Roditelji Baka i djed 25. rujna 2019.

Za čuvanje unuka bake i djedovi u ovoj zemlji mogu dobiti 2100 kuna dodatka na mirovinu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Samo oko 10 000 ljudi u Velikoj Britaniji trenutno koristi dodatak na mirovinu u visini 250 funti, odnosno 2100 kuna godišnje

Bake i djedovi iz Velike Britanije za čuvanje svojih unuka mogu zatražiti dodatak na mirovinu u visini 250 funti, odnosno 2100 kuna godišnje.

No, ono što je zanimljivo, jest da samo njih 10.000 trenutno koristi navedeni dodatak, a skoro milijun obitelji propušta ovu priliku.

Direktor firme Royal London Steve Webb izjavio je kako: "Iako je sjajna vijest da tisuće djedova i baka sada imaju koristi od ove sheme, brojke su i dalje kap u oceanu svih onih koji bi mogli imati koristi." "Ova se shema treba mnogo bolje promovirati", naglasio je Webb.

Možda te zanima... Pismo baki i djedu: Ne bismo mogli bez vas! Roditelji

Shema je poznata i kao "specificirani kredit za brigu o djeci za odrasle" - a osim baka i djedova, zatražiti ga mogu i tetke i ujaci.

Navedena mjera bi i u Hrvatskoj nesumnjivo bila dočekana sa zadovoljstvom te bi uvelike pomogla roditeljima koji si ne mogu priuštiti vrtić ili roditeljima koji rade duže u odnosu na predškolske i školske ustanove.

Osim pomoći roditeljima u odgoju mališana, uz pomoć navedene mjere se povećava i mirovina te se starije osobe stimulira na aktivnost koja može biti shvaćena i kao alternativa sve popularnijem vraćanju na tržište rada

Možda te zanima... Odgoj djece blizu baka i djedova ima pet velikih prednosti Roditelji
  • loansolver220@

    Welcome to Express Loan, we offer loan to all countries and we do not charge a loan, and our customers are proud of us around the world because we have trust worthy and reliable ......... So if you need a loan from us then we will be happy to welcome you with with everything we have received and from now on we give a discount for the first 50 clients to contact us ..... Email: Expresloan1212@gmail.com https://fb.me/Expressloanservice112 send messages to your site at https://m.me/Expressloanservice112.   WhatsApp: +381 (61) 1972618 WhatsApp: +1 (313) 306-0862 call: +1 (313) 306-0862

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.