, sve kako bismo mame razveselili i pokazali im koliko nam znače. Od kada sam odrasla i od kada sam i sama mama sve manje držim do formalnosti i datuma jer vjerujem da bližnjima uvijek treba iskazivati ljubav i poštovanje. Svaki dan djeci govorim koliko ih volim, a njihovu ljubav osjetim i onda kada nismo fizički blizu. Isto je i s mojom mamom.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Ona mi je godinama bila fizički daleko, ali je uvijek bila tu za mene i mog brata Daria. Koliko smo joj važni pokazala je kada se preklani, s 68 godina doselila u Zagreb gdje oboje živimo. Ostavila je cijeli život iza sebe i odlučila doći tamo gdje su njezina djeca. Bojala sam se hoće li joj nedostajati Split, njezine sestre, prijateljice, društvo, navike, ali objasnila mi je da ona sve njih voli, ali nikoga kao nas. Sada smo beskrajno sretni zbog toga jer bi nam, u vrijeme korona krize, svima bilo jako teško nositi se s razdvojenošću i neizvjesnošću što je s mamom kojoj ne bismo mogli biti pri ruci. Nisu sve majke dobre, ali mi smo imali sreće da je naša mama najbolja. Od nje smo naučili što je predanost i ljubav pa sve to što nam je ona dala danas i ja dajem svojoj djeci. I sto puta se uhvatim da ponavljam njezine riječ ili činim onako kako sam vidjela da ona čini. I zato, bez puno patetike i otrcanih fraza mogu iz srca reći -  mama, hvala ti za sve!

Pamela Ramljak, mama sina Antuna, trenutno u 6. mjesecu trudnoće:

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Majka mi znači jako puno, pogotovo sam to osvijestila od kad sam i sama majka. Zbog cijele ove situacije s virusom i trudnoćom nisam je vidjela skoro pola godine i to mi baš teško pada. Napisala bih joj da je jedva čekam zagrliti i poljubiti. Čujemo se svaki dan, ali mi fali taj fizički kontakt. Mi čestitamo jedna drugoj Majčin dan i to je to. Bitno je da smo svaki dan jedna za drugu tu. Zadnjih par godina mi i tata i muž čestitaju majčin dan i to je u biti jedina promjena. Inače smo ravnopravni u svemu doma tako da nisam taj dan "pošteđena" nekih kućanskih obaveza. 

Anela Conary (Majka Zmajka), mama dvoje djece - Liam i Hanna:

Meni je mama oduvijek bila najvažnija osoba u životu, najveći oslonac i stup obitelji. Majčin dan sam uvijek obilježavala, a ove godine nakon ove karantene ću se malo više potruditi, samim time jer ove godine pada na rođendan moje bake, moje druge mame koja me podigla skupa s njom i to baš lavovski. 

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Mama Jass bila je i mama i tata i odradila  je dobar „posao“, ovim putem joj se zahvaljujem i vjerujem da su joj danas moja djeca najbolja plaća za to, tako da mamice kad ovo pročitaš, slobodno uzmeš unučiće k sebi za vikend, da malo odmorim. 
Jass je uvijek govorila, bit ćeš i ti jednog dana mama, onda ćeš me u potpunosti razumjeti. Najčešće su to bili trenuci brige, a brigama nikad kraja. Kao ni u ovom svjetskom problemu pod nesretnom šifrom Covid-19 koja nam se svima dogodila. 
Majčinstvo je ispunjeno strahovima kroz sve faze razvoja djeteta. Rekla bi da nam je ova izolacija svima pomogla da shvatimo što su nam i tko su nam životni prioriteti. Obitelj prije svega.  

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Sada majčice moja, razumijem te u potpunosti. Imala si pravo. Od svih projekata u životu najteži je izvesti dijete na pravi put, odgojiti dijete  i pokazati mu kako rješavati zadaće i nedaće koje život pruži, a najbolje je primjerom. Obećajem ti Jass, da ću probati odraditi u uživati u ovoj ulozi bar upola dobro i uspješno kako si ti to i još uvijek činiš.  Kad kažem još uvijek, mislim na sve one pozive u bilo koje doba dana i noći, kad sam najlošije i kad sam najbolje, poželim TEBE MAMA! Mama Jass, sretan ti Majčin dan!

Ana Zibar (Ženski Svijet), mama dvojice sinova - Vito i Bruno:

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Mama... Jedina osoba na svijetu koja te voli više od ičega od prvog do zadnjeg trenutka. Jedina osoba kojoj ništa na ovom svijetu nije važnije od tebe.

Dok smo djeca ovisimo o njoj, kako odrastamo postaje nam najbolja prijateljica, a kada i mi same postanemo mame, ona je desna ruka u našoj novoj životnoj ulozi koja je toliko jaka i posebna.

Danas je majčin dan i zato se želim zahvaliti svojoj mami za svaki njen osmijeh, potporu, obrisanu suzu, zagrljaj, razumijevanje, ljubav, zaštitu i poljubac! 

Hvala ti mama što si me naučila da slijedim svoje snove i hvala ti što si uvijek tu! Ti jedna prekrasna ženo, hvala ti što postojiš! Jedna je mama, a moja, moja je najbolja.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Možda te zanima... Mojoj mami, za svaku boru kojoj sam uzrok: Najljepše poruke majkama Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci