Zimsko/proljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LUNA
    15. Studeni 2018. 11:05

Cherrylane

Lana nemogu te citirat nesto me zeza page!
    Ja sam isla u 20om tjednu na 4d platila 500 kn tj 480 i vrijedi svake lipe!

Rekli su mi da je najbolje od 20-24 tjedna jer je beba taman velika da se sve vidi. Izmjerila mi je sve, provjerila organe i ako ima neke rupe u glavi. Ja bi bila otisla kako god privatno na to, a i moj drzavni ginekolog mi je rekao da odem da je super iskustvo!

Dobili smo na cd-u 15 ak slicica i dva videoclipa po 20ak sekundi. :)

Meni su rekli izmedu 20 i 28, al sve je to tu negdje. Osim slikica i lijepog iskustva, bitan mi je i taj dijagnosticki dio, mislim da se sve bolje vidi i uoci na 4D nego na onom obicnom kod socijalnog ginekolaga..bila bi s te strane puno mirnija, cula bi to drugo misljenje 😊 a i muzu bi bio dozivljaj..prosli put je bio sa mnom na pregledu kod socijalnog i bilo mu je super iako nije skuzio sta je sta na ekranu 😂

debeljuca
    15. Studeni 2018. 11:18

Jutro evo i mene..ako polovim sve bit ce oke sta ste pisale..uglavno cestitam za 3tromjesjecje..mi smo malo uspavani danas bili sinoc u kinu i jos me nesto ruka boli..kao da sam si venu istegnula..neznam..nije bas ugodna bol..a sta se pelenica tice..kaze mi susjeda da je ona pampers koristila samo nocu i da to radi sa drugim djetetom jer joj ne propustaju tokom noc..ja bum mozda prvih mj.dana bila na njima a poslje neke violeta ili bebylove i sl.usteda je usteda

• Winter
    15. Studeni 2018. 11:25

Pozdrav svima,

Nova sam ovdje i ne znam gdje bi se svrstala. Ocekujem bebu u 4.mjesecu.
    Prvenstveno sam se registrirala jer vec imam doma dijete, ali kao da sam sve zaboravila sto se tice trudnoce.
    Sada sam pod jakom prehladom, zanima me sto vi pijete za imunitet osim prenatala? 
    Razmisljam uzet vitamin c, pijem sirup od islandskog lisaja i molim Boga da se ne stvori neka upala radi koje cu morat na antibiotik. Sve mi je to mala donijela iz vrtica i muku mucimo virozom.
    Da ne spominjem da mi je imunitet izrazito oslabljen jer sam do prije 2 tjedna zestoko povracala, bila u par navrata hospitalizirana, kljukali su me infuzijom i reglanom/kontrolokom. 
    Prva trudnoca mi je bila gotovo po ps-u, cijelu sam prosla bez da sam ijednu tabletu popila.
    Sada kao da je totalni kaos, od prvog dana plusa nista ne valja i i strah sam hoce li dijete biti rodeno zdravo. 

Timi95
    15. Studeni 2018. 11:44

Ciao curke.. evo da se i mi javimo 😊 kod nas je sve super, malo nas zgaravica muci i bol u leđima, al nista strasno 😁
    Sutra ulazimo u 25. tjedan 😍 veliki smo i puno lupkamo..
    Ja sam narucena na 4D 4.12.. tek se radi od 26.-28. tjedna, kazu da je tad najbolje 😊 i kosta da oko 500 kn, ja sam zaboravila pitat cijenu, al ne bitno koliko kosta, bitno da mi vidimo naseg bebača ❤

debeljuca
    15. Studeni 2018. 11:46

Winter dobro dosla..i ja sam ti bila prehladjena neka 2tj.ali nisam isla dr.jer nisam imala temp.samo sam pila cajeve i jela voce..pa mi je polako bolje..jos mi malo curi nos i kasljem tu i tamo ali sad je sve oke

Tankian
    15. Studeni 2018. 11:57

Jutrooo. Citam sve i toliko toga za komentirat, ali cu za sada samo na ovo zadnje o 4D pregledu, a tijekom dana kad uvatim vrimena vratit se unazad. Nije jeftino, ali niko ti ne moze platit mir nakon njega. I naravno snimke koje mozes gledat kada pozelis 😍
    Ako si neko moze izdvojit ja toplo savjetujem. Pogotovo ako soc ginekolog ima ekran iz 70-ih. U prvoj sam mislila da je to samo papilova, ali  s obzirom na spontani u drugoj taman kad je posteljica tribala preuzet svoju ulogu morala sam smirit svoje strahove i vidit jel prokrvljenost posteljice dobra i moze li beba napredovat normalno. Takoder sam cula dosta iskustava poznanika u vezi nekih propusta koje su ginekolozi predvidili. Npr kolegin sin se rodia s jako uskim bubreznim kanalicima i prvu noc se boria za zivot jer nisu znali sta mu je. Bebac je dobro, ali prosa je kroz par operacija jer je nosia vrecicu u koju je izlazila mokraca. Kolega kaze da se takva stvar mogla vidit i na obicnom uzv i sanirati na vrime. S druge strane poznanicina curica se rodila s tim presirokim kanalicima... Prijina poznanica je tek na 4 d vidila da beba nema zeludac i jos neki organ, tako da nakon poroda beba nebi prezivila. Morala ic u sloveniju na pobacaj jer je vec bila u 28. tt. Navodno joj je gin ima losiji ekran i vidia je sjene na mistu di je treba bit zeludac i jos neki organ koji je falia (ovu pricu sam cula iz trece ruke za razliku od prve dvi). Tako da sam ja na pregledu propitkivala jel vidi sve organe i odgovaraju li velicinom za bebinu dob. Dan nakon 4D sam isla kod svoje socijalne i kaze da se svi organi skolski vide i na njenom uzv. I sama sam i kod nje stvarno vidila rupicu tj zeludac, srcane klijetke, glavnu aortu itd. Kao sta je neko od vas vec reka, i kad je sve uredno na uzv, niko ti ne moze garantirat da ce beba bit komplet zdrava nakon poroda ili obrnuto. Triba zahvalit na svakom pruzenom danu i daru koji primis i uzivat dok mozes

croatina
    15. Studeni 2018. 12:06

U viliju je 4d 600 kn na cjeniku, al posto ja tamo vodim trudnocu svaki mjesec me izađe 500 kn pa ukljuci i 4d i ne naplacuje dodatno..
    Meni je dopizdilo placat socijalnoj 100 kn na crno bez racuna, sad dam 500 al bar sam sigurna da je sve ok i da je sigurno onak kak kaze, a ne da mi prodaje pricu i jos kad trazis racun te posalje u bolnicu na uzv 🤨

Tonka185
    15. Studeni 2018. 12:08

Tankian, tako je.bas zahvaljivat na svakom danu i na zdravlju. Meni isto doktorica svaki put gleda sve organe, ali nikad nisi siguran da ce sve na kraju ispast dobro😣😤
    Dream, vjerovatno da zato sta mi svaki put placamo pa nam kao se ne cini puno.ma i nije mi puno,nebi bilo ni da je 400 svaki put a kamoli ovako.jos mi nije ni blizu, blizu mi je ovaj soc gin ali nisam htjela kod njega koliko god bio na odlicnom glasu.bila sam kod moje ove i prije otkad sam dosla kod supruga i ostala kod nje.
    Winter dobrodosla, sretno sa trudnocnom :) sta se tice uzimanja dodatnih vitamina bas sam pitala u ljekarni i decko koji radi mi je (koliko god mi se cinilo cudno da mi muski preporuci prenatalne tablete, cinilo se kao da zbilja zna sto govori haha salim se al sipma skroz bravo za decke) kad sam pitala za dodatne vitamine za imunitet rekao da bolje ne, jer da samim time boostamo i djetetov imunitet i ne znnam ni ja sta a da u ovim prenatalnim ima sasvim dovoljno vitamina. Radije si cijedi narancu limun pij caja meda itd nego neke tablete plus 😉
    A sto se tice ctg pregleda meni kolegica od 35.tt ide svaki tjedan kod svog doktora a kaze da ce u bolnicu ici tek kad (ako) prijedje termin. Sad ne znam kako to ide u biti 😕

LUNA
    15. Studeni 2018. 12:10

Tankian

Jutrooo. Citam sve i toliko toga za komentirat, ali cu za sada samo na ovo zadnje o 4D pregledu, a tijekom dana kad uvatim vrimena vratit se unazad. Nije jeftino, ali niko ti ne moze platit mir nakon njega. I naravno snimke koje mozes gledat kada pozelis 😍
    Ako si neko moze izdvojit ja toplo savjetujem. Pogotovo ako soc ginekolog ima ekran iz 70-ih. U prvoj sam mislila da je to samo papilova, ali s obzirom na spontani u drugoj taman kad je posteljica tribala preuzet svoju ulogu morala sam smirit svoje strahove i vidit jel prokrvljenost posteljice dobra i moze li beba napredovat normalno. Takoder sam cula dosta iskustava poznanika u vezi nekih propusta koje su ginekolozi predvidili. Npr kolegin sin se rodia s jako uskim bubreznim kanalicima i prvu noc se boria za zivot jer nisu znali sta mu je. Bebac je dobro, ali prosa je kroz par operacija jer je nosia vrecicu u koju je izlazila mokraca. Kolega kaze da se takva stvar mogla vidit i na obicnom uzv i sanirati na vrime. S druge strane poznanicina curica se rodila s tim presirokim kanalicima… Prijina poznanica je tek na 4 d vidila da beba nema zeludac i jos neki organ, tako da nakon poroda beba nebi prezivila. Morala ic u sloveniju na pobacaj jer je vec bila u 28. tt. Navodno joj je gin ima losiji ekran i vidia je sjene na mistu di je treba bit zeludac i jos neki organ koji je falia (ovu pricu sam cula iz trece ruke za razliku od prve dvi). Tako da sam ja na pregledu propitkivala jel vidi sve organe i odgovaraju li velicinom za bebinu dob. Dan nakon 4D sam isla kod svoje socijalne i kaze da se svi organi skolski vide i na njenom uzv. I sama sam i kod nje stvarno vidila rupicu tj zeludac, srcane klijetke, glavnu aortu itd. Kao sta je neko od vas vec reka, i kad je sve uredno na uzv, niko ti ne moze garantirat da ce beba bit komplet zdrava nakon poroda ili obrnuto. Triba zahvalit na svakom pruzenom danu i daru koji primis i uzivat dok mozes

Uffff bas grozne price..bas zato bi volila da idem na 4D..i moj socijalni je stvarno sve pregledao i kaze da je sve unutar trbusne supljine u redu, da je glava u redu, i sve mjere odgovaraju tjednima, doktor je stariji pa smatram da ima iskustva al opet ti uzv uredaji su kod njih svi dosta stari..tako da sam ipak vise za otic nego ne.. U cetvrtak mi je pregled pa cu mu reci da planiram na 4D bas me zanima sta ce reci posto sam po prici skuzila da ne voli privatne doktore 😂 sad ce ispast da nemam povjerenja u njega, al briga me..najvaznija mi je beba 😊

croatina
    15. Studeni 2018. 12:13

Winter dobro nam dosla 😍😍 zelim ti urednu i bezbriznu trudnocu do kraja..
    Ja bi trebala pit novalac 🤮 ne pijem ga jer mi se digne zeludac cim priblizim kapsulu ustima 🤢
    Tankian tak je i ova moja privatna..ima zvjerski uzv da doslovno i ja sve mogu razaznat, sve ti pobroji, izmjeri, napise u nalazu dimenzije, protoke, plodnu vodu, zrelost posteljice..i zato sam mirna
    Za razliku od socijalne koja mi je na pitanje zasto mi nije rekla za rani probir u 12tt, odgovorila da je ona to napravila ?! Nit pise nalaze, nit mjeri te organe, nit ti kaze sta je vidjela..ma ajde bjez..ne vrijedi to mog mira

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.