Roditelji Baka i djed 18. listopada 2018.

Dobila sam sina i unuka u razmaku od 15 mjeseci: 5 stvari koje sam naučila

Foto: Facebook/Well Fed Families
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada sam zatrudnjela, moje kćeri su imale 21 i 14 godina i nisu baš bile uzbuđene. Nakon nekog vremena smekšale su se, ali i dalje su mislile kako sam poludjela

Julie je mama troje djece u dobi od 28, 21 i 6 godina, ali i baka 5-godišnjem unuku. Za portal Scary Mommy opisala je svoje iskustvo nakon što je u razmaku od 15 mjeseci postala mama po treći i baka po prvi put

Dobila sam sina kasnije u životu, s 41 godina, nakon što sam svoje dvije kćeri rodila u dvadesetima. Nisam planirala ovakav razvoj događaja, ali neočekivano sam se rastala u tridesetima i ponovno udala kad mi se bližila četrdeseta.

Moj novi suprug nikada prije nije bio oženjen niti je imao djecu pa sam mu jedan dan predložila ludu ideju da imamo zajedničko dijete. Ubrzo sam dogovorila pregled kod ginekologa s obzirom da sam znala da ću vjerojatno trebati malo pomoći što se tiče plodnosti i da skratim priču - uspjelo je.

'Biti majka s 20 i s 42 godine za mene je potpuno drugačije iskustvo'

Kada sam zatrudnjela, moje kćeri su imale 21 i 14 godina i nisu baš bile uzbuđene. Nakon nekog vremena su se smekšale, ali i dalje su mislile kako sam poludjela. 

Svoju stariju kćeri koja je već bila u ozbiljnoj vezi zamolila sam da mi da neko upozorenje od barem par godina ako odluči i sama imati djecu. Vjerujem kako su moje točne riječi bile: "...kako ne bi bilo čudno."

Kada je njezin brat imao šest mjeseci, nazvala me i rekla da je trudna. Možete pogoditi - bilo je čudno. 

Možda te zanima... Istraživanje: Kasno majčinstvo nosi velike prednosti za dijete Trudnoća

Taman smo se svi počeli privikavati na novu bebu u obitelji, kad eto ga, i druga je bila na putu. Na kraju je sve ispalo i više nego dobro, unatoč mojim strahovima, pa sam izdvojila nekoliko stvari koje sam naučila o sebi i životu na ovom neobičnom putovanju.

1. Puno je bolje kad te zamijene za mamu oba djeteta nego za baku oba djeteta

I jedno i drugo mi se dogodilo. Više preferiram ovo prvo. Međutim, radi se o zbilja sj**anoj situaciji dok se kolebam između 'trebala bih pokušati biti više u trendu kako bih se mogla poistovjetiti s drugim milenijskim mamama u sinovom razredu' i 'vjerojatno ne bih trebala nositi ovu Metallica majicu dok idem po unuka u školu'

2. Odabir 'baka imena' kad imaš malog sina jako je zanimljivo za tvoju psihu

Jesam li stara mama? Ili sam mlada baka? Jesam li uopće duševno zdrava? Ako vas zanima, pristala sam na 'Gima' (nadimak od Grandma) jer sigurno nisam spremna da budem nečija službeno 'baka'.

Susan Sarandon Možda te zanima... Susan Sarandon ne želi da je unuka zove "baka" Roditelji

3. Unuci mogu biti odlični prijatelji tvojoj djeci

Tko bi rekao! Jedna od najzabavnijih stvari je da je moj sin, koji očito nije imao braću i sestre približne svojoj dobi, sada ima nećaka s kojim se može igrati. Kada je moj unuk rođen, moj sin ga je zvao 'nećak beba'. Sada imaju pet i šest godina i zovu se pravim imenima, ali čekam dan kada će moj pametnjaković zahtijevati da ga se zove 'ujak'.  

4. Nikada se nećeš opraviti kada ti tvoj suprug (ili bilo tko drugi) kaže da si 'GILF'

Ne, jednostavno ne!!!

'Nisam tipična baka, brinem o sebi i uživam u životu'

5. Imati unuče je čarobno, bez obzira kada se to dogodi

Ne, scenarij nije bio onakav kakvim sam ga nekad zamišljala, ali odigrao se upravo onako kako je i trebao. I samo ću vam reći jednu stvar: Kada me taj maleni čovječuljak pogleda i nasmije mi se jednako kao što mi se nekad moja kćer smijala - naježim se svaki put. Obožavam svog unuka do neba i natrag!

Možda te zanima... Stručnjaci otkrili idealan razmak između dobi djece Trudnoća
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.