Aha, cipelice, znala sam da sam nešto htjela komentirat.
Dobivam savjet da i prije hodanja bebi obuvam nekakvu čvrstu obuću jer je kasnije odbijaju nositi, a navodno cipela mora ić uz nogu da drži gležanj.
Druga strana kaže da beba mora prohodati bosa i što više biti bosa da se stopalo skroz razvije, a obuća mekana/savitljiva i čisto da nije dijete boso ili u čarapama.
Osobno sam sklonija drugoj teoriji i gledam što kupiti kad prohoda. Po kući ima čarapice s abs-om 😂, a za vani sam vidjela one Pelice ili još neke na instagramu, al sam zaboravila ime.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ma beba treba prohodati bosa. Je da je moj veći uvijek po stanu bos i kad se vozi u autu se voli izut ali mislim da ih treba pustiti bose što više. Kažu da prve bebine cipelice moraju bit skroz nove, šteta jer naše prve su neiskorištene skroz, brzo ih je prerastao ali dobit će beba nove, neka mu 🙂.
Ma svako ima svoje teorije o svemu, ja sam dobila pranje od nekih žena jer svom starijem kad je stvarno nemoguć kažem da će doć babaroga. Navodno mu to može ostaviti psihičke posljedice. Pa eto neću više, gladit ću ga perom i kad mi skače po glavi 🤣
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Ajme da!
Nekidan članak da djeci traumu ostavi kad ne žele doma iz parkića pa roditelj kaže - ja idem, a ti ostani!
Kaže jedna u komentaru nešto kao - pa vi niste normalni, još malo pa ćeml djetetu morat slat izjavu ovjerenu u javnog bilježnika 3 dana prije nego idemo u parkić 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Pa kaj smo vec i na obucu dosli?!🤦♀️ Ja sam u totalnom poricanju da mi je beba vec velika beba.
Gledam ja po IG sve te mame koje malim bebacima navlace nike-ice, vans-ice i ne kuzim u cem je fora.. i mi smo u carapicama, ne znam kako vi al pola dana ih navlacim. Imamo sto vrsta ali sve zavrse na podu prije ili kasnije.
A ona samo da je stajat i tako non stop. Dize se ja mislim pravilno, stoji vise manje na punom stopalu a danas je krenula po malo oko kauca. U kuhinji ne mogu bit, stalno mi visi po nogama. To ju je macak naucio zicat izgleda.😂
Inace, danas smo budni od 5 jer je tata u to doba odlucio mezit pa je prao borovnice (voda je tekla i tekla) i boga pitaj sta jos, macak je to shvatio kao vrijeme za ludiranje itd. A mala u to doba ima najtanji san, naravno da se digla i to je to. Tata je bio budan jos nekih 45min reda radi jer zna da je zajebo i nazad u krevet. E ako ga nisam s 4.kata bacila danas dolje necu nikad. Ovi moji siroti susjedi ce nam jedan dan socijalnu pozvat😬 Bar je ostatak dana bio kuco ak nista drugo…
E da, uspjela sam skicnut gornje zube i vidi se jos jedan par kljovica, i to dvojke ja mislim. Znaci nista mali zeko nego mali Drakula😂
Odgoj- ja bi tak htjela bit tip top mama al s mojim zivcima, kog ja zavaravam😂
Mala Upitnica cestitam na mjesecnici🥰
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Čarapice nekad navučem, puzanjem se skinu, popravim. Al većinom ona zguli s noge jednu ili objr pa sam odlučila da me nije briga. Stopala su joj topla? Ok, ne treba čarape.
-
Bravo za hodajuću curicu! 🥳 hodajuća Drakula 🦇
-
Tata, eh 😂 miškin isto jede u čudne ure, ali navečer. Sinoć je ušuškavam oko ponoći, a on se diže "gladan sam, idem vidit ima li kruha i nešto za namazat". A isuse 😂 srećom je nakon mog vikanja ranije naučio da zatvori dvoja vrata pa ne klapa.
I mi znamo vikat, al je u zgradi dobra izolacija, samo je kritično kraj ulaznih vrata pa sam rekla da se skulira radi socijalne 😑😆 doduše, možemo se šalit, al koliko djece strada jer nitko ne prijavi. Uh.
-
Daaa, devet mjeseci već! Gledam nešto u Mullera i piše da može od 8. mjeseca, a ja - nema veze, može ona i ranije. Onda stanem. Shvatim da ima prošlih 8. Šiiit!
3 MPO postupka
💜 01/22.
Upitnica sretno u pptrazi🤗
I nasa je pala i meni i muzu, onda jedan drugog tjesimo.
I moja voli cica a i jest u zadnje vrijeme. Jedemo mi, ako ona nista ne dobije onda ide za tanjurom, bez obzira sto ne stoji, sam tak se digne i stoji na prsticima, gledam i ne vjerujem. Muz skoro ostao bez rucka. 🤣🤣
Moja je i u carapicama pa ih skine ,ili sa carapom stavi nogu u usta. Kupila sam joj u CA neke papucke , kad puze,da joj noge nisu bose. Ima za prve korake kupit neke kozne (đon da se ne skliže)papucice ko balerinke. Da je ljeto ja bi ju ostavila bosu da se uci hodat.
Cure kakonstojite sa kg, jesu li sve otisle?
A frizure...iste, osisane? Koje stanje?
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Pozdrav svima ja danas uradila Clearblue Test medjutim ima Samo jedan minus i bledu crticu minus kako plus minus ali plus se vidi kao crna crtica da li je to pozitivan ili negativan Test?
Ajme moja jede da me sve sramota pisati ovdje🤦♀️
Ovo kaj Tigrica veli, znaci nema sanse da netko nesto jede a ona ne, udri u deracinu! Zadnja dva dana je posebno nervozna, dize se ranom zorom, nece ni kroz dan spavati i jeeeeede i jeeeede. Znaci nasla sam ju kak jede praznu koru od banane (iste one koju je ranije mrknula)🤦♀️ Toliko smo setale po vani, da ne slusam urlikanje citav dan, da me sad kuk ukocio. Npr., doslovno mi nije dala da bocicu operem nakon sto je pojela, nego je dojurila u kuhinju i place i drzi se za moje noge. Morala sam ju uzeti i tak prati. Jel to ona separacijska anksioznost ili 🤷♀️
Inace, ja sam skroz olabavila s hranom. Vise manje sve sto mi jedemo jede i ona (samo odvadim prije nego zacinim). Danas je dobila svoju prvu palacinku s borovnicima i sama ju jela. Znaci totalno odusevljenje.
Kod mene kile i dalje koma. Dobila sam dosta u trudnoci, nekih 16 mislim. 10 skinula i dalje ne ide bas. Mozda kilu sad kroz ljeto. Odbijala sam kupiti nove traperice ali cu morati.. ide zima.. jos jedan poraz😂
Kosa-koja kosa hahhahahhahah. Kuma sam na vjencanju ovaj vikend pa sam planirala usput osisat skroz do ramena (dosta mi je duga inace) al sam odustala. Stalno mi je u repu i pundji pa ostajem bez kombinacija ako se osisam😂 Mislim da cu to prije nego krenem radit. Do tad cu se valjda malo upristojit. Trenutno ocajno izgledam (najgore do sad), zgazio me ovaj novi tempo stalnog ciscenja, kuhanja, igranja, setanja😬
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Pozz bebe i mame.. mi vas redovito čitamo.. baš mi je lijepo pročitati što rade bebe mlađe od nas.. pa se i ja prisjetim tih divnih trenutaka.. 🤗 dođe mi nostalgija za tim danima i želja za još jednom bebom.. 🤭 mada nije to tako davno prošlo..
Moja Nella je konačno dobila 2 donja zubića.. 😅 baš su nas namučili zadnjih mjesec dana.. i konačno kad su probili je počela prihvaćati komadiće.. prije nije nikako.. evo prošli tjedan su tek probili i ona sad bez problema žvače.. ☺️
Mi smo na 3 kruta obroka i na 3 bočice AD-a.. žica ona svaki put hranu kad i mi jedemo pa i onda dobi malo.. 😂 uglavnom ja joj spremam sva 3 obroka.. suprug se šali da živi ko u hotelu pošto ima svaki dan hrane za nju ko u priči a nama zato nekad i ne spremim.. 🤣 mada je baš prava mala muštra.. zna što voli a što ne i nema načina da mama to nečim ne zakamuflira.. 🙈
Sa spavanjem stvarno nemamo problema.. zaspimo oko 9 i spavamo do 6 ujutro.. kad je vrijeme za bočicu i produžimo do 8.. noćima spavamo.. rijetko kad se probudi.. a I onda samo proviri ako smo u krevetu do nje i zaspi dalje.. i baš mi je drago zbog tog.. nadam se da će tako biti i dalje.. 😀
Ja sam za to da beba čim duže bosa.. mi imamo samo baobaby pelice.. pošto još ne hoda neću joj ni kupovati za sad ništa..tek kad sama napravi 10 koraka u komadu tek onda ću..
Kosa - moja je svaki dan u repu ili punđi.. duga je i još mi opada.. pošto sam većinom doma ili u šetnji, a bliži se povratak na posao morat ću se malo dovesti u red.. kao što je netko napisao ni ja si nisam u ovom razdoblju najljepša.. pogotovo dok vidim sve te sređene mame s bebama ..
Kilogrami.. ja sam dobila dosta.. 15kg.. ali brzo su otišli.. prvih mjesec dana 13.. ostala 2 kroz koja 2-3 mjeseca.. a trenutno sam na još 1-2kg- od prije trudnoće.. sve si mislim da zbog male.. nikad nisam bila toliko aktivna kao sada.. em od jutra do mraka ganjam malu po kući.. 🤣 baš me izmori.. pogotovo voli kad je nosam na leđima i trčim po hodniku.. tako da mislim da me dobro trenira.. 😂
♀️ 36 ♂️ 37
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰baby N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
A ona je meni stalno u akciji.. baca i raznosi igračke po kući.. puza tako brzo.. 🤣 pa ja kupim i pospremam.. ulazi mi u perilicu posuđa i vadi beštek 🙊 penje se po kuhinji, prozorima (i baš sreća da su svi prozori visine od stropa do poda pa redovito ostavlja packe), na stepenice, na stolicu u blagovaonica, silazi i penje se na kutnu, stol u dnevnoj.. znači ima je svugdje.. 😅 od prije nekih mjesec dana je počela govoriti mama i sad ne staje.. samo mama i stalno me traži.. 🤗 čak i kad mama ide na wc gospodična ulazi.. 😂 nije još prohodala ali je pred dva dana počela s dva koraka kao trčati do mene.. obično se drži za stol pa se pusti, otvori ruke i brzo stane 2 koraka i padne meni u naručje.. baš slatko.. mislim da bi mogla skoro..
Mene polako panika lovi kad se sjetim da za mjesec dana moram na posao.. tako da ću malo produžiti sa starim i novim godišnjim do kraja godine.. 🙂
♀️ 36 ♂️ 37
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰baby N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
Sortiraj odgovore
Najstariji