Roditelji Sretna mama 28. travnja 2016.

Pet generacija žena: Baka Marica na okupu drži cijelu obitelj

Marica Severec
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Važnost obitelji i obiteljskih druženja Marica Severec (94) prenijela je na tri kćeri, unuku, praunuku i prapraunuku. Često se druže dok im baka Marica priča viceve

Baka Marica Severec (94) iz mjesta Lonjica kraj Vrbovca kaže da joj nema ničeg ljepšeg u životu nego kad na jednome mjestu skupi “sve svoje cure”. Pritom ova vitalna bakica misli na kćer Đurđicu Baček (70), unuku Grozdanu Jakopic (49), praunuku Nikol (30) i prapraunuku Janu (2).

Upravo je baka Marica zaslužna za to da joj je obitelj jako povezana i da se drže skupa.

"Naučila sam svoju kćer i unuku da su najvažniji familija i sloga u obitelji. A unuka je to naučila svoju djecu. I zato smo mi ovako bliski i složni", rekla je baka Marica.

Ako su u pitanju rođendani ili blagdani, kolači se prethodno peku danima, a na zabavi se slušaju starinske pjesme, po ukusu bake Marica, koja tada priča i brojne viceve.

"Ona nam svima diže moral. Samim time što je još prilično zdrava i pokretna, svi smo veseli. Pogotovo uživamo kad nam s Paga dođu moja kći Nikol i njezina kćerkica Jana", rekla je ekonomistica Grozdana (49), koja živi u Vrbovečkom Pavlovcu te svaki dan odlazi u posjet u obližnju Lonjicu majci Đurđici i baki Marici.

"Teško mi je samo što ne možemo vidjeti Nikol i Janu onako često koliko bismo htjeli jer žive na Pagu. Zato jedva čekamo ljeto da odemo do njih", rekla je Đurđica, koja je ponosna i na ostale unuke: Andreja (29), Tatjanu (24) i Leonarda (14), Nikolini braća i sestre.

"Jedva čekamo ljeto da nam se ostatak obitelji pridruži na moru. Moja Jana ih ne viđa često, ali sve ih prepoznaje i jako im se veseli. No vidjet ćemo se i prije ljeta. Uskoro dolazimo u posjet baki, prabaki i praprabaki", jedva čeka Nikol, koja se inače bavi izradom dječjih igračaka i slikovnica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.