Vrtić Igre za djecu 05. lipnja 2020.

12 stvari na koje trebaš paziti kad uzimaš dadilju

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Unajmljivanje 'tete čuvalice' ili dadilje nešto je što ljudi diljem svijeta čine. Ali ako je želiš zaposliti moraš provjeriti njezin prijašnji rad, upoznati se s njom i dogovoriti probno vrijeme za upoznavanje s djetetom

Dadilje se mogu unajmiti na cjelodnevno čuvanje ili višesatno, no kako bi bila sigurna da će odgovarati i tebi i djetetu morate razgovarati i razmisliti o nekoliko bitnih stvari.  

1. Prvo moraš razumjeti potrebe bebe. Je li to honorarno ili dnevno ili za noćno radno vrijeme? O tome ovisi i njena plaća. 

2. Odredi cijenu koja će odgovarati vremenu kojeg bi dadilja provodila s djetetom. Nemoj se preračunati.

3. Prije nego što je zaposliš, trebala biste razgovarati i sa svojom obitelji o tome i razmotriti njihova mišljenja.

mama djeca Možda te zanima... Čuvanje djeteta kod kuće: plusevi i minusi Vrtić

4. Zapamti, samo zato što ih plaćate ne znači da dadilje nemaju svoj privatni prostor. Ako tvoja dadilja obavlja punu dužnost u tvojoj kući, onda joj trebaš dati malo osobnog vremena i prostora.

5. Dopuštaš nepoznatoj osobi da uđe u vašu obitelji. Dadilja bi bila stalno s vama i postala dio života tvoje bebe. Dakle, prije toga obavezno provjeri njenu prošlost i radno iskustvo. Ovaj se korak preporučuje iz sigurnosnih razloga.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock :Što bi roditelji trebali pitati potencijalnu dadilju prije nego što je angažiraju?

6. Prije nego što zaključiš ugovor, jasno razgovaraj s njom o svemu, kao što su njezina plaća, hrana ili drugi dodaci. Što ćeš ponuditi? Možeš i obavijestiti agenciju o ovom ugovoru kako biste izbjegli bilo kakve nesporazume u budućnosti.

7. Umjesto da unajmite dadilju iz agencije, možeš potražiti preporuke svojih prijatelja, ako je to moguće. Ako već poznaju nekoga tko je radio u njihovoj obitelji, pokušajte ih zaposliti jer vaši prijatelji već imaju iskustva s njima. 

8. Ne izbjegavaj probno razdoblje prije zapošljavanja, jer ono će ti omogućiti da promotriš kako će se snaći s djetetom. Ako agencija ne osigura bilo koje probno razdoblje, tražite to od njih ili potražite drugu agenciju.

dadilja, dijete, igra Možda te zanima... Prednost je dadilje što se potpuno prilagođava obitelji Roditelji

9. Uvijek je poželjno prvi razgovor odraditi telefonski kako bi stekla prvi dojam.

10. Kada se dogovorite, zatraži kopije dokumenata da možeš provjeriti i biti sigurni u njihov identitet.

11. Nakon što je počela s radom, prvo što bi trebala učiniti je dogovoriti rutinu. To će uključivati ​​sve njezine zadatke koje treba obaviti u jednom danu na temelju vremena. Na popisu joj pruži i neke kontakte za slučaj nužde, poput tvojeg, suprugovog, od susjeda i ostalih članova obitelji.

12. I na kraju, uvijek pokušaj uspostaviti dobru komunikaciju s dadiljom. To će ojačati vezu kako bi s njom mogla razgovarati o svemu kada god je to potrebno.

vrtić Možda te zanima... Vrtić, baka ili dadilja, što je najbolje za dijete? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.